ΛΟΥΤΡΑΚΙ. Στην επιστροφή του στο πρόγραμμα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο μεγάλος τελικός των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων πρόκειται να συγκεντρώσει 66 αθλητές και αθλήτριες.

Τελευταία φορά είχε γίνει το 2019, τις δύο επόμενες χρονιές ακυρώθηκε λόγω των συνεπειών της πανδημίας covid-19 και επανεμφανίζεται το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαΐου στο Λουτράκι και το κλειστό γυμναστήριο «Γεώργιος Γαλανόπουλος». Η φετινή σειρά στα όπεν των νεαρών ηλικιών ολοκληρώθηκε στις αρχές Μαΐου περνώντας από συνολικά έξι σταθμούς και ο τελικός αποτελεί την επιβράβευση των καλύτερων αθλητών και αθλητριών σε έξι ηλικιακές κατηγορίες με βάση την ειδική βαθμολογία των αγώνων. Στις κληρώσεις, που έγιναν την Τρίτη 17/05, μπήκαν 16 παίδες, 16 παμπαίδες, 14 κορασίδες, 9 παγκορασίδες, 6 νεάνιδες και 5 έφηβοι. Σε διεθνές τουρνουά νέων στο μεταξύ, στο Youth Contender της Πολωνίας, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου σταμάτησε την Τετάρτη 18/05 την πορεία της στον 1ο γύρο του απλού Under 19.

Ο τελικός των αναπτυξιακών όπεν θα φιλοξενηθεί πρώτη φορά στο τουριστικό Λουτράκι και σε έξι τραπέζια, που θα στηθούν στη σάλα του ευρύχωρου γυμναστηρίου. Το event σχετίζεται με τα κριτήρια συγκρότησης εθνικών ομάδων σε παίδες, κορασίδες, εφήβους και νεάνιδες, ωστόσο για διάφορους λόγους δεν έχει φέτος την αναμενόμενη συμμετοχή. Σε κάθε κατηγορία το όριο των συμμετεχόντων είναι 16, μάλιστα δηλώνονται και αθλητές, οι οποίοι έρχονται από χαμηλότερες θέσεις στην ειδική βαθμολογία και μπορούν ν’ αναπληρώσουν κενά. Παρόλα αυτά οι τελικές δηλώσεις ήταν αισθητά λιγότερες σε εφήβους, νεάνιδες και παγκορασίδες σε σημείο τέτοιο, που στην πρώτη περίπτωση άλλαξε και το σύστημα διεξαγωγής. Οι πέντε αθλητές από 16 έως 18 ετών θ’ αναμετρηθούν σε ενιαίο όμιλο με το σύστημα «ένας προς όλους». Επίσης, λόγω της μικρής συμμετοχής οι έφηβοι και οι νεάνιδες θ’ αρχίσουν και θα τελειώσουν τους αγώνες τους το Σάββατο.

Στο WTT Youth Contender της Πολωνίας η Μαλαματένια Παπαδημητρίου αποκλείστηκε την Τετάρτη 18/05 στον 1ο γύρο του απλού για αθλήτριες έως 19 ετών. Γνώρισε την ήττα από την Τσενγκ Που Σουάν από την Ταϊπέι με 3-0 σετ (3-11, 6-11, 13-15) και πλασαρίστηκε στις θέσεις 17-32. Στον πάγκο είχε τον προσωπικό της προπονητή Γιάννη Βλοτινό. Η 18χρονη πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων 2022 μεταβαίνει από το Βλαντισλάβοβο στο Βερολίνο για ν’ αγωνιστεί και στο αντίστοιχο τουρνουά της Γερμανίας το τριήμερο 20-22/05. Στο ίδιο χρονικό διάστημα θα διεξαχθούν στο Youth Contender της Πολωνίας οι αγώνες των αγοριών και η Ελλάδα θα έχει παρουσία κι εκεί με τον Αλέξανδρο Μαδέση. Ο 17χρονος πρωταθλητής μας αναχωρεί αύριο Πέμπτη από την Αθήνα με τον πατέρα του και προπονητή της ΑΕΚ, Κώστα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις