ΣΚΑΛΑ. Το «Τρίαθλο Ευρώτα» και ο «3ος Αγώνας Κυπέλλου Ελλάδος 2016», που διοργανώνονται από τον Α.Π.Σ. Καλλισθένης και την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και τελούν υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Ευρώτα «Νικηφόρος Βρεττάκος» και της Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας, πραγματοποιούνται την Κυριακή 10 Ιουλίου στην παραλία «Τρίνησα» του Δήμου Ευρώτα. Αγώνες κολύμβησης, τρεξίματος και ποδηλασίας περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της διοργάνωσης, ενώ αναμένεται η συμμετοχή μεγάλου αριθμού αθλητών και αθλούμενων.

Τους αγώνες, που προετοιμάζονται μεθοδικά εδώ και καιρό, θα συνδράμουν το Λιμεναρχείο Γυθείου, η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, ο Εθελοντικός Πυροσβεστικός Σταθμός Δήμου Ευρώτα, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Λακωνίας και η Lifeguard Hellas, καθώς η ασφάλεια των αθλητών αποτελεί πρώτιστο μέλημα των διοργανωτών. Επίσης, τη διοργάνωση υποστηρίζουν ο Σύλλογος Sparta Runners και ο Σύλλογος Γυναικών Στεφανιάς.

Ο Δήμος Ευρώτα φιλοξενεί ένα ακόμη μεγάλο αθλητικό γεγονός με σημαντική απήχηση στους πολίτες. Άλλωστε, για τον Δήμο Ευρώτα αποτελεί συνεχή μέριμνα η ανάδειξη της αξίας του αθλητισμού ιδιαίτερα στους νέους. Φιλοδοξία πλέον όλων των φορέων που υλοποιούν αυτές τις δράσεις είναι η καθιέρωση αυτών στην περιοχή μας σε ετήσια βάση και η ολοένα και υψηλότερη συμμετοχή των δημοτών.