ΣΠΑΡΤΗ. Με «ενωτικούς και χαμηλούς τόνους» και «χωρίς μεγάλα λόγια», γνωστοποίησε ο Μιχάλης Βακαλόπουλος τη συμμετοχή του στις επερχόμενες εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.), στο πλευρό του υποψήφιου προέδρου Άγγελου Παπανικολάου.

Ανάμεσα στις προτεραιότητές τους, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, είναι «η προάσπιση της εύρυθμης λειτουργίας του αθλητικού σωματείου που αποτελεί το κύτταρο του αθλητισμού», αλλά και η «διατήρηση ενεργών των παραγόντων των σωματείων» τους οποίους και θεωρεί ως τους αφανείς εργάτες της καλαθοσφαίρισης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μιχάλη Βακαλόπουλου

«Φίλες και φίλοι,

με ιδιαίτερη χαρά αλλά και με αίσθημα ευθύνης ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου για τις επερχόμενες εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, στο πλευρό του υποψήφιου προέδρου Άγγελου Παπανικολάου.

Η Ελληνική Καλαθοσφαίριση βρίσκεται σταθερά ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, τόσο σε επίπεδο αντρών όσο και σε επίπεδο γυναικών, πάρα τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που διάγουμε σαν χωρά την τελευταία δεκαετία.

Υπηρετώντας τον χώρο όλα αυτά τα χρόνια, πάντα με ανιδιοτέλεια και αγάπη και με την εμπειρία από την συμμετοχή μου τα τελευταία χρόνια στην Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ και στο ΔΣ της ΕΟΚ, αλλά και ως έφορος της Εθνικής Ομάδας Παμπαίδων MU14, γνωρίζω καλά ότι η επόμενη ήμερα των εκλογών θα είναι μια ήμερα διαφορετική και δύσκολη για την καλαθοσφαίριση.

Η υγειονομική κρίση της Covid-19 που μαστίζει την ανθρωπότητα διαμορφώνει ένα περιβάλλον αβεβαιότητας και οικονομικής ανέχειας, που δυστυχώς δεν μπορεί να μην επηρεάσει την καλαθοσφαίριση. Πρωταρχικός μας στόχος θα πρέπει να είναι η προάσπιση της εύρυθμης λειτουργίας του αθλητικού σωματείου που αποτελεί το κύτταρο του αθλητισμού και η διατήρηση ενεργών των παραγόντων των σωματείων (αυτών των αφανών εργατών της καλαθοσφαίρισης) οι οποίοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν προκλήσεις και δυσκολίες πρωτόγνωρες στην μετά Covid-19 εποχή.

Αφενός η διατήρηση των κεκτημένων και αφετέρου η επικαιροποίηση και η προσαρμογή στις νέες προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας αξιοποιώντας τεχνολογικές και επικοινωνιακές υπηρεσίες θα πρέπει να είναι βασικό μας μέλημα.

Ιδιαίτερο βάρος θα πρέπει να δοθεί στην αναπτυξιακή διαδικασία για την παραγωγή νέων αθλητών και αθλητριών, που θα στελεχώσουν τις εθνικές μας ομάδες αλλά και στην θεσμοθέτηση των ενεργειών που θα προστατέψουν, από τη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης, τον Έλληνα αθλητή και την Ελληνίδα αθλήτρια της καλαθοσφαίρισης.

Φίλες και φίλοι,

με ενωτικούς και χαμηλούς τόνους, χωρίς μεγάλα λόγια αλλά με απεριόριστη διάθεση για προσφορά και εργασία, σας καλώ με σεβασμό στο παρελθόν αλλά και με μάτια και αυτιά ανοιχτά στα σημάδια των καιρών, να προχωρήσουμε μαζί, για το άθλημα που τόσα χρόνια μας κάνει υπερήφανους».

Δ.Π.