ΕΛΛΑΔΑ. Το κορυφαίο ελληνικό δίδυμο επικράτησε των Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ/Γκάμπι Νταμπρόφσκι με 6-3, 6-4 και θα παίξει με τους Τζον Πιρς/Άσλεϊ Μπάρτι για μια θέση στα ημιτελικά. Οι Αυστραλοί, που είναι εξαιρετικοί στο διπλό, άφησαν εκτός τους Αργεντινούς Οράσιο Σεμπάγιος/Νάντια Ποντορόσκα με 6-1, 7-6(3).

O Πιρς είναι Νο.25 στο διπλό, έχει έναν Grand Slam τίτλο και έχει κερδίσει δύο φορές το τρόπαιο στο ATP Finals. Η Μπάρτι, Νο.1 στο μονό, είναι Νο.36 στο διπλό και έχει και αυτή ένα major.

Αν Στέφανος και Μαρία καταφέρουν να ξεπεράσουν το πολύ υψηλό επόμενο εμπόδιό τους, τότε θα έχουν δύο ευκαιρίες για να μπουν στα μετάλλια!

Είναι μόλις η δεύτερη κοινή τους παρουσία σε τουρνουά (έχουν παίξει και μια φορά στο Hopman Cup), όμως είναι φανερό ότι υπάρχει χημεία μεταξύ τους!

Με «ηγέτη» τον Στέφανο, που έκανε μεγάλο παιχνίδι και φάνηκε να μην έχει (ευτυχώς) πρόβλημα στο γόνατο, η ελληνική ομάδα κυριάρχησε στο court και πήρε τη μεγάλη πρόκριση απέναντι σε ένα σαφώς πιο έμπειρο στα διπλά δίδυμο.

Ειδικά η Νταμπρόφσκι, Νο.14 στον κόσμο, είναι «σπεσιαλίστρια» και έχει, εκτός άλλων, στο ενεργητικό της δύο Grand Slam τίτλους στο μεικτό διπλό. Φάνηκε, άλλωστε, και κατά τη διάρκεια του αγώνα ότι η κοπέλα... το έχει!

Γι' αυτό και οι Καναδοί ήταν αρκετά απειλητικοί στο πρώτο σετ, αλλά είτε με το σερβίς του Στέφανου, είτε με τη σταθερότητα της Μαρίας, η Ελλάδα ξέφυγε από τους κινδύνους (ειδικά στα δύο μπρέικ πόιντ στο 3-3). Σημείωσε, μάλιστα, μπρέικ σε πολύ κρίσιμο σημείο (στο 4-3) και στη συνέχεια «έγραψε» το 1-0 στο σερβίς του Τσιτσιπά.

Οι Έλληνες μπήκαν με φόρα στο δεύτερο σετ, έσπασαν άμεσα το σερβίς του Φίλιξ και αφού ο Στεφ κράτησε στο 3-2, όλα έγιναν πολύ πιο απλά στη συνέχεια.

Στο 5-4, λοιπόν, ο Στέφανος πήρε τις μπάλες στα χέρια του και ήρθε πανηγυρικά η πρόκριση στην οκτάδα της διοργάνωσης, λίγες ώρες μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό στο μονό από τον Ούγκο Ουμπέρ. Σίγουρα αυτή η νίκη θα τον κάνει να νιώσει πολύ καλύτερα...

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις