ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. Μια τρομερή μάχη έδωσε τα ξημερώματα της Τετάρτης (18/01) η Μαρία Σάκκαρη. Η 27χρονη Ελληνίδα βρέθηκε πίσω με σετ απέναντι στην Ντιάνα Σνάιντερ, όμως έκανε την ανατροπή και προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Australian Open όπου θα αντιμετωπίσει εκείνη που θα επικρατήσει στο ζευγάρι των Τέιχμαν και Ζου..

Οι ειδικές συνθήκες που δημιούργησε η διεξαγωγή του αγώνα με κλειστή οροφή σε συνδυασμό με το άκρως επιθετικό παιχνίδι της 18χρονης Ρωσίδας (Νο 106 στον κόσμο) έβαλαν δύσκολα στην Σακ, αλλά εκείνη βρήκε τον τρόπο να πάρει μία σπουδαία όπως εξελίχθηκε ο αγώνας πρόκριση.

Το ματς: Το ξεκίνημα του αγώνα ανήκε στην Ντιάνα Σνάιντερ. Η 18χρονη Ρωσίδα εκμεταλλεύτηκε το νευρικό ξεκίνημα της Σάκκαρη, έκανε το γρήγορο break και στη συνέχεια το εξαργύρωσε για το 3-0.

Η 27χρονη Ελληνίδα κράτησε το σερβίς της στη συνέχεια και ουσιαστικά όλο το σετ παίχτηκε στο ένατο game. Εκεί η Μαρία Σάκκαρη πάλεψε να κάνει το break, έσβησε τέσσερα set points της Σνάιντερ, δημιούργησε με της σειρά τρία break points, όμως το σετ κατέληξε στη Ρωσίδα με 6-3.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε ακριβώς όπως το πρώτο αλλά με αντίστροφους ρόλους. Η Σάκκαρη ήταν εκείνη που έφτασε στο γρήγορο break και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για να προηγηθεί 3-0.

Η Σνάιντερ συνέχισε να παίζει φουλ επιθετικά και έτσι έφτασε στο break στο έβδομο game. Η Σακ απάντησε όμως με το ίδιο νόμισμα στο αμέσως επόμενο game και στη συνέχεια σέρβιρε για να κλείσει το σετ.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της 18χρονης Ρωσίδας να έχει αντίθετη άποψη αφού με νέο break έμεινε ζωντανή. Ωστόσο, το σετ κατέληξε στην Σάκκαρη η οποία με το τρίτο της break στο σετ το κατέκτησε με 7-5.

Στο τρίτο σετ το πρώτο break άργησε κατά δύο game. Συγκεκριμένα στο τέταρτο η Σάκκαρη έσπασε το σερβίς της αντιπάλου της για να προηγηθεί με 3-1. Η Ρωσίδα απάντησε με το ίδιο νόμισμα, όμως η 27χρονη Ελληνίδα έπραξε και αυτή το ίδιο και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για να προηγηθεί με 5-2.

Η Σνάιντερ κράτησε το σερβίς της για να μειώσει σε 5-3, αλλά η Σάκκαρη έπραξε και εκείνη το ίδιο για να σφραγίσει τη νίκη της με 6-3.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις