Με κορυφαίους τους Μάνο και Σάντε Σίλβα, που μπήκαν ως αλλαγή, οι γηπεδούχοι έφτασαν στη νίκη με γκολ του Πορτογάλου στο 69' και του Έλληνα φορ στο 91'.

Πολύ πιο δύσκολη, απ' ότι δείχνει το τελικό 2-0, νίκη πήρε ο Άρης επί του Αστέρα Τρίπολης στο «Κλεάνθης Βικελίδης»!

Οι «κίτρινοι» δυσκολεύθηκαν πολύ στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στους Αρκάδες που ήταν πιο απειλητικοί και έφτασαν πιο κοντά στο γκολ. Ωστόσο, η είσοδος των Σάντε Σίλβα και Δημήτρη Μάνου στο δεύτερο μέρος, άλλαξε τα δεδομένα και με αυτούς πρωταγωνιστές και σκόρερ, η ομάδα του Άκη Μάντζιου πήρε μια πολύτιμη νίκη στη... μάχη της Ευρώπης.

Η ανάλυση του αγώνα

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν η ομάδα που δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο. Στο 9' είχε την πρώτη σπουδαία ευκαιρία. Ο Luis Fernandez εκτέλεσε το κόρνερ, ο Suarez πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Sito την δεύτερη από πολύ πλεονεκτική θέση, αλλά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε. Στην εξέλιξη ο Valiente σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Οι κιτρινομπλέ συνέχισαν να ελέγχουν τον αγώνα και μετά από δύο άστοχες κεφαλιές του Barrales, έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 23', με τον Luis Fernandez να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι και να αστοχεί. Στο 24' το διαγώνιο σουτ του Leo Tilica δεν βρήκε στόχο, όπως η κεφαλιά του Sito στο 28'.

Με ευκαιρία για τον Αστέρα ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, στο 48', όταν ο Munafo πρόλαβε να κάνει το γύρισμα από αριστερά, αλλά ο Δεληζήσης απομάκρυνε προτού η μπάλα φτάσει στον Sito, ο οποίος ήταν μπροστά σε κενή εστία. Από εκεί και πέρα ο Άρης άνοιξε το σκορ στο 69' με τον Σίλβα, αλλά και πάλι ο ΑΣΤΕΡΑΣ είχε τη στιγμή του για να ισοφαρίσει.

Στο 75' μετά την εκτέλεση κόρνερ Suarez και Barrales πήραν τις πρώτες δύο κεφαλιές, ο Castano την τρίτη στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 87' και στο 89' ο Παπαδόπουλος έκανε δύο πολύ καλές επεμβάσεις και στις καθυστερήσεις ο Μάνος διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

ΆΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Σάσα (90’+4’ Σάκιτς), Τζέγκο, Μπερτόγλιο (83’ Μπρούνο), Γκάμα (90’+4’ Μπαγκαλιάνης), Μαντσίνι (59’ Σίλβα), Μήτρογλου (58’ Μάνος).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Καστάνο, Αλβάρεζ, Μουνάφο (73’ Ιγκλέσιας), Βαλιέντε, Τιλίκα (73’ Κρέσπι), Μπαράλες, Φερνάντεθ (59’ Αλί Μπαμπά), Σίτο (59’ Ριέρα).