ΕΛΛΑΔΑ. Πώς αισθάνονται οι Έλληνες αθλητές που θα ταξιδεύσουν για Τόκιο;

Ο Θανάσης Προδρόμου, ο Δημήτρης Καρυπίδης και ο Γιάννης Σεβδικαλής, μιλούν στον Τάκη Αλεξανδράκη.

Ο Θανάσης Προδρόμου

Ακούστε τη συνέντευξη

Takis Alexandrakis · Στο δρόμο για το Τόκιο ο Θανάσης Προδρόμου

Το σύνολο του κειμένου της συνέντευξης για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων με πρόβλημα ακοής:

- Έχω σήμερα την χαρά να φιλοξενώ στην σελίδα μου τον Θανάση Προδρόμου.

Χαίρομαι πάρα πολύ για την ευκαιρία της επικοινωνίας!

- Η οποία μάλιστα θα είναι συνεχής! Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πολλά θέματα και μετά την επιστροφή από το Τόκιο.

-Χαίρομαι που θα συνεχίσουμε αυτήν την επικοινωνία. Ευχαριστώ πολύ για όσα λέτε! Η βοήθειά σας είναι σημαντική! Νιώθω τιμή και χαρά που με φιλοξενείτε, για το σπουδαίο γεγονός των ολυμπιακών αγώνων! Είναι η πρώτη μου συμμετοχή στους παραολυμπιακούς αγώνες!

-Πολύ ωραία!

-Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα! Είναι επίσης η τρίτη διεθνής αθλητική διοργάνωση που λαμβάνω μέρος. Η πρώτη ήταν στο Ντουμπάϊ το 2019, η δεύτερη το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Πολωνία πριν λίγους μήνες και τώρα οι ολυμπιακοί αγώνες! Ένας στόχος που πέτυχα, για τον οποίο έχω συγκεντρώσει όλη μου την προσπάθεια ώστε να είμαι καλά σε αυτούς τους αγώνες!

- Εξαιρετικά! Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τον αθλητισμό;

- Το 2013 ξεκίνησα στίβο. Με εντόπισε ως ταλέντο ο μετέπειτα προπονητής μου.

- Ο οποίος είναι;

- Ο Ανέστης Ματαρτζίδης. Είναι πραγματικά σαν πατέρας μου! Έχουμε τέλεια επικοινωνία! Είναι φοβερός άνθρωπος! Είναι δίπλα μου για τα πάντα!

- Μπράβο!

- Το λυπηρό είναι πως δεν θα είναι μαζί μου στο Τόκιο!

- Ο λόγος;

- Δεν είναι ομοσπονδιακός προπονητής.

- Μάλιστα!

- Ελπίζω να είναι μαζί μου σε κάποιους άλλους διεθνείς αγώνες τουλάχιστον.

- Δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν τα έξοδα της μετακίνησής του στο Τόκιο;

- Δεν επιτρέπεται να έρθουν πολλά άτομα εξαιτίας της πανδημίας. Αν αργότερα μπορεί να είναι μαζί μου σε κάποιους αγώνες είναι σίγουρο πως θα πάω πολύ καλύτερα έχοντας τον προπονητή μου δίπλα μου!

- Αντιλαμβάνομαι την επίπτωση της απουσίας του προπονητή σου στην απόδοσή σου. Κάθε αθλητής έχει ένα ισχυρό δεσμό με τον προπονητή του, είσαστε ένα δίδυμο που δεν πρέπει να χωρίζεται.

- Για μένα είναι ένα παραπάνω επίπεδο! Είναι παραπάνω από προπονητής μου!

- Πολύ σημαντικό αυτό που λες! Το καταλαβαίνω! Θεωρώ απαράδεκτο αυτό το γεγονός, για το οποίο μου έχουν μιλήσει και άλλοι συναθλητές σου.

- Θα βρεθούμε στο Τόκιο χωρίς να ξέρουμε ποιος μας υποστηρίζει. Δεν θα ξέρουμε ποιος προπονητής μας παρακολουθεί.

- Θα είσαι μαζί μας στην συζήτηση που θα ανοίξουμε με την επιστροφή σας, για να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που σας απασχολούν. Ένα απ’ αυτά είναι το ζήτημα της απουσίας του προπονητή από το πλάι του αθλητή που προπονεί.

- Είσαστε ένας σοβαρός άνθρωπος και αυτό φαίνεται από τον λόγο σας. Η υποστήριξή σας είναι πολύ σημαντική! Ευχαριστούμε όλη η ομάδα για την στήριξή σας και για το ενδιαφέρον που δείχνετε στον καθένα ξεχωριστά!

- Είναι τιμή μου που συνομιλώ με τους αθλητές! Έχω τεράστια ανταπόκριση από τους ακολούθους της σελίδας μου για τις συνεντεύξεις που μου παραχωρείτε, οι οποίες περιέχουν τόσα σημαντικά και θετικά μηνύματα, τα οποία τα έχει ανάγκη ο κόσμος μας, κυρίως τώρα, με τα τόσα προβλήματα που τον ταλαιπωρούν!

- Πράγματι!

- Θεωρώ «σχολείο» για τον καθένα το περιεχόμενο των συνεντεύξεων που έχω την τιμή να λάβω από τις αθλήτριες και τους αθλητές! Υπόσχομαι να προσπαθήσω να βοηθήσω για την επίλυση των θεμάτων που σας απασχολούν. Θα συγκεντρώσουμε και θα προωθήσουμε τις προτάσεις που θα διαμορφωθούν κατά την συζήτηση. Ορισμένα απ' αυτά τα θεωρώ απαράδεκτα, πρέπει να γίνουν αλλαγές είτε αφορούν την εθνική αθλητική ομοσπονδία είτε τις παγκόσμιες.

- Η βοήθειά σας είναι μοναδική και απαραίτητη! Πρέπει να έχουμε ανθρώπους όπως εσείς δίπλα μας! Είναι αλήθεια πως παλεύουμε μόνοι μας να πετύχουμε έναν μεγάλο στόχο και έχουμε ανάγκη εφόδια για να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε την προετοιμασία μας!

- Πρέπει να ευχαριστούμε τον κάθε έναν αθλητή ξεχωριστά και όλους μαζί, γιατί το πάθος, η αγωνιστική σας διάθεση, το πείσμα σας και οι πολλές θυσίες είναι που σας φέρνουν στους παραολυμπιακούς αγώνες και όχι οι ανύπαρκτες ενέργειες και η ανύπαρκτη βοήθεια της πολιτείας και της ομοσπονδίας. Εσείς πρέπει να είσαστε στο επίκεντρο της προσοχής μας και της εκτίμησής μας, εσάς και μόνο εσάς πρέπει να χειροκροτούμε και να επιβραβεύουμε. Χωρίς την προσωπική δουλειά και την θυσία του καθενός σας, η Ελλάδα δεν θα είχε ούτε έναν αθλητή στους ολυμπιακούς αγώνες! Θα ξεκινήσουμε την ουσιαστική συζήτηση! Πόσα και ποια θα πετύχουμε δεν ξέρω, αλλά είναι βέβαιο πως θα αγωνιστούμε για να τα πετύχουμε!

- Πάντα πρέπει να αγωνιζόμαστε σε όποιες συνθήκες και αν βρισκόμαστε. Δεν θα είναι εύκολα ακριβώς όπως συμβαίνει και στον αγωνιστικό χώρο. Στην ζωή δεν είναι και δεν θα είναι όλα εύκολα. Πρέπει να μπούμε μέσα και να παλέψουμε. Πρέπει να είμαστε μαχητές! Άλλωστε εκπροσωπούμε μια χώρα με πολύ μεγάλη ιστορία! Πρέπει να την τιμήσουμε! Πρέπει ο κάθε αθλητής να αναλογίζεται ποια χώρα εκπροσωπεί και πρέπει να είναι υπερήφανος. Πρέπει να δίνει το μέγιστο των δυνατοτήτων του! Προσωπικά δίνω τον λόγο μου πως σε κάθε αγώνα που θα δίνω εκπροσωπώντας την χώρα μου, φορώντας το εθνόσημο, θα δίνω το 110% των δυνατοτήτων μου και εύχομαι κάποια στιγμή να ακούσω και τον εθνικό μας ύμνο πάνω στην 1η θέση του βάθρου!

- Στο ευχόμαστε!

- Πραγματικά είναι η μέγιστη τιμή για κάθε αθλητή! Ανατριχιάζω την ώρα που ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος για την επιτυχία ενός άλλου Έλληνα αθλητή! Πόσο μάλλον αν καταφέρω κάποια στιγμή να βρεθώ σ' αυτήν την θέση!

- Με όλη μας την θετική ενέργεια, με την βοήθεια του Θεού, σου ευχόμαστε να πάνε όλα καλά, να έχεις το μέγιστο της απόδοσής σου και μακάρι να ανέβεις στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με το χρυσό μετάλλιο! Δεν το ευχόμαστε μόνο για σένα αλλά και για όλες τις συναθλήτριες και τους συναθλητές σου! να ξέρεις πως η τιμή που προσφέρει στην χώρα μας η συμμετοχή σου στους ολυμπιακούς αγώνες είναι μέγιστη και γράφει ένα καινούριο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας! Γιατί εσείς που συμμετέχετε εκπροσωπώντας την Ελλάδα, γράφεται ιστορία!

- Την προσωπική και την εθνική ιστορία!

- Μπράβο! Ακούστηκαν πολύ ωραία λόγια, θα πούμε περισσότερα και με την επιστροφή σας με το καλό! Ελπίζω να καταφέρουμε να παρακολουθήσουμε διαδικτυακά ορισμένες ΄από τις προσπάθειές σας γιατί η τηλεοπτική κάλυψη δεν πιστεύω πως θα είναι καλή. Οι πληροφορίες λένε πως δεν θα υπάρχει η κάλυψη που είχαν οι ολυμπιακοί αγώνες. Χάρηκα που επικοινωνήσαμε!

- Και εγώ!

- Να είσαι πάντα δυναμικός και πεισματάρης, όπως κατάλαβα πως αλήθεια είσαι, μέσα από την κουβέντα μας!

- Θα είμαι! Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ! Να έχω υγεία θέλω και πράγματι θα βελτιώνομαι κάθε χρόνο!

- Πότε θα αγωνιστείς;

- Στις 4 Σεπτέμβρη. Στο άλμα εις μήκος. Ευχαριστώ για την επικοινωνία και την διάθεσή σας να βοηθήσετε!

- Καλή επιτυχία με την βοήθεια του Θεού και την θετική μας ενέργεια! Καλή δύναμη!

- Ευχαριστώ!

Ο Δημήτρης Καρυπίδης

Ακούστε τη συνέντευξη

Takis Alexandrakis · Στο δρόμο για το Τόκιο ο Δημήτρης Καρυπίδησ

Ακολουθεί το σύνολο του κειμένου της συνέντευξης για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων με πρόβλημα ακοής.

- Έχω την χαρά σήμερα να φιλοξενώ στην σελίδα μου τον αθλητή της κολύμβησης Δημήτρη Καρυπίδη. Καλώς ήρθες!

- Καλώς σας βρήκα! Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση!

- Εύχομαι να είναι όλα σου τα όνειρα εκπληρωμένα με την επιστροφή και να έχεις χαρεί αυτήν την μεγάλη παγκόσμια αθλητική γιορτή που έχεις την τύχη να συμμετέχεις!

- Αν και είναι η δεύτερη συμμετοχή μου στους παραολυμπιακούς αγώνες, νιώθω σα να είναι η πρώτη φορά! Το βασικό είναι να πάμε και να γυρίσουμε με υγεία, γιατί όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι οι συνθήκες είναι πολύ περίεργες και πολύ δύσκολες.

- Πρώτα ο Θεός!

- Ακριβώς!

- Ποιος είναι ο προπονητής σου;

- Ο Γιώργος Τυλιγαδάς.

- Θα είναι μαζί σου στην αποστολή;

- Φυσικά!

- Είναι πολύ σημαντικό να έχεις τον προπονητή σου μαζί σου!

- Είναι απαραίτητο για όλους τους αθλητές, πόσο μάλλον για αθλητές με βαριά αναπηρία όπως εγώ. Πέρα από την βοήθεια στον αγωνιστικό χώρο, τον χρειάζομαι και στο δωμάτιο, για κάθε ανάγκη στην καθημερινότητά μου.

- Ποια είναι η αναπηρία σου;

- Ατελής οστεογένεση. Είναι λειτουργική τετραπληγία. Κινώ τα μέλη μου, μετακινούμαι όμως μόνο με αναπηρικό αμαξίδιο.

- Σε ποια κατηγορία είσαι;

- S1.

- Πότε αγωνίζεσαι;

- Ο πρώτος μου αγώνας είναι στις 25-8-2021 στα 100 μ. ύπτιο και ο επόμενος στις 2-9-2021 στα 50 μ. ύπτιο.

- Καλή δύναμη και καλή επιτυχία! Δεν είχαμε την καλύτερη επικοινωνία εξαιτίας της κακής σύνδεσης της κινητής τηλεφωνίας αλλά η ορμή και το πάθος σου έφτασε σε κάθε ακόλουθο της σελίδας μου! Σ' ευχαριστώ!

- Ευχαριστώ πολύ!

Ο Γιάννης Σεβδικαλής

Ακούστε τη συνέντευξη

Takis Alexandrakis · Στο δρόμο για το Τόκιο ο Γιάννης Σεβδικαλής

Ακολουθεί το σύνολο του κειμένου της συνέντευξης για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων με πρόβλημα ακοής:

- Στο πλαίσιο της παρουσίασης των αθλητών που εκπροσωπούν την χώρα μας στους παραολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο, έχω την χαρά να φιλοξενώ σήμερα τον Γιάννη Σεβδικαλή, ένα μέλος της εθνικής παραολυμπιακής ομάδας. Αυτήν την στιγμή που εσείς ακούτε ή διαβάζετε την συνέντευξή του, ο ίδιος βρίσκεται στο Τόκιο μαζί με τους συναθλητές του, έτοιμος για να αγωνιστεί! Καλή επιτυχία!

- Ευχαριστώ πολύ!

- Είσαι στην μεγάλη αθλητική γιορτή του πλανήτη! Μεγάλη τιμή για σένα και κάθε συναθλήτρια και συναθλητή σου που είναι μαζί σου! Καλώς ήρθες στην σελίδα μου! Πώς ξεκίνησε η επαφή σου με τον αθλητισμό;

- Ως έφηβος, πριν το ατύχημα, ξεκίνησα να γυμνάζομαι για λόγους υγείας, για να έχω ένα πιο όμορφο και καλαίσθητο κορμί,. Το ατύχημα που μου έφερε τον διπλό ακρωτηριασμό στη ζωή, άλλαξε την κατάσταση.

- Πως έγινε το ατύχημα;

- Συγκρούστηκα με συρμό του προαστιακού σιδηροδρόμου, πέρασε ουσιαστικά από πάνω μου. Ήταν θαύμα που έπαθα μόνο αυτό, μόνο τον διπλό ακρωτηριασμό των κάτω άκρων μου, κάτω από το γόνατο. Είμαι πολύ τυχερός! Είναι σημαντικό που έχω την άρθρωση του γόνατος και στα 2 μου πόδια. Φορώ τα ελάσματα και τρέχω στους αγώνες ταχύτητας. Στους παραολυμπιακούς αγώνες λαμβάνω μέρος στα 400 μ.

- Μπράβο!

- Στην ουσία μετά τον ακρωτηριασμό μου, μού ανακοίνωσαν πως θα μπορέσω να περπατήσω ξανά. Ήρθε ο μετέπειτα τεχνικός μου, ο Άγγελος Χρονόπουλος και μου είπε πως όλα θα γίνουν. «Θα μπορέσεις να περπατήσεις, να τρέξεις και να αθληθείς!» Τότε είπα εντάξει λοιπόν. Ήταν αυτό που ήθελα να ακούσω εκείνη την στιγμή ακριβώς! Άλλωστε ένιωθα τυχερός που ζούσα! Δεν είχα καν προλάβει να σκεφτώ πώς θα περπατήσω ξανά. Ούτε σκέφτηκα πως θα τρέχω. Την κατάλληλη ώρα ήρθαν και μου μίλησαν οι κατάλληλοι άνθρωποι! Μου άρεσε ο αθλητισμός και είπα να προσπαθήσω να συνεχίσω να αθλούμαι! Βέβαια πρώτα έμαθα να κάνω τα πρώτα μου βήματα, μέχρι που δοκίμασα να τρέξω με τα ελάσματα.

- Μπράβο! Πολύ σημαντικό και ωραίο μήνυμα προς όλους που βρίσκονται σε μια δύσκολη κατάσταση!

- Φυσικά!

-Ένα μήνυμα για να τους βοηθήσει να βάλουν κάτω όποιο μέλος του σώματος μπορούν για να σηκωθούν ξανά!

- Πάντα υπάρχει η αρχή, η οποία είναι πάντα δύσκολη! Το θέμα είναι να θέτεις μικρούς και εφικτούς στόχους κάθε φορά, να τους πετυχαίνεις έναν - έναν, για να φτάσεις στον απώτερο σκοπό και στόχο! Δεν πρέπει να βάζεις «ταβάν»! Κάθε φορά θα πρέπει να θέτεις έναν καινούριο στόχο ακόμη πιο ψιλά, ώστε να συνεχίζεις να προχωράς!

- Και έτσι πρέπει να είμαστε πάντα στην ζωή μας! Συχνά δημιουργούμε «τέρατα» μπροστά μας, αναλογιζόμενοι το τι έχουμε να ξεπεράσουμε, ενώ για την κάθε μια στιγμή, εκείνο μόνο το δευτερόλεπτο είναι όλη μας η πραγματικότητα!

- Ακριβώς! Πρέπει να προχωράμε σκαλί το σκαλί!

- Στα 400 μ. που θα τρέξεις εσύ, στην εκκίνηση πρέπει να σε απασχολεί μόνο το πρώτο επόμενο δευτερόλεπτο, γιατί τα μεθεπόμενα θα έρθουν αργότερα μπροστά σου και θα τα αντιμετωπίσεις αμέσως μετά!

- Τα επόμενα θα έρθουν μόνα τους αμέσως μετά! Ακριβώς!

- Και ό,τι φεύγει πίσω, έφυγε!

- Ακριβώς! Άλλωστε όλη η προπόνηση που κάνουμε είναι για αυτήν την στιγμή! Όλα θα πάνε καλά! Θα κάνει κάθε αθλητής το καλύτερο που μπορεί!

- Όλα θα πάνε σίγουρα καλά! Σε ακούω δυνατό, κεφάτο, αισιόδοξο!

- Ακριβώς έτσι αισθάνομαι, γιατί το ευχαριστιέμαι!

- Μπράβο!

- Αυτό είναι το πιο σημαντικό!

- Πας στην μεγαλύτερη γιορτή του αθλητικού κόσμου! Είμαστε όλοι μαζί σας, με μια πνοή, μια ανάσα, με θετική ενέργεια, να επιστρέψετε με το καλό, για να χαρούμε κάθε επιτυχία σας! Το σπουδαίο είναι η συμμετοχή και είναι πάνω απ' όλα! Το αν θα καταφέρετε να έχετε μια καλή επίδοση ή αν θα πετύχετε να ανεβείτε σε κάποιο σκαλοπάτι του βάθρου είναι άλλο ζήτημα και θα ευχαριστήσει πρώτα από όλους εσάς τους ίδιους! Για εμάς η τιμή που μας κάνετε είναι ιδιαίτερα μεγάλη, Μας προσφέρετε τον προσωπικό αγώνα σας, για να καταφέρετε να πάτε στις μεγάλες διοργανώσεις, χωρίς ουσιαστική βοήθεια από την πολιτεία ή την ομοσπονδία. Η σύγκριση με το τι προσφέρουν άλλες χώρες στους αθλητές τους είναι αρκετή για να απεικονίσει την κατάσταση. Προσφέρετε πολλή σκληρή προσωπική δουλειά, προσωπικό κόστος, αγώνα από τους ανθρώπους που είναι δίπλα σας και σας στηρίζουν χωρίς να λαμβάνουν ότι θα έπρεπε για την εργασία τους! Και σε βεβαιώνω πως το αναγνωρίζουμε!

- Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός πως το αναγνωρίζετε! Μου αρέσει πολύ που ειπώθηκε! Έχουμε άλλωστε αποδείξει εμείς οι Έλληνες πως με τα ζόρια και τις δυσκολίες, βάζουμε την ψυχή μπροστά και γι' αυτό πετυχαίνουμε! Εκτιμάμε την στήριξη σας και την στήριξη κάθε άλλου ανθρώπου ή φορέα! Σαφέστατα, στην χώρα που γεννήθηκε η ολυμπιάδα, ο αθλητισμός, θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη στήριξη! Δεν σας κρύβω πως την αναμένουμε! Εάν υπάρξει στήριξη θα μπορέσουμε και εμείς να δείξουμε ακόμη περισσότερο το τι αξίζουμε, θα αναδειχθεί το ταλέντο μας! Περιμένω την στιγμή αυτή όπου η χώρα μας θα στηρίξει τα παιδιά της!

- Έχω καλέσει όλες τις φίλες και τους φίλους κατά την διάρκεια αυτών των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, να είμαστε σε επαφή και αγαστή συνεργασία μετά την επιστροφή σας, για να συζητήσουμε τα ζητήματα που σας απασχολούν, να καταγράψουμε τα προβλήματα και σιγά - σιγά να προσπαθήσουμε...

- Να βάλουμε ένα - ένα λιθαράκι!

- Μπράβο! Ένα - ένα λιθαράκι!

- Είναι σημαντικό!

- Υπόσχομαι την προσπάθεια και τον αγώνα να τον κάνουμε! Μπορεί να μην πετύχουμε πολλά. Ίσως πετύχουμε λιγοστά! Αν είμαστε ενωμένοι, με συνεργασία και συνεννόηση θα καταφέρουμε να πετύχουμε αρκετά, για την εξέλιξη αυτής της εξαιρετικής προσπάθειας που εσείς κάνετε! Ομολογώ πως καθημερινά διδάσκομαι από τις επικοινωνίες με εσάς! Έχω καταλήξει μάλιστα και σε ορισμένα συμπεράσματα όπως το ακόλουθο: Δεν πρέπει να ευχαριστούμε την χώρα μας για το γεγονός πως εσείς μας εκπροσωπείτε στους παραολυμπιακούς αγώνες, αλλά πρέπει να ευχαριστούμε τον καθένα αθλητή ξεχωριστά και όλους τους αθλητές μαζί, όπως επίσης και τους ανθρώπους που σας υποστηρίζουν! Τους προπονητές, την οικογένεια, τους γιατρούς, τους φυσικοθεραπευτές, τους χορηγούς σας γιατί στηρίζουν το δικό σας πάθος και με αυτά τα δεδομένα έχουμε ανθρώπους στην ολυμπιάδα! Διαφορετικά δεν θα είχαμε τίποτα!

- Πολύ σωστά! Είμαστε εμείς η λάμπα και οι άνθρωποι δίπλα μας είναι η ενέργεια!

- Μπράβο! Το περιέγραψες πολύ ωραία!

- Έτσι ακριβώς!

- Εξαιρετικά! Μου αρέσει πάρα πολύ η συζήτησή μας, είσαι ένας εξαιρετικός συνομιλητής πέρα από εξαιρετικός αθλητής! Είναι αναμφισβήτητα προσόν! Διακρίνω ηρεμία και ταπεινότητα στον λόγο σου, προσόντα για το άθλημά σου αλλά και για την κοινωνική, ανθρώπινη πλευρά της προσωπικότητάς σου!

- Να ακούς, να είσαι ήρεμος και να πράττεις αναλόγως!

- Έχουμε δώσει πολλά μηνύματα... Αν θες στείλε ένα τελευταίο μήνυμα για την ολοκλήρωση αυτής της ενδιαφέρουσας συζήτησης, μήνυμα που έχει ανάγκη ο κόσμος υπό τις υπάρχουσες συνθήκες που βιώνει.

- Θέλω να στείλω το μήνυμα της αλληλεγγύης και της αγάπης! Αγάπα τον πλησίον σου αλλά και τον κόσμο που ζεις! Συμβαίνουν πολλά άσχημα πράγματα, μαζί με τα καλά και τα χαρμόσυνα! Συμβαίνουν τόσα καλά αλλά και τόσα κακά την ίδια στιγμή. Μόνο και μόνο η σκέψη ρίχνει την ψυχολογία και δεν θέλω να συμβεί αυτό. Θέλω να είμαι πρώτα απ' όλα εγώ θετικός, να συμβεί το ίδιο και στον υπόλοιπο κόσμο, να είμαστε όλοι θετικοί, να προσπαθούμε για το καλό του συνανθρώπου, για το καλό της γης που την πατάμε, γιατί αυτή είναι το σπίτι μας! Είναι πολύ σημαντικό να τα προσέξουμε όλα αυτά! Να προσέξουμε τον τόπο μας και τους ανθρώπους δίπλα μας! Αν κάνουμε στον άλλο αυτό που θέλουμε οι άλλοι να κάνουν σε εμάς, τότε θα πετύχουμε και θα βγούμε όλοι νικητές! Κανείς δεν θα χάσει!

- Όλοι σας είσαστε ήδη νικητές! Χαίρομαι που μας δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουμε! Σ' ευχαριστώ για την συμμετοχή σου!

- Εγώ ευχαριστώ!

- Καλή επιτυχία! Καλή δύναμη! Με την βοήθεια του Θεού να πάτε και να επιστρέψετε με το καλό!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις