Γράφει ο Δημήτρης Μιχαλακάκος

Το Notospress ετοίμασε μια μίνι-παρουσιάση ενός ποδοσφαιριστή που κατάγεται από τα μέρη μας και αγωνίζεται για χρόνια στις μεγάλες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα έχει δημιουργήσει πολλές φορές προβλήματα σε αντίπαλες άμυνες με τις ενέργειες του.

Το ξεκίνημα


Ο λόγος για τον Ηλία Αναστασάκο! Ο έμπειρος επιθετικός γεννήθηκε στη Σπάρτη στις 3 Μαρτίου του 1978 και έκανε τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο με την ομάδα του Δαφνίου (από όπου και κατάγεται). Όσον αφορά τις ομάδες του νομού μας, εκτός από τον ΑΟ Δαφνίου έχει αγωνιστεί και στο Λεωνίδα Γλυκόβρυσης και τον Πανγυθεατικό.

Η ΑΕΚ και οι καλές χρονιές με Αστέρα και Θρασύβουλο

Το 1995 παίρνει μεταγραφή για την ΑΕΚ και ένα χρόνο αργότερα κατακτά με την Εθνική ομάδα των Νέων την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στα γήπεδα της Αυστρίας. Ανήκε στην ΑΕΚ μέχρι τον Ιανουάριο του 2002 ωστόσο τον περισσότερο καιρό αγωνιζόταν σε άλλες ομάδες (Άρης Πετρούπολης, Απόλλωνας Αθηνών και Καλαμάτα) ως δανεικός.

Όταν αποχώρησε από την ΑΕΚ (με μόλις μια συμμετοχή) πήρε μεταγραφή για τον Αθηναϊκό (1 γκολ) και από εκεί έφυγε για τον Απόλλωνα (14 γκολ). Επόμενος σταθμός η Τρίπολη (2004-2006) και ο Αστέρας. Εκεί αγωνίστηκε 2 χρόνια πετυχαίνοντας 29 τέρματα. Η επιστροφή του στην Αθήνα τον έφερε στον Θρασύβουλο και τη σεζόν 2007-08 αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Β' εθνικής.

Η μεταγραφή στον ΠΑΟΚ

Το 2008 και μετά από δύο καλές χρονιές με τον Θρασύβουλο κάνει το μεγάλο βήμα και παίρνει μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ. Με τη φανέλα του «δικεφάλου του βορρά» αγωνίστηκε σε 16 παιχνίδια και σκόραρε 7 φορές. Η επόμενη τριετία τον βρίσκει στο Περιστέρι και τον Ατρόμητο (69 συμμετοχές – 17 γκολ).

Το συμβόλαιο του με τους «κυανόλευκους» έληξε το περασμένο καλοκαίρι και τότε αποφάσισε να υπογράψει με το νεοφώτιστο στη μεγάλη κατηγορία Πλατανιά. Εννέα συμμετοχές και δύο γκολ για τον Λάκωνα άσο που είναι βασικό στέλεχος των Κρητικών που βρίσκονται στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

*Για παρατηρήσεις, σχόλια και προτάσεις επικοινωνήστε με τον συντάκτη: dimitris.michalakakos@gmail.com