Αν νομίζεις ότι είναι μία εύκολη υπόθεση για κάποιον να δώσετε σωστά προγνωστικά για αθλήματα ομάδες είσαι πολύ γελασμένος. Συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν αναλάβει ένα πολύ δύσκολο έργο να φέρνουν στο προσκήνιο οτιδήποτε είναι αυτό που μπορεί να σε βοηθήσει να βγάλεις χρήματα από το στοίχημά σου. Είναι άνθρωποι με τεράστια εμπειρία στο χώρο και κατέχουν την απόλυτη γνώση του αθλήματος. Όλα τα προγνωστικά των αγώνων αποτελούνται από μία τεράστια και επιμονή μελέτη δεδομένων και παραγόντων που επηρεάζουν άμεσα τα προγνωστικά ποδοσφαίρου. Η έννοια λοιπόν του tipster του ατόμου που δίνει την πληροφορία με αντάλλαγμα ένα χρηματικό ποσό, πρώτο ακούστηκε στην Ελλάδα μέσα από τα διάφορα site προγνωστικών για online στοιχήματα. Μπορεί να είναι ένας επαγγελματίας συντάκτης αθλητικογράφος, ή ακόμα ενός μανιακός αναλυτής αθλημάτων, που περιφέρεται στα σοκάκια των ομάδων προκειμένου να μάθει τα μυστικά τους. Είναι αυτός που τρέχει για την πληροφορία, είναι ο φύλακας-άγγελος των προγνωστικών, που θα μεταφέρει το μήνυμα στους χρήστες για τον πιθανό νικητή ενός αγώνα ή διαγωνισμού. Τέτοια άτομα δίνουν τις υπηρεσίες τους σε πολλές ιστοσελίδες προγνωστικών ποδοσφαίρου.

Όπως προαναφέραμε λοιπόν, τα καλύτερα προγνωστικά στο ποδόσφαιρο πηγάζουν από την σωστή ανάλυση και έρευνα πιθανοτήτων και των δεδομένων αφού πρώτα τα έχουμε ζυγίσει σωστά. Τα προγνωστικά στο ποδόσφαιρο όταν αναφέρονται σε παιχνίδια που παίζουν την ίδια ημέρα, μέχρι το μεσημέρι θα πρέπει να έχουνε βγει. Πολλές φορές διαβάζουμε και προγνωστικά που δεν βγαίνουν μόνο για τα παιχνίδια της επόμενης μέρας αλλά και για παιχνίδια δύο ημερών μπροστά. Δέν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι θα βγάλουν κάποιο μελλοντικό προγνωστικό, για πολύ αργότερα ίσως για κάποιο πλασάρισμα ομάδας, σε κάποιο πίνακα ή για κάποια διαφορά που ενδεχομένως να παίξει ρόλο, σε κάποια πρόκριση και την κατάκτηση ενός κυπέλλου.

Ποιες προτάσεις που δεν έχουν στοιχηματική αξία

Ένα ελάχιστο όριο που θέτουμε στην απόδοση είναι το 1.70. Αυτό είναι και το όριο που σημαίνει, οτιδήποτε κάτω από αυτή τιμή δεν αξίζει καν κάποιος να το μελετήσει και να το ψάξει περισσότερο. Προτάσεις που τα σημεία είναι 1.20 και 1.40, δεν πρέπει καν να μας προβληματίζουν γιατί δεν έχουν καμία στοιχηματική αξία.

Πολύ εξω-αγωνιστικοί παράγοντες παίζουν σημαντικό ρόλο, στις προβλέψεις των αγώνων, παραδείγματος χάρη η απουσία ενός βασικού επιθετικού, κάποια πιθανή τιμωρία της έδρας μπορεί να επηρεάσει κατά πολύ το ποντάρισμα δίνοντας βάρος στην μία ή στην άλλη ομάδα. Αυτόματος το valeo για έναν γηπεδούχο πέφτει και αλλάζει αρνητικά προς αυτόν, ή από την άλλη, το ποντάρισμα μπορεί να είναι υπέρ του φιλοξενούμενου και να έχει αποκτήσει ξαφνικά ιδιαίτερη αξία. Το ποντάρισμα 1Χ2, θα τολμούσαμε να πούμε ότι έχει περισσότερη εφαρμογή σε προγνωστικά όπως το UNDER-OVER και το GG-NO GOAL.

Η παράδοση των ομάδων επίσης επηρεάζει πάρα πολύ τα σημεία των προγνωστικών σε καθημερινή βάση κάτι που οι περισσότεροι tipsters, δίνουν μεγάλη σημασία. Αυτό το συναντήσουμε συνήθως σε παιχνίδια που παίζονται στην Αγγλία, εκεί όπου δίνουν μεγαλύτερη σημασία στις παραδόσεις εδώ και πολλά χρόνια. Πέρα όμως από τις παραδόσεις μεγάλη σημασία θα δώσουμε και στα τα στατιστικά των ομάδων σε νίκες ή συνεχόμενες ήττες που θα εμφανιστούν σε κάποια σεζόν. Τα συνεχόμενα τέρματα, τα χαμηλά σκοράρισματα, όπως και αλλοι παράγοντες θα συμβάλλουν σημαντικά στην καλή πρόγνωση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις