ΣΠΑΡΤΗ. Το Σάββατο 8 Απριλίου (15:00) ο Ελληνικός Σύνδεσμος Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων «ΟΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ», με την ΤΚ Γερακίου και τους τοπικούς φορείς, με τη βοήθεια και την αρωγή του Δήμου Ευρώτα και του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ και με την ευγενική συμμετοχή των Σπαρτιατών Δρομέων, εκκινεί ο Β΄ ΔΡΟΜΟΣ ΓΕΡΑΚΙΟΥ – αγώνας υπεραπόστασης 47,5 χλμ. Βυζαντινών Κάστρων Μυστράς – Γεράκι.

  • Η Αφετηρία του Αγώνα θα δοθεί από τον ΜυστράΚάστρο Μυστρά (Κεντρική Κάτω Πύλη Κάστρου Μυστρά) και ο τερματισμός θα γίνει στο Γεράκι του Δήμου Ευρώτα (Κεντρική πλατεία).

Σημαντική η συνδρομή της Μαρίας Πολύζου, πρωταθλήτριας μαραθωνίων δρόμων.

Στις 24 και 25 Ιουνίου 2023 θα διεξαχθεί το «1ο Heyday Road» με εκκίνηση από τη Σπάρτη και τερματισμό στον χώρο των Ολυμπιακών Αγώνων, την Ολυμπία.

Με οδηγό και εμπνευστή τον υπεραθλητή των ρεκόρ και των μεγάλων αποστάσεων Γιάννη Κούρο, θρύλο του ultra running ο οποίος σημάδεψε με το ρεκόρ του το Σπάρταθλον, ο συγκεκριμένος αγώνας αποκτά κομβικό ρόλο στις αθλητικές διοργανώσεις υπερμαραθωνίων.

Ο Πέτρος Δούκας δήλωσε ότι «στηρίζουμε ως Διοίκηση όσες περισσότερες διοργανώσεις που προάγουν το Αθλητικό Ιδεώδες. Ο αγώνας αυτός μας δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε το πρωτεύοντα ρόλο της Σπάρτης στην ανάπτυξη των Ολυμπιακών Αγώνων!

Ο Λυκούργος με τον Ίφιτο (βασιλιά της Ήλιδας) έδωσαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες τη σπουδαιότητά τους! Ακόμα και η Ολυμπιακή εκεχειρία ήταν έμπνευση του Λυκούργου, όπως μας περιγράφει ο Πλούταρχος [Λυκ.23.2].

Σε κάθε περίπτωση η Σπάρτη ήδη βρίσκεται σε τροχιά ανάδειξης της ως παγκόσμιο κέντρο αγώνων υπεραντοχής και υπεραποστάσεων.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις