ΣΠΑΡΤΗ. Το επόμενο Σαββατοκύριακο η Σπάρτη θα ζήσει στο ρυθμό του Spartan Race. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 1η Νοέμβρη στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης θα γίνει η έναρξη του Φεστιβάλ και στις 11.00 θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της πόλης. Παράλληλα στην κεντρική πλατεία θα λειτουργούν καταστήματα λιανικής της διοργάνωσης καθώς θα πραγματοποιούνται και οι παραλαβές των πακέτων των αθλητών. Στις 14.00 θα ξεκινήσουν οι παιδικοί αγώνες του Spartan Race στο Δημοτικό Στάδιο, στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση των αθλητών στην Κεντρική Πλατεία και αμέσως μετά η πρώτη μέρα θα ολοκληρωθεί με την τελετή έναρξης της διοργάνωσης και την παρέλαση των Εθνών που θα ξεκινήσει από την πλατεία και θα καταλήξει στο άγαλμα του Λεωνίδα.

Το Σάββατο η πλατεία της Σπάρτης θα είναι ενεργή από τις 6.30 το πρωί μέχρι το βράδυ που θα ξεκινήσει το after party των αγώνων στις 20.00. Τα αγωνίσματα του Σαββάτου ξεκινούν στις 8:00 για την κατηγορία των αντρών και στις 8.10 για των γυναικών και ο αγωνιστικός χώρος θα κλείσει στις 18.30. Σημειώνουμε ότι το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν τα αγωνίσματα των δύο πρώτων κατηγοριών του Spartan Race.

Την Κυριακή το αγωνιστικό πρόγραμμα είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην πιο δύσκολη κατηγορία του Spartan Race, την κατηγορία Beast. Τα αγωνίσματα της Κυριακής θα ξεκινήσουν στις 8.30 για άνδρες και γυναίκες και θα ολοκληρωθούν στις 18.30. Ταυτόχρονα από τις 12.00 στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης θα γίνονται οι βραβεύσεις των υπολοίπων κατηγοριών. Οι απονομές της κατηγορίας Beast θα ξεκινήσουν στις 19.30 και θα ακολουθήσει η τελετή λήξης του Spartan Race στις 20.30.

Λίγα λόγια για το Spartan Race.

Πρόκειται για μια κορυφαία διοργάνωση open αγώνων μετ’ εμποδίων, με κατηγορίες για όλες τις ηλικίες αλλά και τις αγωνιστικές δυνατότητες αθλητών. Στο Spartan Race υπάρχει η δυνατότητα ατομικής χρονομέτρησης, παγκόσμιας κατάταξης, ενώ την ίδια ώρα δίνει την δυνατότητα στους αθλητές όλων των κατηγοριών να δοκιμαστούν σε διαφορετικά αγωνίσματα. Το Spartan Race έχει τρεις βασικές κατηγορίες. Την κατηγορία Spartan Sprint, που είναι αγώνας ταχύτητας 5 χιλιομέτρων και 20 εμποδίων. Η κατηγορία Super ταχύτητας και αντοχής, 13ων χιλιομέτρων και 25 εμποδίων και η κατηγορία Spartan Beast. Πρόκειται για τον πιο δύσκολο και μεγάλο αγώνα με 21 χιλιόμετρα και 30 εμπόδια.

Οι αθλητές που θα φτάσουν στη Σπάρτη πρόκειται να αγωνιστούν στο TRIFECTA WORLD CHAMPIONSHIP. Πρόκειται για 2.000 αθλητές που έχουν ολοκληρώσει το Trifecta μέχρι 31 Οκτωβρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την διοργάνωση οι αθλητές που συμμετέχουν στη διοργάνωση της Σπάρτης ονομάζονται Spartans, δηλαδή Σπαρτιάτες. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «κάθε Spartan τρέχει για διαφορετικό λόγο. Για κάποιους, το Spartan Race είναι ένας αθλητικός αγώνας υψηλού επιπέδου, για άλλους είναι ένας τρόπος για να είναι σε φόρμα και για ένα μεγάλο κομμάτι ανθρώπων είναι τρόπος ζωής.»