ΝΑΥΠΛΙΟ. Είχαν προηγηθεί από το πρωί της Κυριακής οι εκκινήσεις, από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, του Μαραθωνίου, του ημιμαραθωνίου. Την εκκίνηση του αγωνίσματος των 5 χλμ. εδωσε ο Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Χρήστος Ζέρβας.

Τον 7ο Μαραθώνιο Ναυπλίου διοργανώνουν ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΠΑΤ), τα αθλητικά σωματεία στίβου Ναυπλίου (Γ.Ε. Αργολίδας, Αργολίδα 2.000), σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την υποστήριξη της Δ/νση Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, του Επιμελητηρίου Αργολίδας και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard.

Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου είναι ένα αθλητικό δρομικό γεγονός υψηλών προδιαγραφών και ταυτόχρονα μία πρωτοποριακή Διοργάνωση που στο πλαίσιό της έχει δημιουργήσει ένα πολύπλευρο κοινωνικό γεγονός με πλήθος δράσεων και προγραμμάτων που προάγουν την υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό!

Η Διοργάνωση περιλάμβανε αγώνες Μαραθωνίου, Ημιμαραθωνίου, δρόμου 5 χλμ. & 2,5 χλμ. και συνολικά σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Μαραθωνίου Ναυπλίου Ευάγγελου Παπαποστόλου φέτος συμμετέχουν 2.500 αθλητές και αθλήτριες σε όλα τα αγωνίσματα. Ανάμεσα στους αθλητές που συμμετείχαν ήταν και οι πρωταθλητές Ντενίς Δημάκη και Γρηγόρης Σκουλαρίκης.

Οι διοργάνωση ολοκληρώθηκε με τις απονομές των επάθλων ενώ τα επίσημα στοιχεία με τους χρόνους των αθλητών θα ανακοινωθούν σύντομα. Στο Μαραθώνιο των ανδρών πρώτευσε η Στέλιος Πετρούτσος, ενώ στον ημιμαραθώνιο ο 50χρονος Γιώργος Καραβίδας της ΑΕΚ

Συγκεκριμένα στον Ημιμαραθώνιο ανδρών πρώτος ο Γιώργος Καραβίδας, δεύτερος ο Σπύρος Κατσούλης και τρίτος ο Ευτύχης Μεσολωράς.

Στον Ημιαμαραθώνιο γυναικών πρώτη η Νούρα Χουνκάλα από τη Φινλανδία, δεύτερη η Ντενίζ Δημάκη και τρίτη η Ιουλία –Ελένη Παναγιωτοπούλου.

Photos-videos: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ - Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις