ΗΠΑ. O Τζον Πουλακίδας δεν επέλεξε να πάει στο Γέιλ για να γίνει νομικός ή ιατρός. Ούτε για το τμήμα της Καλών Τεχνών. Αυτά είναι τα τρία προγράμματα σπουδών για τα οποία φημίζεται το πανεπιστήμιο που εδρεύει στο Νιου Χέβεν του Κονέκτικατ και ιδρύθηκε το 1701.

Πήγε εκεί για να παίξει μπάσκετ και τις τελευταίες ώρες, ο 20χρονος γκαρντ, με ελληνικές ρίζες, γεννημένος στο Νάπερβιλ του Ιλινόις, είναι το πιο... καυτό όνομα στο Κολεγιακό πρωτάθλημα.

Πρωταγωνίστησε στην απίστευτη νίκη του Γέιλ στην «φάση των 32» του March Madness και η... τρέλα που δημιούργησε στο NCAA ήταν τόσο ισχυρή που τον μεταμόρφωσαν από έναν ταλαντούχο, μα άσημο αθλητή-σπουδαστή, σε έναν τύπο που σε μία βραδιά έγινε θρύλος για το Κολέγιο του και προσέκλισε πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Διότι, εκεί τις τελευταίες μέρες και μέχρι να ολοκληρωθεί το Κολεγιακό πρωτάθλημα, το ΝΒΑ έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Ο Πουλακίδας λοιπόν, ο οποίος είναι τριτοετής φοιτητής, έβαλε 28 πόντους με 10/15 σουτ, εκ των οποίων 6/9 ήταν τρίποντα και οδήγησε την ομάδα του, που έχει το ψευδώνυμο Bullgods σε ένα «δάγκωμα» απέναντι στο Όμπορν. Το Γέιλ είναι το Νο 13 της κατάταξης και το Όμπορν (ήταν) το Νο 4, και πλέον θα χρειαστεί μήνες για να συνέλθει από τον αποκλεισμό. Αν όχι χρόνια...

Ο Ιωάννης Πουλακίδας , παππούς του νεαρού, από τον οποίο πήρε και το βαπτιστικό του όνομα -απλώς το μετέτρεψε σε Τζον- πήγε στις ΗΠΑ, όπως αμέτρητοι Έλληνες μετανάστες τη δεκαετία του '50 και εγκαταστάθηκε στο Σικάγο.

Με την πρώτη ευκαιρία και έπειτα από χρόνια σκληρής δουλειάς άνοιξε εστιατόριο. Έναν χώρο που υπάρχει μέχρι και σήμερα και τον διαχειρίζεται ο Μάικ Πουλακίδας. Δηλαδή, ο... Μιχάλης, πατέρας του Τζον, ο οποίος από μικρός είχε μεγάλο πάθος με το μπάσκετ, αλλά στη συνέχεια αφιερώθηκε, κατ' αρχάς στις σπουδές του (έγινε δικηγόρος) και εν τέλει στην επιχείρηση που είχε δημιουργήσει ο δικός του πατέρας: Το O'Malley's Pub & Eatery, που βρίσκεται στην πόλη Ορόρα του Ιλινόις (κοντά στο Σικάγο) και όπως το όνομα του... προδικάζει δεν εστιάζει στην ελληνική κουζίνα, αλλά περισσότερο στην ιρλανδική.

Είναι πάντως, ιδιοκτησίας της οικογένειας Πουλακίδα από το 1974, τότε που το δημιούργησε ο παππούς Τζον και τώρα ασχολείται μαζί του ο μπαμπάς Μάικ. Βέβαια, αυτόν τον καιρό ο Μάικ ασχολείται μόνο με το τέκνο του που κάνει αίσθηση στην τελική φάση του Κολεγιακού πρωταθλήματος.

Η μεγάλη έκπληξη έγινε ήδη, στη νίκη επί του Όμπορν και το βράδυ της Τρίτης (26/3) θα προσπαθήσει να κάνει άλλη μία υπέρβαση. Κόντρα στο Νο 5 της κατάταξης, το Σαν Ντιέγκο Στέιτ και όλοι στο Γέιλ ελπίζουν το «φαρμακερό» σουτ του Τζον Πουλακίδα να ενεργοποιηθεί ξανά!

Πηγή: sportal.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις