ΠΑΤΡΑ. Για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΣΕΓΑΣ (Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων) και του Δήμου Πατρέων μεταβαίνει, ο Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στην Πάτρα αντιπροσωπεία της αρχαιότερης Ελληνικής ομοσπονδίας στίβου με επικεφαλής την Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Σοφία Σακοράφα.

Από τους σημαντικότερους στόχους του Μνημονίου είναι η ανάδειξη της Πάτρας σε εξειδικευμένο «Εθνικό Προπονητικό Κέντρο» και η διοργάνωση μεγάλων εθνικών και διεθνών αθλητικών γεγονότων.

Η υπογραφή του Μνημονίου θα γίνει από το Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη και την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κυρία Σοφία Σακοράφα, σε τελετή που θα γίνει στο Δημαρχείο.

Η ιδέα για το Μνημόνιο Συνεργασίας χρονολογείται από τα μέσα του 2022 και αποτελεί τη φυσιολογική εξέλιξη των στενών και στέρεων σχέσεων και της παραδοσιακής αρμονικής συνεργασίας ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και στον ΣΕΓΑΣ, καθώς και με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, τα αθλητικά σωματεία στίβου της πόλης, το Σύνδεσμο Προπονητών Στίβου Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων, το Σύνδεσμο Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Βόρειας Πελοποννήσου και τους φορείς του Δρομικού Κινήματος.

Επιπρόσθετα η πόλη, λόγω της μεγάλης ιστορικής παράδοσης της στο στίβο και το Δρομικό Κίνημα, της ευνοϊκής γεωγραφικής της θέσης, των δημογραφικών, κλιματολογικών, μορφολογικών της χαρακτηριστικών, την ανασυγκρότηση και τον εκσυγχρονισμό των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και την ανάπτυξη νέων (Παμπελοποννησιακό Στάδιο, Αθλητικό Κέντρο Λαδόπουλου, Νότιο Πάρκο, μεγάλος παραλιακός ποδηλατόδρομος, εγκαταστάσεις Πλαζ και Έλος Αγυιάς), τον Δημοτικό Ξενώνα, αλλά και άλλων δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων (Πανεπιστημιακές και κολυμβητήρια), βαδίζει με την επιτυχία της ανάδειξης της σε έναν από τους σημαντικότερους και ιδανικότερους αθλητικούς προορισμούς για αγώνες, μήτινγκ, αθλητικά events, προετοιμασία αθλητών, επιμορφωτικά σεμινάρια προπονητών κ.ο.κ.

Τα επτά (7) συνεχόμενα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ανδρών - Γυναικών Στίβου, τα αναπτυξιακά και άλλα Πανελλήνια Πρωταθλήματα που φιλοξένησε τα τελευταία 8 χρόνια η Πάτρα, η μεγάλη επιτυχία του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Πάτρας 2022 «Φάνης Τσιμιγκάτος», η αμέριστη στήριξη όλων των Περιφερειακών Αγώνων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και των Τοφάλειων, ο διαρκής εκσυγχρονισμός του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και τα συνεχή προπονητικά καμπ – σεμινάρια προπονητών στίβου, με κορυφαίο το εξελισσόμενο των Ιταλών διεθνών αθλητών, αποτυπώνουν τη μεγάλη δυναμική της Πάτρας τα τελευταία χρόνια, η παραπέρα πιο συστηματική ανάδειξη και αξιοποίηση της οποίας είναι ένας από τους κεντρικούς στόχους του Μνημονίου Συνεργασίας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις