ΤΡΙΠΟΛΗ. Ο Αστέρας Τρίπολης είναι μια από τις εκπλήξεις της Super League και κυνηγάει στα ίσια την ευρωπαϊκή της πρόκριση. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Μποροβήλος έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Arcadia 93.8 όπου αναφέρθηκε τόσο στην πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα και στα Play Off, στα τηλεοπτικά δικαιώματα, αλλά και για ποιόν θα στηρίξει για πρόεδρο της ΕΠΟ.

Για την εικόνα της ομάδας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος

«Τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους. Ο Αστέρας για 14 συνεχείς χρονιές είναι στη SuperLeague και θα μπει με το καλό στην 15η συνεχή χρονιά την επόμενη στη Λίγκα. Φέτος πράγματι ήταν μια χρονιά η οποία μας έδωσε χαρά, γιατί ο Αστέρας από πολύ νωρίς εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία και σχετικά νωρίς εξασφάλισε και την συμμετοχή του στα PlayOff. Βλέποντας την βαθμολογία παρατηρούμε ότι υπάρχει μια σοβαρή διαφορά από τον έβδομο της βαθμολογίας. Ετσι λοιπόν ότι ο Αστέρας θα συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ομάδων σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα των PlayOff, για μένα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Το ξέρω ότι κάθε φίλαθλος και άνθρωπος που αγαπάει την ομάδα, θα ήθελε να συμμετέχει και στο ChampionsLeague, όμως να πατάμε και τα πόδια μας στο έδαφος και να βλέπουμε ότι αυτή η ομάδα συνεχώς έχει πρόοδο και συγκαταλέγεται στις κορυφαίες της Ελλάδος. Ετσι λοιπόν, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο Αστέρας φέτος θα συμμετέχει στο πάνω ράφι, στο μίνι πρωτάθλημα που είναι τα PlayOff»

Για την έξοδο της ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση

«Αυτό το οποίο μπορώ να πω είναι ότι ο Αστέρας δεν θα μπει στα PlayOffως φτωχός συγγενής αλλά θα μπει και θα κοιτάξει στα μάτια τον κάθε αντίπαλο. Θα προσπαθήσει να πάρει ό,τι περισσότερο από κάθε παιχνίδι και στο τέλος θα γίνει το ταμείο. Στον δεύτερο γύρο η ομάδα μέχρι και πριν το παιχνίδι με τα Γιάννινα ήταν δεύτερη. Δηλαδή η βαθμολογία του δεύτερου γύρου είχε τον Αστέρα στην 2η θέση. Που σημαίνει ότι σε αυτό το «μίνι» πρωτάθλημα, η ομάδα μας είχε μια πάρα πολύ καλή απόδοση, αντιμετωπίζοντας όλους τους αντιπάλους και είχε βρεθεί σε μια τόσο υψηλή θέση. Ετσι λοιπόν ας ελπίσουμε ότι αυτή η φόρμα και η συνέχεια της καλής απόδοσης του Αστέρα στους αγώνες των PlayOff, στο τέλος να μας δώσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Επαναλαμβάνω ότι ο Αστέρας πατάει πάντα τα πόδια του στο έδαφος, αλλά κοιτάζει ψηλά».

Για τις εκλογές της ΕΠΟ και τον Θοδωρή Ζαγοράκη

«Πράγματι, οι επικείμενες εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποτελούν κατά την άποψή μου μια ευκαιρία για βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Άλλωστε, ο Αστέρας έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι λειτουργεί με βασικό μέλημα το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι το ατομικό του. Αυτός ο όρος για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτος. Έτσι, στηρίζουμε την υποψηφιότητα του κ. Ζαγοράκη και σίγουρα είναι θετικό ότι και άλλοι συμπαίκτες του από εκείνη την ομάδα του 2004 εκδήλωσαν ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι για την Εκτελεστική Επιτροπή. Εμείς θα βοηθήσουμε την όποια προσπάθεια γίνει προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για τα πρωταθλήματα Υποδομών και την επανέναρξη τους

«Κάθε ώρα βάζουμε το αίτημα αυτό στη Λίγκα. Το πρόβλημα είναι ότι η πανδημία η οποία μαστίζει τη χώρα και την παγκόσμια κοινότητα, έχει τον πρώτο λόγο. Η υγεία είναι πάνω απ’ όλα. Οι λοιμωξιολόγοι παίρνουν τις αποφάσεις και τις εισηγούνται στην Κυβέρνηση, η οποία τις κάνει οριστικές και τελικές. Ευελπιστούμε πως το προσεχές διάστημα θα έχουμε νέα και γι’ αυτό το θέμα, γιατί τα παιδιά πραγματικά τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά έχουν μείνει παρα πολύ πίσω».

Για την παρουσία φιλάθλων

«Μας λείπουν οι φίλαθλοι από τα γήπεδα. Τόσο οι δικοί μας όσο και των άλλων ομάδων. Μην κρυβόμαστε. Ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους είναι εφημερίδα χωρίς γράμματα. Από εκεί και πέρα την τελική απόφαση την έχουν οι λοιμωξιολόγοι και η Κυβέρνηση. Εμείς περιμένουμε αμάν και πότε να δούμε έστω ένα ποσοστό φιλάθλων να γυρίσει στα γήπεδα", δήλωσε ο Γιώργος Μποροβήλος σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη για όλα τα θέματα που ασχολείται στον Αστέρα Τρίπολης».