ΜΟΛΑΟΙ. Το Laconia summer Basketour ανοίγει τις πόρτες του στις 7 Αυγούστου για να υποδεχθεί δύο ομάδες από τις ΗΠΑ και μια από τον Καναδά για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, καθώς και τρεις από την Ελλάδα, που θα δώσουν την μάχη τους για την κατάκτηση της κορυφής, σε μια μεγάλη γιορτή που θα στηθεί από 7 έως 12 Αυγούστου στον Δήμο Μονεμβασιάς.

Το 5ο Laconia Summer Basketour θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στο Τζάμπολ Αγάπης!

Για μια ακόμη χρονιά το Laconia Summer Basketours θα είναι αφιερωμένο στο «Τζάμπολ Αγάπης». Ο ιδρυτής του «Τζάμπολ Αγάπης» και καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής καλαθοσφαίρισης Γιάννης Τσουμπρής θα είναι συνοδοιπόρος μας και στο εφετινό Laconia Summer Basketour με δύο δράσεις που ενσωματώνονται στο πρόγραμμα του τουρνουά 5ον5.

Η πρώτη δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα της Τετάρτης 9 Αυγούστου 2023 στις 18:00 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο των Μολάων, όπου θα διεξαχθεί προπόνηση στις δεξιότητες του Τζάμπολ Αγάπης.

Η δεύτερη δράση αφορά το πρόγραμμα Συνεκπαίδευσης. Τα παιδιά του Τζάμπολ Αγάπης θα πραγματοποιήσουν κοινή προπόνηση και παιχνίδια με τα παιδιά των ακαδημιών του ΑΠΟΕΛ Μολάων. Η Συνεκπαίδευση ορίστηκε για τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής 11 Αυγούστου 2023, πριν από τους ημιτελικούς του τουρνουά.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, η Superleague Academy και άρωμα Σουηδίας!

Είναι τιμή για το Basketour και το τουρνουά LSB 2023, να βρίσκεται στους Μολάους (7-12/8), ένας από τους καλύτερους Έλληνες και όχι μόνο προπονητές, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, με θητεία στο υψηλότερο επίπεδο της Euroleague, με μετάλλιο όντας στο τιμ της Εθνικής Ανδρών το 2009, αλλά και με θητεία σε Ρωσία και ΗΠΑ (NBA).

««Είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρεθώ στο LSB 2023 γιατί πραγματικά γίνεται μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια από τους διοργανωτές, η οποία πρώτα από όλα αξίζει συγχαρητηρίων και κατά δεύτερον θεώρησα ότι κι εγώ με την θέση που έχω από πλευράς μου, θα πρέπει να ενισχύσω αυτή την προσπάθεια γιατί πέρα από το μπάσκετ και τις εμπειρίες, η διοργάνωση έχει ως στόχο και το κοινωνικό έργο, με κοινωφελή σκοπό όπως το κάνει με το «Τζάμπολ Αγάπης». Οπότε ήταν πολύ εύκολο να αποδεχθώ την πρόσκληση των διοργανωτών για να ενισχύσω την προσπάθειά τους».

Μαζί μας για μια ακόμη χρονιά θα είναι επίσης και η ομάδα της Super League Athletic Academy με τον ιδρυτή της James Pristouri. Η Super League Athletic Academy είναι γνωστή μέσα από το έργο της στον χώρο του αναπτυξιακού αθλητισμού σε ΗΠΑ και Ελλάδα, ενώ ενεργά μέλη της είναι τα αδέλφια Αντετοκούνμπο.

Επίσης για πρώτη φορά στο LSB θα έχουμε την τιμή να είναι μαζί μας ο προπονητής Ηλίας Αγαθαγγελίδης ο οποίος είναι στο προπονητικό τιμ της ιστορικής ομάδας από την Σουηδία της Σεντερτελιέ που έχει αγωνιστεί εναντίον του Άρη των Γκάλη, Γιαννάκη, αλλά και του ΠΑΟΚ παλαιότερα, ενώ είναι μέντορας για τον προπονητή της Εθνικής Σουηδίας.

Aeolos Cheerleading Team και υψηλού επιπέδου αθλητές!

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από ένα ακόμη LSB οι αθλητές που στήριξαν την διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια. Αθλητές όπως οι, Αβραάμ Καλλινικίδης, Γιώργος Διαμαντάκος, Γιάννης Αθανασούλας, Γιώργος Ζερβός, Γιώργος Νάκης, Δημήτρης Ρετσινάς, Παναγιώτης Κωνσταντινάκος.

Επίσης για μια ακόμη φορά θα έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα Cheerleading την Aiolos Cheerleading Team από την Πάτρα, γνωστή σε όλους μας από την ομάδα του Προμηθέα Πατρών και την Basketleague.

Ένας νικητής από το κοινό στη Βιέννη!

Στο φετινό Laconia Summer Basketour ένας νικητής από το κοινό θα κερδίσει ένα ταξίδι για 2 άτομα με όλα τα έξοδα πληρωμένα (Ξενοδοχείο & Αεροπορικά) στη Βιέννη!!!

Μια προσφορά του Religious & Cultural Paths.

Απαραίτητη προϋπόθεση την ημέρα των τελικών Σάββατο 12 Αυγούστου να βρίσκεται ο νικητήριος λαχνός στην κερκίδα του Κλειστού των Μολάων του Δήμου Μονεμβασιάς.

Κάθε ημέρα αγώνων θα μπορεί ο κάθε φίλαθλος να προμηθεύεται ΔΩΡΕΑΝ έναν λαχνό κατά την είσοδό του στο Κλειστό. Όσες περισσότερες ημέρες προσέλθει στους αγώνες τόσο περισσότερους λαχνούς μπορεί να έχει μέχρι την κλήρωση της Παρασκευής 11/8.

Ο Δήμος Μονεμβασιάς δίπλα μας!

Μεγάλος υποστηρικτής αυτού του θεσμού είναι για μια ακόμη φορά ο Δήμος Μονεμβασιάς και ο Δήμαρχος Ηρακλής Τριχείλης, ο οποίος από την πρώτη χρονιά δημιουργίας του τουρνουά ήταν εκεί και μας προσέφερε απλόχερα κάθε βοήθεια και φυσικά έχουμε την χαρά να φιλοξενούμαστε σε ένα υπέροχο Κλειστό γήπεδο στους Μολάους και ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν από τον Δήμο, το Εμπορικό κομμάτι της πόλης, αλλά και την τοπική κοινωνία που γεμίζει το Κλειστό σε κάθε αναμέτρηση.

Το πρόγραμμα:

Α΄Όμιλος

  • ΑΠΟΕΛ ΜΟΛΑΩΝ
  • Unknown International BC
  • BC Palio Venkas

Β΄Όμιλος

  • Canada North Kings
  • Ολυμπιονίκες
  • Super League Academy

Δευτέρα 7/8

19:15 Ολυμπιονίκες – Canada North Kings

21:00 Unknown I.BC – BC Palio Venkas

Τρίτη 8/8

19:15 Ολυμπιονίκες – Super League Academy

21:00 ΑΠΟΕΛ – BC Palio Venkas

Τετάρτη 9/8

19:15 Canada North Kings – Super League Academy

21:00 ΑΠΟΕΛ – Unknown I.BC

Παρασκευή 11/8 – Ημιτελικοί

19:15 B1 – A2

21:00 A1 – B2

Σάββατο 12/8 -Τελικοί

19:15 Αγώνας 3ης θέσης

21:00 Τελικός

instagram | Facebook @basketours

website: https://www.basketours.com/

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις