ΣΠΑΡΤΗ. Τον 7ο Αυθεντικό Φειδιππίδειο Δρόμο, Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα (490 km), διοργανώνει ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς», σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύνδεσμο (Φ.Α.Ο.Σ.), το πενθήμερο, 24 – 28 Νοεμβρίου 2022.

  • Ο μεγαλύτερος Αγώνας επί ανοιχτής οδού στον κόσμο

Ο Αγώνας Υπεραπόστασης, ο μεγαλύτερος Αγώνας επί ανοιχτής οδού στον κόσμο, τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ΕΛ.ΑΣ. του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Επενδύσεων και Ανάπτυξης, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Ε.Ο.Τ., της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α-Υ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους FISpT, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESpT, της Περιφέρειας Αττικής και Πελοποννήσου και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Σπάρτης.

  • Εκκίνηση – τερματισμός: 104 ώρες

Η εκκίνηση του Αγώνα θα δοθεί,

  • την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 στις 06:00 το πρωί, από τον πεζόδρομο της Ερμού 146 με πορεία προς τη Σπάρτη
  • με τελικό τερματισμό το σημείο εκκίνησης έως τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 (14:00) (διάρκεια 104 ώρες).

Διαδρομή

Η διαδρομή θα ακολουθήσει όλο τον αρχαίο δρόμο από Αθήνα – Ελευσίνα –Μέγαρα- Κόρινθο και εκεί θα συνεχίσει προς τον Αγ. Βασίλειο, Αρχ. Κλεωνές, για να φτάσει στην Αρχαία Νεμέα.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει τη διαδρομή προς Μαλανδρένι, Λύρκεια, Καρυά. Θα ανέβει το Αρτεμίσιο, θα κατέβει στη Νεστάνη, θα περάσει από Τεγέα, για να μπει πλέον στον δρόμο Τρίπολης-Σπάρτης και να φτάσει στο άγαλμα του Λεωνίδα, στο Δημοτικό Στάδιο της Σπάρτης.

Επιστροφή από την ίδια διαδρομή, αντίστροφα (σύνολο 490χλμ). Έτσι, θα αναβιώσει η διαδρομή που διέτρεξε ο Αρχαίος Ημεροδρόμος Φειδιππίδης πριν την μάχη του Μαραθώνα, όπου πήγε, να ζητήσει τη βοήθεια των Σπαρτιατών.

  • Check points – Gps – 110 σταθμοί

Η Οργανωτική Επιτροπή του Αγώνα έχει φροντίσει να υπάρχει χρονομέτρηση των αθλητών με ενδιάμεσους σταθμούς ελέγχου (check points), καθώς και έλεγχος από επόπτες, κατά μήκος της διαδρομής, με σκοπό την άρτια και αξιόπιστη διεξαγωγή του Αγώνα. Παράλληλα, θα υπάρχει έλεγχος με ηλεκτρονική παρακολούθηση με συσκευή από την Gps Events running green 2 Tracking.

Το σύστημα αυτό θα έχει imap link και η συσκευή που θα φέρουν πάνω τους οι αθλητές, θα έχει κουμπί S.O.S. για την ασφάλειά τους αλλά και τον έλεγχο από το προσωπικό της Διοργάνωσης. Η τροφοδοσία θα είναι επαρκής με 110 σταθμούς, συνολικά με νερά, αναψυκτικά, ηλεκτρολύτες και snacks, αλμυρά και γλυκά, καθώς και 15 κεντρικούς σταθμούς, 7 μέχρι τη Σπάρτη και 6 στην επιστροφή προς Αθήνα.

Αυτοί, θα παρέχουν, επιπλέον, στους αθλητές ζεστό φαγητό και με την ευγενική προσφορά των τοπικών παραγωγών των και εθελοντών – κατοίκων.

  • Υγειονομική κάλυψη – Ασφάλεια διαδρομής

Άκρως, επιβεβλημένη, η υγειονομική κάλυψη από τις υπηρεσίες του Ε.Κ.Α.Β., Ε.Κ.ΕΠΥ τον Ερυθρό Σταυρό και ομάδες διασωστών, κατά μήκος της διαδρομής που θα συνδράμουν για την ασφάλεια των αθλητών, ενώ θα υπάρχουν και δύο γιατροί καθ’ όλη τη διάρκεια του Αγώνα για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση, τυχόν, περιστατικών υγείας.

  • Η ενημέρωση όλων των αθλητών – παράδοση υλικού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (23/11, 17:00) στο Ξενοδοχείο CRYSTAL CITY (Αχιλλέως 4 Αθήνα – Στάση Μετρό Μεταξουργείο).
  • Η Τελετή Λήξης της Διοργάνωσης με τις βραβεύσεις θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (28/11, 18:00) στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών & Πειραιώς 144 Αθήνα).

Για την υλοποίηση του Αγώνα θα ενεργοποιηθούν Φορείς, Κοινότητες, Εθελοντικές Ομάδες, Σύλλογοι, Επιχειρήσεις, η βοήθεια των οποίων είναι πολύτιμη για την ομαλή διεξαγωγή του. Τέλος, ενημερωτικά μέσα (sites, ραδιοφωνικοί σταθμοί Αθήνας και περιοχών της Πελοποννήσου) θα προβάλλουν τον Αγώνα Υπεραπόστασης, ώστε το ευρύ κοινό να ενημερωθεί για το δρομικό αυτό γεγονός, που αναδεικνύει τον Αθλητισμό και Πολιτισμό της χώρας.

Πολύ σημαντική, επίσης, είναι και η συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, στη Σπάρτη, «την πόλη που τείνει να γίνει ένα Διεθνές Κέντρο Αγώνων Υπεραποστάσεων».

  • Ο Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος για 7η συνεχή χρονιά έρχεται να δώσει έναν ιδιαίτερο τόνο στον χώρο των Υπεραποστάσεων, με σαφές ιστορικό υπόβαθρο και διεθνή εμβέλεια υπό τη Διοργάνωση του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις