ΛΟΥΤΡΑΚΙ. Η παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος (ITTF) ενέκρινε τον φάκελο υποψηφιότητας για τουρνουά βετεράνων στο Λουτράκι μέσα στο 2022 και απομένει το τυπικό των υπογραφών στο σχετικό συμφωνητικό. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής δεν έχουν φιξαριστεί ακόμα, πάντως οι αγώνες τοποθετούνται για τον προσεχή Οκτώβριο, όπως είχε προτείνει και η ελληνική ομοσπονδία στο αίτημά της. Η ανάληψη event παγκόσμιας εμβέλειας για βετεράνους (δηλαδή αθλητές κι αθλήτριες από 40 ετών και άνω) συνιστά μία ακόμα επιτυχία της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε πραγματοποιήσει στη Θεσσαλονίκη το Ευρωπαϊκό Τοπ 16 ανδρών-γυναικών, πριν από λίγο καιρό είδε να μπαίνει στο καλεντάρι του τρέχοντος έτους τουρνουά για αθλητές με αναπηρίες στην Κεφαλονιά, τώρα πήρε τη θετική απάντηση της ITTF για όπεν βετεράνων, ενώ θυμίζουμε ότι διεκδικεί με σοβαρές πιθανότητες το Παγκόσμιο πρωτάθλημα για άτομα με τη νόσο Πάρκινσον για το 2023 ή το 2024 έχοντας περάσει και τη δεύτερη φάση της αξιολόγησης.

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. είχε υποβάλει υποψηφιότητα τον περασμένο Φεβρουάριο για δύο διεθνή τουρνουά βετεράνων. Ενδιαφερόταν να πραγματοποιήσει ένα τον Οκτώβριο στο Λουτράκι, στο κλειστό γυμναστήριο «Γιώργος Γαλανόπουλος» κι ένα τον Νοέμβριο στο Ηράκλειο της Κρήτης, στα Δύο Αοράκια. Και τα δύο φυσικά αφορούν στη σειρά των WorldVeterans Tours για το 2022. Η ITTF είδε αμέσως θετικά το ελληνικό ενδιαφέρον, απλά εξήγησε στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ότι για πρώτη χρονιά δεν θα μπορούσε να δεχτεί δύο τουρνουά και θα πρέπει να καταθέσει πρόταση για ένα. Η ομοσπονδία κατέληξε στην περίπτωση του Λουτρακίου, η υποψηφιότητά της ήταν πάντα για τον προσεχή Οκτώβριο στο «Γιώργος Γαλανόπουλος» και έλαβε με επίσημο e-mail την καταφατική απάντηση της ITTF. Πρότεινε τις ημερομηνίες από τις 13 έως τις 17 Οκτωβρίου, αλλά από την παγκόσμια ομοσπονδία δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα οι μέρες.

Οι αγώνες θα γίνουν σύμφωνα με τα στάνταρ της διεθνούς ομοσπονδίας.Τους υποστηρίζουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων και ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου. Θα περιλαμβάνουν τα αγωνίσματα του απλού και του διπλού ανδρών-γυναικών σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες, συγκεκριμένα θα προκηρυχθούν οι ηλικίες 40-49, 50-59, 60-64, 65-69, 70-74, 75-79 και 80+ ετών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις