ΣΠΑΡΤΗ. Η διοργάνωση του διεθνούς αγώνα υπεραπόστασης «Σπάρταθλον 2021», που θα διεξαχθεί 24 – 25/9, έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία.

Πρόκειται για αγώνα 245 χλμ., στην απόσταση Αθήνα – Σπάρτη που διεξάγεται στα βήματα του αρχαίου Ημεροδρόμου, Φειδιππίδη, που κάλυψε το μακρύ αυτό δρομικό ταξίδι φτάνοντας στη Σπάρτη την επόμενη ημέρα.

Από τα χαράματα του Σαββάτου θ’ αρχίσει ο τερματισμός των δρομέων στο άγαλμα του Λεωνίδα, στο Δημοτικό στάδιο Σπάρτης, όπου θα τους υποδεχθεί ο Δήμαρχος Σπάρτης και οι λοιποί εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής.

Εκεί, θα τους στεφανώσουν με ένα στεφάνι ελιάς και θα τους προσφέρουν ένα κύπελλο με νερό από τον Ευρώτα, τιμώντας τους όπως τιμούνταν οι Ολυμπιονίκες στα αρχαία χρόνια.

Απονομή επάθλων

Το βράδυ του Σαββάτου, στην κεντρική πλατεία Σπάρτης, θα γίνει απονομή επάθλων στους τρεις πρώτους άνδρες και τρεις πρώτες γυναίκες, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί, από τη Φιλαρμονική του Δήμου, μουσική συναυλία με αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και σε άλλους αγαπημένους Έλληνες συνθέτες.

Μαέστρος: Σαράντος Κανελλάκος

Ερμηνεύουν: Σπύρος Κουτσοβασίλης, Ειρήνη Χριστοφιλάκη, Τζίνα Βελδέκη.

Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά (live streaming) στους παρακάτω συνδέσμους:

https://youtu.be/k0_f9uUh7v8

https://www.facebook.com/events/568264354324350/

Υπογραμμίζεται πως οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν υπό την τήρηση αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

filarmonikoi-spartis.jpg
Φιλαρμονική Σπάρτης

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις