ΜΕΣΣΗΝΗ. Η ετήσια γιορτή της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2019 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεσσήνης. Πρόκειται για την ετήσια εκδήλωση στην οποία η Ένωση θα απονείμει τιμητικές διακρίσεις σε πρόσωπα για την προσφορά τους στο τοπικό μπάσκετ, θα απονείμει τα έπαθλα στων πρώτων της περασμένης σεζόν, αλλά και θα διεξάγει την κλήρωση για τα πρωταθλήματα της Α1 και Α2 τοπικής κατηγορίας, καθώς και του πρωταθλήματος Γυναικών. Καλεσμένοι της εκδήλωσης και ομιλητές θα είναι ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής κ. Νίκος Μπουντούρης και ο καθηγητής διαιτησίας κ. Κωνσταντίνος Κορομηλάς.

Αναλυτικότερα η σχετική πρόκληση της ΕΚΕΑΣΚΕΝΟΠ αναφέρει:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής & Νότιας Πελοποννήσου και ο Δήμος Μεσσήνης, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας, τις εκδηλώσεις που διοργανώνουν τη Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 7.00 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεσσήνης (Δημάρχου Παύλου Πτωχού & Μεταμόρφωσης Σωτήρος – Μεσσήνη):

1) Απονομή τιμητικών διακρίσεων σε πρόσωπα που με την αγάπη και προσφορά τους τιμούν το αθλητικό κίνημα και την Καλαθοσφαίριση, καθώς και αθλητές, προπονητές και παράγοντες.

2) Απονομές επάθλων στους πρώτους αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 &

3) Κληρώσεις των Πρωταθλημάτων Α1΄ – Α2΄ Κατηγορίας Ανδρών & Γυναικών, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι o κ. Νικόλαος Μπουντούρης (Πρώην Διεθνής Καλαθοσφαιριστής), με θέμα «Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Αθλητικών Συλλόγων Μπάσκετ – Σχέση της ομάδας και της οικογένειας του αθλητή – Νοοτροπία – Χαρακτήρας» και o κ. Κωνσταντίνος Κορομηλάς (Καθηγητής Διαιτησίας και Μέλος της Κ.Ε.Δ – Ε.Ο.Κ.) με θέμα «Ο Ρόλος του Διαιτητή στην εξέλιξη της Καλαθοσφαίρισης».