Αισίως ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή Ημερίδα του Συλλόγου Καλαθοσφαίρισης Σπάρτης, η οποία διερεύνησε την αθλητική επανεκκίνηση στο χώρο της καλαθοσφαίρισης

ΣΠΑΡΤΗ. Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή Ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης Σπάρτης, με τίτλο, «Covid 19 και Καλαθοσφαίριση: Επανεκκίνηση της Αθλητικής Δραστηριότητας».

Μια Ημερίδα, «…ευχή για την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δραστηριότητας».

Μάλιστα, η συμμετοχή του κοινού ξεπέρασε κάθε θεμιτή προσδοκία.

Ο κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Καλαθοσφαίρισης Σπάρτης, δήλωσε στο notospress.gr:

«Όλοι εμείς στη ΣΠΑΡΤΗ Σ.Κ., ευχαριστούμε τον Άγγελο Παπανικολάου, τον Γιάννη Γιαννακόπουλο, τον Κώστα Μίσσα και τον Γιάννη Γιαννόπουλο, για τις υψηλού επιπέδου παρουσιάσεις τους στην ημερίδα μας. Πραγματικά ακούστηκαν επιστημονικές απόψεις σε ιατρικό και προπονητικό επίπεδο, πολύ χρήσιμες για όλους όσους αγωνιούν με την αθλητική επανεκκίνηση στο χώρο της καλαθοσφαίρισης, στη μετά covid-19 εποχή. Ήταν ένα καινοτόμο και δύσκολο εγχείρημα, το οποίο όμως στέφτηκε με επιτυχία, γεγονός που μας δίνει τη δυνατότητα και τη διάθεση να υποσχεθούμε ότι σαν «ΣΠΑΡΤΗ Σ.Κ.» θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλό του αθλήματος που υπηρετούμε με αγάπη και ανιδιοτέλεια. Ευχαριστώ το Notospress για την αναμετάδοση της Ημερίδας».

Οι εισηγήσεις της Ημερίδας:

1. Άγγελος Παπανικολάου: Ιατρός καρδιολόγος, μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ο.Δ.Υ, πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού του Ε.Ο.Δ.Υ.

α. Ο ρόλος και η σημασία της καρδιολογικής εξέτασης σε συμπτωματικούς και μη αθλητές στη διαδικασία της επανένταξής τους στις αγωνιστικές δραστηριότητες.

β. Το έργο της υγειονομικής επιτροπής αθλητισμού του Ε.Ο.Δ.Υ.

2. Γιαννακόπουλος Γιάννης: Ιατρός χειρουργός ορθοπεδικός, μέλος του ιατρικού επιτελείου της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

α. Ομαλή επανένταξη των αθλητών μετά από την αποχή λόγω covid – 19: Σημεία προσοχής και ελέγχου.

β. Διαδικασίες και πρωτόκολλα που ακολουθούνται στην EUROLEAGUE

3. Μίσσας Κώστας: Τεχνικός σύμβουλος Ε.Ο.Κ., υπεύθυνος Αναπτυξιακού προγράμματος Ε.Ο.Κ., τ. καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α.

α. Ψυχολογική-προπονητική προσέγγιση των αθλητών στην περίοδο της πανδημίας

4. Γιαννόπουλος Γιάννης: Ομοσπονδιακός προπονητής Ε.Ο.Κ., σύμβουλος προγράμματος σπουδών στην καλαθοσφαίριση, στο CITY UNITY COLLEGE

α. Ιδιαιτερότητες προπόνησης στην μετά covid - 19 εποχή.

5. Βακαλόπουλος Μιχάλης: Πρόεδρος Σπάρτης Σ.Κ., μέλος επιτροπής πρωταθλημάτων Ε.Ο.Κ., αν. μέλος Δ.Σ. Ε.Ο.Κ., αντιπρόεδρος Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

α. Η διαμορφωθείσα κατάσταση και η ρεαλιστική πραγματικότητα της επόμενης ημέρας των συλλόγων της Καλαθοσφαίρισης μετά την covid - 19.