ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ. Ο 2ος διεθνής ποδηλατικός αγώνας L’Étape Greece, με τη σφραγίδα του θρυλικού Tour de France, θα διεξαχθεί σε συνδιοργάνωση της ΕΥ ΖΗΝ Greece και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην ιστορική Αρχαία Ολυμπία, στις 6 Απριλίου 2024, τοποθετώντας τη χώρα μας στο κέντρο του παγκόσμιου ποδηλατικού και αθλητικού τουρισμού.

Περισσότεροι από 2000 ποδηλάτες και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν στη γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων μια ανεπανάληπτη αθλητική εμπειρία, με έντονο πολιτιστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Ο αγώνας έχει σχεδιαστεί από ειδικούς, σύμφωνα με τα παγκοσμίου κύρους πρότυπα του Tour de France, προκειμένου να αναπαράγει τη γαλλική εμπειρία του L’Étape du Tour μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, ενώ παράλληλα επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια με μικρότερες ποδηλατικές διαδρομές για παιδιά.

Αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται ο 110ος Γύρος της Γαλλίας, ο οποίος ξεκίνησε την 1η Ιουλίου από το Bilbao και τερματίζει στις 23 Ιουλίου στα Ηλύσια Πεδία, στο Παρίσι, μετά από περισσότερα από 4.000 χλμ. Πρόσφατα κυκλοφόρησε και η νέα καθηλωτική και δραματική σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix, Γύρος της Γαλλίας: Στην Καρδιά του Πελοτόν, όπου μέσα από δάκρυα και θριάμβους, παρουσιάζει ποδηλατικές ομάδες που συμμετέχουν στον γύρο του 2022, του πιο σκληρού ποδηλατικού αγώνα στον κόσμο.

Οι εγγραφές για τα EARLY BIKING BIRDS του L’Étape Greece άνοιξαν εδώ: https://greece.letapebytourdefrance.com/.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις