Τρέξιμο στο ιερό βουνό του Κρόνου, του πατέρα των θεών. Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού, ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Σπάρτης, ο Δήμος Σπάρτης, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, η τοπική κοινότητα Αγ. Πέτρου και οι τοπικοί φορείς, ο ιστότοπος www.ultrarunning.gr, ο Αθλητικός Σύλλογος Καρυών «Ο Καρυάτης», ο Α.Σ. Βουρβούρων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου Λακωνίας, με την ευγενική συμμετοχή του Συλλόγου Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτ. Αττικής ως τεχνικός σύμβουλος του αγώνα, προκηρύσσουν τον αγώνα υπεραπόστασης 70 χλμ. στον Πάρνωνα με το όνομα «Κρόνιον Πέρασμα».

Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 19 Ιουλίου 2014 από ώρα 10.00π.μ., με αφετηρία και τερματισμό στον Αγ. Πέτρο Αρκαδίας, καλύπτοντας μια κυκλική απόσταση 70 χλμ. Πιο συγκεκριμένα, ο αγώνας ξεκινάει από τον Αγ. Πέτρο, κατευθύνεται προς το καταφύγιο Πάρνωνα, περνάει μέσα από τα χωριά Βαμβακού, Βαρβίτσα, Καρυές, Βούρβουρα και τερματίζει πάλι στον Αγ. Πέτρο.

Πρόκειται για μια καλή ευκαιρία για ένα τελευταίο προπονητικό τεστ, για τους δρομείς που θα τρέξουν στο Φειδιππίδειο Δρόμο ή στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τον προσεχή Σεπτέμβρη και όχι μόνο, καθώς απευθύνεται σε όλους τους δρομείς που θέλουν να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα υπεραπόστασης 70χλμ. Πραγματοποιείται εξολοκλήρου σε μία περιοχή απείρου φυσικού κάλλους, περνώντας μεταξύ άλλων κάτω από έλατα, πλατάνια και πεύκα, με συνέπεια οι δρομείς να τρέξουν κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής υπό σκιά.

Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές είναι 20 ευρώ και το όριο του αγώνα δεν θα ξεπερνάει τις 10 ώρες, δηλαδή συνολικά από τις 10.00π.μ. μέχρι τις 20:30μ.μ. με το εξτρά μισάωρο να δίδεται ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες του αγώνα.

Γενικές πληροφορίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης, [http://www.fdparnonas.gr/el/untitled-72] και πιο αναλυτικά οι λεπτομέρειες του αγώνα στην επίσημη διαδικτυακή σελίδα [www.kronionperasma.com (Τηλέφωνο στο κιν. 6909-389162 κος. Γορανίτης Παύλος).