ΣΠΑΡΤΗ. Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κ. Μυλωνάκης σε ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς είχε αναδείξει το ζήτημα της εγκατάλειψης του Σαϊνοπουλείου Αθλητικού Κέντρου. Στην ερώτησή του ανέφερε ότι το Σαϊνοπούλειο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης, όντας χορηγία του ομώνυμου Ιδρύματος, παραμένει επί μακρόν άνευ συντήρησης και μέριμνας. Ρημάζει από τον χρόνο και από την έλλειψη σχετικής βούλησης των τοπικών ιθυνόντων, οι οποίοι έχουν την επιστασία της διαφύλαξης και της φροντίδας του, καθώς και την ευθύνη να το συντηρήσουν και να το αναδείξουν. Οι τοπικές αθλητικές εγκαταστάσεις και ιδιαιτέρως, αυτές του εν λόγω Αθλητικού Κέντρου χρειάζονται φροντίδα και ανακαίνιση, προκειμένου να γίνονται πόλος έλξης των νέων και όχι να προκαλούν αποστροφή και απαξίωση.

Ο υφυπουργός κ. Αυγενάκης απάντησε ότι για να αναδειχθεί σε Αθλητικό Κέντρο χρειάζεται ενδιαφέρον και πλήρη μελέτη από τον Δήμο Σπάρτης ή τον Αθλητικό οργανισμό ή της Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η απάντηση έχει ως εξής:

«H Διεύθυνσή Τεχνικών Αθλητικών Έργων & Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, μπορεί να προτείνει για χρηματοδότηση μόνο αθλητικά έργα και μόνο μέσω της ένταξής τους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), του ΥΠ.ΠΟ.Α. τομέα Αθλητισμού.

Κατόπιν αυτού και προκειμένου να διερευνηθεί αυτή η δυνατότητα από την Υπηρεσία μας, θα πρέπει να υποβληθεί από τον ενδιαφερόμενο Δήμο ή ΝΠΙΔ ή την Περιφέρεια, σχετικό αίτημα, το οποίο θα συνοδεύεται απαραίτητα από την αντίστοιχη πλήρη μελέτη (τεχνική περιγραφή, προδιαγραφές, σχέδια, προϋπολογισμό, κλπ)».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις