ΕΛΛΑΔΑ. Αποτελεί μια από τις πιο αναγνωρίσιμες εκπροσώπους του αθλητισμού, καθώς έχει λάβει διακρίσεις, βραβεύσεις και έχει κατορθώσει να ξεχωρίσει διεθνώς μέσα από την ενασχόλησή της με τον κόσμο των sports και το πραγματικά μεγάλο ταλέντο της.

Ανοίξαμε, λοιπόν, το χρονοντούλαπο και σας παρουσιάζουμε τη Μαρια Σάκκαρη κατά την παιδική της ηλικία. Η δημοφιλής τενίστρια είχε φωτογραφηθεί ως κοριτσάκι, τότε, για το περιοδικό Vogue Hellas το 2007 από τον Χάρη Χριστόπουλο, ενώ εύκολα διακρίνει κανείς ότι είχε άνεση με τον φακό από μικρή.

Με vintage διάθεση, αλλά και ένα τρόπαιο ανά χείρας, η τενίστρια πόζαρε στον φωτογραφικό φακό και οι λήψεις της ξεχωρίζουν. Μάλιστα, το βλέμμα της και ο τρόπος που κοιτάζει τον φακό δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα, αφού την περίοδο που έγινε η εν λόγω φωτογράφιση ή εξοικείωσή της με τις φωτογραφίσεις δεν ήταν μεγάλη!

Η Μαρία Σάκκαρη κατέχει την 7η θέση στην παγκόσμια κατάταξη και μάλιστα θεωρείται ως η καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Ιουλίου του 1995, ενώ μητέρα της είναι η Αγγελική Κανελλοπούλου, η οποία ήταν επίσης τενίστρια. Στην ηλικία των 18 ετών αποφάσισε να μετακομίσει στη Βαρκελώνη, όπου και έμεινε για τέσσερα χρόνια, όμως το 2017 επέστρεψε στην Αθήνα. Ωστόσο, πλέον μένει μόνιμα στο Μόντε Κάρλο.

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση το 2012 με την Εθνική Ελλάδας στο Fed Cup. Η πορεία της από εκεί και έπειτα έμελλε να είναι ανοδική. Ενδεικτικά το 2015 πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση σε διοργάνωση Grand Slam, καθώς συμμετείχε στο Αμερικανικό Όπεν, φτάνοντας μέχρι τον πρώτο γύρο και από τότε δίνει δυναμικά το “παρών” σε κάθε μία από τις τέσσερις διοργανώσεις grand slam.

Το 2019 κέρδισε τον πρώτο της τίτλο “WTA”, κερδίζοντας το Grand Prix SAR La Princesse Lalla Meryem στο Μαρόκο, ενώ το 2021 έγινε η πρώτη Ελληνίδα που έφτασε στα ημιτελικά του Roland Garros. Το 2021 συμμετείχε στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2020 στο Τόκιο στο ατομικό γυναικών, αλλά και στο μικτό διπλό, μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά, όπου έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά. Τον Σεπτέμβριο του 2021 απέκλεισε την Καρολίνα Πλίσκοβα κι έγινε η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open, και ήρθε στο Νο 13 της Παγκόσμιας Κατάταξης.

Στις 27 Σεπτεμβρίου του 2021, έφτασε στο No 10 της Παγκόσμιας Κατάταξης, χάρη στην πορεία της έως τον τελικό του Ostrava Open κι έγινε η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που μπήκε στο Top 10 της WTA. Άραγε το κοριτσάκι που πόζαρε στις φωτογραφίες αυτές φανταζόταν όλα αυτά τα σπουδαία κατορθώματα;

https://www.instagram.com/p/CY_XPTHs86V

Πηγή: gr.hellomagazine.com

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις