ΕΛΛΑΔΑ. Εκκίνησε σήμερα Παρασκευή 24/9 στις 07:00 το πρωί, παρουσία του Δημάρχου Σπάρτης Πέτρου Δούκα, από τους πρόποδες του ιερού βράχου της Ακρόπολης το σπουδαιότερο event στον κόσμο των υπεραποστάσεων: Το 39ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ!

«Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.

Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες».

270 αθλητές, εκ των οποίων 60 Έλληνες, από 49 χώρες θα διανύσουν τα 245χλμ της απόστασης από τους πρόποδες της Ακρόπολης ως το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα, στη Σπάρτη.

Τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα καθορίζουν τη μορφή του εφετινού Αγώνα.

Τελετή βράβευσης

Τελετή βράβευσης των τριών πρώτων ανδρών και των τριών πρώτων γυναικών δρομέων της Διεθνούς Αθλητικής Εκδήλωσης «Σπάρταθλον 2021» θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική πλατεία της Σπάρτης το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 στις 21:00.

Πρόκειται για μια τελετή λιτή και σύντομη λόγω των περιοριστικών υγειονομικών πρωτοκόλλων Covid-19.

Δείτε live την εξέλιξη του Αγώνα

Σπάρταθλον 2021 - Τερματισμός Αθλητών

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις