ΚΑΡΥΕΣ. Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 07/04 στις Καρυές και μετά το τέλος των Διεθνών Αγώνων, Διασυλλογικοί αγώνες ορεινής ποδηλασίας, με την συμμετοχή 90 Ποδηλατών, από τα Σωματεία: Άτλας Ρεθύμνης, Δρήρος Νεάπολης Λασιθίου, Κύδων Χανίων, Π.Ο. Τρίπολης, ΑΕΚ Τρίπολης, Κρόνο Νίκαιας, ΠΕΣΑ Ζωγράφου, ΑΕΚ, ΣΥ.ΦΑ Γέρακας, Πόρτο Λεόνε, Π.Σ. Μάνδρας, Παράδεισος Αμαρουσίου, Δόξα Πεύκης, Π.Σ. Τρικάλων, Μαχητές Πεύκων Θεσσαλονίκης, Βέλος Θεσσαλονίκης, Α.Σ. Ιερισσού, Μίλων Σπάρτης και Σπαρτιατικός Γ.Σ.

Οι αγώνες ήταν ενταγμένοι στο Εθνικό Αγωνιστικό Πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, με διοργανωτή τον Σπαρτιατικό Γ.Σ.
Η εκκίνηση και τερματισμός έγιναν στην πλατεία της Αράχοβας και οι διαδρομές περιλάμβαναν δασικούς δρόμους και μονοπάτια γύρω από το χωριό.

Για τον Σπαρτιατικό στα Μίνι Μεγάλα, ο Σεμπάστιαν Νεντέλκου κατέλαβε την 3η θέση, η Κουραντή Βαρβάρα επίσης την 3η θέση στις Πανκορασίδες, 4ος ο Παναγάκος Πέτρος στους Παμπαίδες και 6ος ο Σταθάκος Βαγγέλης, 5ος ο Ρασσιάς Κωνσταντίνος στα Μίνι Μεγάλα, 5ος ο Λιαδής Χαρίλαος και 6ος ο Βλαχάκος Δημήτρης στα Μίνι Μικρά.

Αξιοσημείωτη η παρουσία αρκετών κατοίκων του χωριού και δεκάδων επισκεπτών, που έδωσαν ξεχωριστό τόνο, σε μία διοργάνωση που άφησε άριστες εντυπώσεις, τόσο αγωνιστικά, όσο και οργανωτικά.

Τους αγώνες παρακολούθησε ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Κατσέλης Γιώργος, καθότι αποτελούσαν κριτήριο επιλογής αθλητών για τις Εθνικές Ομάδες παίδων και κορασίδων.
Πριν την έναρξη των αγώνων προηγήθηκε λαϊκός αγώνας, με την συμμετοχή των παιδιών του χωριού αλλά και μικρών φίλων του ποδηλάτου, που επισκέφτηκαν την όμορφη Αράχωβα.

Τους αγώνες παρακολούθησαν από κοντά ο Δήμαρχος Σπάρτης Βαλιώτης Βαγγέλης, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Σπάρτης Βελισσάρης Σάββας, ο δημοτικός σύμβουλος Μαντζουράνης Γιάννης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και υποψήφιος δήμαρχος Αργειτάκος Σταύρος, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καρυών Ντεβέκος Γιώργος και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών Λεβαντάκης Χρήστος.

Ο Πρόεδρος του Σπαρτιατικού, Πριστούρης Παναγιώτης και το Διοικητικό Συμβούλιο, εκφράζουν ολόθερμες ευχαριστίες, για την στήριξη τόσο των Διεθνών Αγώνων όσο και του Διασυλλογικού, στον Δήμο Σπάρτης και τον Δήμαρχο Βαλιώτη Βαγγέλη, στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σπάρτης, στην Τοπική Κοινότητα Καρυών, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρυών, στους εθελοντές αλλά και στους κατοίκους των Καρυών.