ΑΣΤΡΟΣ. Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 12ος διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας για catamaran κρουαζιέρας. Το 12ο Catamarans Cup Ιnternational είχε τεθεί υπό την Αιγίδα του ΕΟΤ.

Η εκκίνηση του εξαιρετικά δημοφιλή αγώνα δόθηκε στις 22 Οκτωβρίου από τον Άλιμο με επόμενες στάσεις τον Πόρο και το Πόρτο Χέλι. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περίπου 200 συμμετέχοντες από 10 χώρες.

Στο λιμάνι του Παραλίου Άστρους κατέφθασαν τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 25 Οκτωβρίου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας τα πληρώματα απόλαυσαν ένα πάρτι καλωσορίσματος όπου ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, Γιώργος Καμπύλης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παραλίου Άστρους, Νίκος Κωνσταντίνου και ο Διοικητής του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Παραλίου Άστρους, υποπλοίαρχος ΛΣ Λιμενικού Σώματος, Πατούρας Στέφανος, βράβευσαν τους νικητές της ημέρας.

Το πρωί της επόμενης ημέρας τα σκάφη αναχώρησαν για το Ναύπλιο όπου ήταν και ο τελικός προορισμός τους.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα οι μαγευτικές και ιδιαίτερα δημοφιλείς τοποθεσίες του Αργολικού και Σαρωνικού κόλπου είχαν την τιμητική τους και οι διαδρομές προσέφεραν ιστιοδρομίες γεμάτες δράση και ακόμη περισσότερη διασκέδαση.

Συνδυάζοντας ιστιοπλοϊκή δράση και τελετές βράβευσης με παράπλευρες εκδηλώσεις, γεμάτες με διασκέδαση και χαλαρωτικές διακοπές, το Catamarans Cup είναι ανοιχτό τόσο σε έμπειρους ιστιοπλόους όσο και σε οικογένειες ή παρέες χωρίς προηγούμενη ιστιοπλοϊκή εμπειρία.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Το Catamarans Cups είναι ένας δημοφιλής αγώνας που φιλοξενεί άτομα από πολλές χώρες του εξωτερικού. Ένας διεθνής θεσμός που αναδεικνύει τις ομορφιές της χώρας μας. Το πέρασμά του από το λιμάνι του Παραλίου Άστρους προβάλλει τον Δήμο μας στο εξωτερικό προσελκύοντας επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Αξιοποιούμε κάθε πρόσφορο μέσο προκειμένου να προβάλλουμε και να αναδείξουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου μας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις