ΕΛΛΑΔΑ. Πριν από πέντε μέρες, η Super League 1 αποφάσισε ομόφωνα να πορευτεί γι ακόμη μια σεζόν με το μοντέλο του υποβιβασμού του τελευταίου της κατάταξης και των αγώνων μπαράζ του προτελευταίου. Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου όμως, η Super League 2 κινήθηκε σε διαφορετικό μοτίβο, αποφασίζοντας στη δική της προκήρυξη να προβλέπεται η άνοδος δύο συν μίας (2+1) ομάδων στο ερχόμενο πρωτάθλημα, αλλά κι ο υποβιβασμός τεσσάρων ομάδων από κάθε όμιλο.

Όπως και πέρσι δηλαδή, τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο λιγκών πορεύτηκαν σε διαφορετική κατεύθυνση, την ίδια ώρα που προ μερικών ημερών ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, δήλωσε υπέρ της ανόδου δύο ομάδων στη μεγάλη κατηγορία.

Παρεμπιπτόντως, ο Χρήστος Πρίτσας της ΠΑΕ Κηφισιά εκλέχθηκε ομόφωνα ο Β' Αντιπρόεδρος της Super League 2, ενώ ορίστηκε επιτροπή, η οποία θα ολοκληρώσει το θέμα της σύμβασης με την ΕΡΤ.

Η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου, ενώ η έναρξη αυτού έχει οριστεί η 11η Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League 2:

"Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, στο οποίο λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις:

1. Β Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ομόφωνα ο Χρήστος Πρίτσας (ΠΑΕ Κηφισιά).

2. Η κλήρωση του Πρωταθλήματος Super League 2 2022-2023 θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου 2022 ενώ ημερομηνία έναρξης παραμένει η 11η Σεπτεμβρίου 2022

3. Στην προκήρυξη του πρωταθλήματος της, η SL2 αποφάσισε ομόφωνα να συμπεριληφθεί η άνοδος 2+1 ΠΑΕ και ο υποβιβασμός τεσσάρων (4) ΠΑΕ από κάθε όμιλο.

4. Ορίστηκε επιτροπή που θα ολοκληρώσει το θέμα της σύμβασης με την ΕΡΤ, αποτελούμενη από το Προεδρείο του Δ.Σ.(κ.κ. Λεουτσάκο, Σταμούλη και Πρίτσα) και τους κ.κ. Καζία (ΠΑΕ Πανσερραϊκός), Παπαδημητρίου (ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας), Ροκάκη (ΠΑΕ Χανιά).

5. Ομόφωνα αποφασίστηκε να στηριχθεί το θέμα της Επαγγελματικής Διαιτησίας λόγω της ολιστικής μελέτης αλλά οι ΠΑΕ θα ζητήσουν περαιτέρω διευκρινήσεις που αφορούν σε οικονομικό σκέλος κ.ά.".

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις