ΣΠΑΡΤΗ. Από μικρό παιδί στα… βάσανα και τώρα ήρθε η ώρα της μεγάλης απόφασης!

Ο νεαρός Γιώργος Κανελλόπουλος (γεννημένος στις 29/01/2000) έχει μια ίδια ιστορία, με αρκετούς, ωστόσο καθημερινά παλεύει για να την εξελίξει και να την κάνει όνειρο.

Ο ίδιος, έχοντας γεμάτες σεζόν στον Αστέρα, κατάφερε να δείξει το ταλέντο του και στο εξωτερικό, εκεί που η Ελσίνκι έκανε την κίνηση για να τον αποκτήσει.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Από «Σπαρτιάτης»… Αρκάς!

Ο νεαρός μέσος γεννήθηκε στην Σπάρτη και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Α.Ε. Σπάρτης. Στον Αστέρα Τρίπολης «μετακόμισε» σε ηλικία 14 ετών και πέρασε από όλες τις ηλικιακές ομάδες των «Αρκάδων».

Την χρονιά που αγωνιζόταν στην U17 του Αστέρα, είχε τεράστια συμβολή στην εξαιρετική πορεία της ομάδας που έφτασε μέχρι το Final Four της Super League U17, πετυχαίνοντας 2 γκολ στα 2 ματς της τελευταίας φάσης.

Από τα 17 του, αποτέλεσε βασικό μέλος της U19, στην οποία ήταν συνεχώς βασικώς, ανεβάζοντας σταθερά και συνεχόμενα την απόδοση του. Την σεζόν 2017-2018 με την U19, την ολοκλήρωσε με 23 συμμετοχές και 3 γκολ.

Ο τραυματισμός και… η επιστροφή

Η ατυχία του «χτύπησε» την πόρτα στις αρχές της σεζόν ’19-’20, όταν και υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό. Παρόλα αυτά, κατάφερε να επανέλθει πλήρως μετά το δεύτερο μισό της χρονιάς.

Και παρότι ήταν απροετοίμαστος και εκτός αγωνιστικής δράσης για καιρό, κατάφερε να σκοράρει 5 γκολ και μοίρασε 6 ασίστ, στα ματς μετά την επιστροφή του.

Οι προπονητές του αναγνώρισαν το ταλέντο του, πράγμα που τον δούλεψαν αρκετά σε κάθε τομέα, με τον ίδιο να δουλεύει καθημερινά και να ακούει τις συμβουλές των «μεγάλων».

Η «προαγωγή» και η… μεταγραφή

Γρήγορα ήρθαν οι πρώτες συμμετοχές με την φανέλα της πρώτης ομάδας. Στο πρωτάθλημα της σεζόν 2020-2021 ο Κανελλόπουλος πήρε τις πρώτες του συμμετοχές με την πρώτη ομάδα. Αγωνίστηκε σε 6 αναμετρήσεις, με τις 4 από αυτές να είναι στα Play Off.

Παράλληλα είχε τις συμμετοχές με την δεύτερη ομάδα, αλλά στον Αστέρα έβλεπαν ένα μέλλον με τον ποδοσφαιριστή. Η επόμενη σεζόν έφερε το… όνειρο για τον ταλαντούχο μέσο, εκεί που έκανε 22 συμμετοχές, οι οποίες του έκλεισαν μεταγραφή στην Ελσίνκι.

Η ομάδα της Φινλανδίας προχώρησε τη μεταγραφή του νεαρού, πιστεύοντας ότι θα φέρει άλλον… αέρα στη μεσαία γραμμή και ήδη μετρά 1 συμμετοχή με τη φανέλα της νέας του ομάδας.

Μια μεταγραφή, που ολοκληρώθηκε τον περασμένο μήνα, με τον Αστέρα να βλέπει ένα ακόμη ταλέντο του να φεύγει για τα «ξένα».

Σε τι ξεχωρίζει;

Στον Αστέρα κυρίως χρησιμοποιήθηκε στην θέση πίσω από «8», θέση στην οποία μπορεί να αποδίδει πολύ καλά, αλλά δεν είναι η φυσική του. Ο ίδιος αποδίδει ακόμα καλύτερα όταν αγωνίζεται ως «10αρι» είτε σαν εξτρέμ που συγκλίνει προς τα μέσα, έχοντας πάντα ελεύθερο ρόλο.

Είναι ένας εξαιρετικά ευφυής ποδοσφαιριστής, με άψογη τεχνική κατάρτιση, για αυτό το ανοιχτό γήπεδο τον βοηθάει να παίξει κάθετα, να κινείται ευέλικτα και να φτιάχνει παιχνίδι για τους συμπαίκτες του.

Είναι εξαιρετικός στις «πάρε-βάλε» πάσες, με αποτέλεσμα πολλές φορές να κάνει εκείνος όλη την δουλειά για τους υπόλοιπους.

Πηγή: talentabout.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις