Το δικαστήριο της Αυστραλίας δεν έκανε δεκτή την έφεση του Νόβακ Τζόκοβιτς και άρα ο αθλητής απευλαύνεται από τη χώρα.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. Τέλος στο θρίλερ με τον Σέρβο τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς καθώς το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας δεν έκανε δεκτή την έφεσή του στην απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης για ακύρωση της βίζας του και απέλασή του.

Οι τρεις δικαστές που εξέτασαν την έφεσή του, αποφάσισαν να επικυρώσουν την απόφαση του Άλεξ Χοκ, για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Ο Χοκ είχε αποφασίσει την ακύρωση της ισχύος της βίζας καθώς ο τενίστας είναι ανεμβολίαστος και είχαν παρατηρηθεί παρατυπίες στα ταξιδιωτικά του έγγραφα. Ο υπουργός έκρινε πως η παραμονή του στην Αυστραλία θα μπορούσε να ενθαρρύνει το αντιεμβολιαστικό κίνημα, ενώ ο ίδιος ο Τζόκοβιτς κρίθηκε επικίνδυνος για τη μετάδοση του κορονοϊού.

Ο νούμερο ένα τενίστας στον κόσμο δεν έχει το δικαίωμα άσκησης νέας έφεσης και άρα απελαύνεται από τη χώρα.

Ο τενίστας αναμένεται να παραμείνει στο ξενοδοχείο κράτησης, όπου οδηγήθηκε - εκ νέου - χθες έως ότου αποχωρήσει από τη χώρα.

Η απέλαση, να τονιστεί, συνοδεύεται και από μία τριετή απαγόρευση εισόδου στη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως η βίζα του πολυνίκη Τζόκοβιτς είχε αρχικά ακυρωθεί στις 6 Ιανουαρίου, ώρες μετά την έλευσή του στην Αυστραλία για να συμμετάσχει στο Australian Open.

Ο τενίστας είχε λάβει ιατρική εξαίρεση για να συμμετάσχει στο τουρνουά - που είχε αυστηρό όρο τον εμβολιασμό των αθλητών - αλλά η εξαίρεση αυτή δεν έγινε δεκτή και ακολουθήθηκε μία διαδικασία-θρίλερ που έληξε με τη σημερινή, τελική, απόφαση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις