ΗΠΑ. Η απογοήτευσή του για τον αποκλεισμό των Λέικερς από τους Νάγγετς, είναι δεδομένα μεγάλη. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δήλωσε ότι έχει πολλά να σκεφτεί για το μέλλον του, άφησε πολύ κόσμο να αναρωτιέται αν έφτασε στο τέλος του δρόμου, ωστόσο το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από τα παρκέ δεν δείχνει να συγκεντρώνει πραγματικά πολλές πιθανότητες.

Στην 20η σεζόν της καριέρας του ο Βασιλιάς έγραψε 28.9 πόντους, 8.3 ριμπάουντ, 6.8 ασίστ ανά 35.5 λεπτά σε 55 αγώνες της κανονικής περιόδου, είχε 24.5 πόντους, 9.9 ριμπάουντ, 6.5 ασίστ ανά 38.7 λεπτά σε 16 αγώνες των playoffs, παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο και δεν έχει πραγματικό λόγο για να αποχωρήσει από το άθλημα, εκτός αν θεωρεί ότι οι Λέικερς είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν και την επόμενη χρονιά.

Με δεδομένο ότι σε αυτές τις 20 σεζόν στο NBA ο Τζέιμς έχει εισπράξει 432 εκατομμύρια δολάρια -αποκλειστικά από τα συμβόλαια με Καβαλίερς, Χιτ και Λέικερς-, μάλλον τα χρήματα που έχει να πάρει την επόμενη διετία (περίπου 97.5 εκατομμύρια δολάρια) δεν είναι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί για να αποφασίσει για το μέλλον του. Σίγουρα όμως το ποσό είναι μεγάλο και σίγουρα μπορεί να παίξει ρόλο, κάποιον ρόλο, ειδικά από τη στιγμή που η σεζόν 2024/25 έχει δική του player option.

Αν, πάντως, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς αποφασίσει να αποχωρήσει από τα παρκέ, αν γράψει φέτος τον επίλογο της καριέρας του, τότε οι Λέικερς δεν θα έχουν την παραμικρή οφειλή απέναντί του. Το συμβόλαιό του θα γίνει void, θα πάψει δηλαδή να υφίσταται, με τον οργανισμό να αφαιρεί από το μισθολόγιό του 47 και 50.5 εκατομμύρια δολάρια για τις επόμενες δύο σεζόν τα οποία στη συνέχεια θα μπορεί να επενδύσει σε άλλους παίκτες.

Συμβόλαιο με τους Λος Άντζελες Λέικερς έχουν αυτή τη στιγμή ο Άντονι Ντέιβις, ο Τζάρεντ Βάντερμπιλτ και ο Μαξ Κρίστι, με εκείνα των Μαλίκ Μπίσλι, Μο Μπάμπα, Σακίλ Χάρισον να είναι μη εγγυημένα την ώρα που μια... ντουζίνα παίκτες βγαίνουν στην αγορά ως free agents.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις