ΣΠΑΡΤΗ. Την Παρασκευή 15 Νοέμβρη ξεκινά ο 5ος Φειδιππίδειος Δρόμος που διοργανώνει ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ», σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύνδεσμο (Φ.Α.Ο.Σ.). Ο αγώνας που θα ξεκινήσει από την Αθήνα θα καταλήξει πάλι στην Αθήνα με τους αθλητές να φτάνουν μέχρι τη Σπάρτη, θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 19/11/2019 και είναι υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, «το αθλητικό αυτό γεγονός του 5ου Αυθεντικού Φειδιππίδειου Δρόμου Αθήνα–Σπάρτη–Αθήνα 490 χλμ κινείται σε ένα τρίπτυχο, συμβολίζοντας το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ, την ιστορικής σημασίας πορεία του Φειδιππίδη και την ευαισθητοποίηση για τα περιβαλλοντικά προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.» Η συνολική διάρκεια του αγώνα είναι 104 ώρες και η εκκίνηση αλλά και ο τερματισμός θα γίνουν στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών.

«Η διαδρομή θα ακολουθήσει όλο τον αρχαίο δρόμο από Αθήνα – Ελευσίνα –Μέγαρα- Αρχαία Κόρινθο και εκεί θα ακολουθήσει τον δρόμο προς Αγ. Βασίλειο, Αρχ. Κλεωνές, για να φτάσει στην Αρχαία Νεμέα. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει τη διαδρομή προς Μαλανδρένι, Λύρκεια, Καρυά. θα ανέβει το Αρτεμίσιο, θα κατέβει Νεστάνη, θα περάσει από Τεγέα για να μπει πλέον στον δρόμο Τρίπολης-Σπάρτης και να φτάσει στο άγαλμα του Λεωνίδα, στο Στάδιο της Σπάρτης. Έτσι θα διασφαλιστεί η πιστότερη διαδρομή που διέτρεξε ο Αρχαίος Ημεροδρόμος Φειδιππίδης», καταλήγουν οι διοργανωτές.