Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας καταγγείλουμε ένα γεγονός που διαδραματίστηκε σε ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της ομάδας μας Π.Σ. ΑΜΥΚΛΙΑΚΟΣ και του ΚΑΣΤΡΟΥ Γερακίου. Μπορεί να μην υφίσταται ως κανονισμός ποδοσφαίρου το “fair play” αλλά είναι παγκοσμίως γνωστό, αποδεκτό και τηρείται από τους πάντες . Στη συγκεκριμένη περίπτωση κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα τραυματίστηκε ένας παίκτης του ΚΑΣΤΡΟΥ Γερακίου και οι παίκτες μας έβγαλαν εκτός αγωνιστικού χώρου την μπάλα για να μπει ο γιατρός αγώνος και να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον ποδοσφαιριστή.

Στη συνέχεια και ενώ περιμέναμε να μας επιστρέψουν τη μπάλα οι αντίπαλοι τηρώντας το “fair play” ,ζήσαμε τα εξής γεγονότα . Ο αρχηγός του ΚΑΣΤΡΟΥ Γερακίου πήρε από τον συμπαίκτη του την μπάλα και είπε στους αμυντικούς μας δύο φορές «Κάντε στην άκρη για να τη δώσω στον τερματοφύλακά σας» . Έτσι βρήκε την ευκαιρία να περάσει την άμυνα μας με δόλιο τρόπο και να σημειώσει τέρμα (γκολ) κάνοντας το 2-2 στο σκορ και σαν να μην έφτανε αυτό όλη η ομάδα πανηγύριζε το γκολ , μαζί με τον προπονητή τους , ο οποίος φώναζε «Μπράβο καλά τους έκανες».

Όπως γνωρίζουμε είναι εκπαιδευτικός σε σχολείο του Γερακίου και κάνει μάθημα σε παιδιά. Ελπίζουμε αυτές τις αντιλήψεις να μην τις μεταλαμπαδεύει σε παιδιά. Αλλοίμονο αν κάποιος παίκτης της ομάδας μας σε μελλοντικό αγώνα έστω και με την ίδια ομάδα (στον δεύτερο γύρο) δεν τηρήσει το “fair play” και συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο αγνοώντας για την υγεία και τη σοβαρότητα οποιουδήποτε τραυματισμένου παίκτη.

Το συγκεκριμένο γεγονός δεν είναι το μοναδικό, έγινε για δεύτερη φορά φέτος και η πρώτη ήταν με την ομάδα του Λευκοχώματος, όπου η ομάδα μας έχασε τον αγώνα με τον ίδιο περίπου τρόπο. Το Δ.Σ . του ΑΜΥΚΛΙΑΚΟΥ και όλοι οι παίκτες του καταδικάζουν τέτοιες ενέργειες και πιστεύουν ότι το ποδόσφαιρο σε αυτές τις κατηγορίες είναι ψυχαγωγία, ευγενής άθληση όσα χρήματα και να έχουν δαπανήσει τα σωματεία για την αγωνιστική σεζόν , ακόμα ότι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες κερδίζονται στα ίσα παίζοντας καλό και σωστό ποδόσφαιρο.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο νέος χρόνος να μας βρει όλους με υγεία , ευτυχία και ότι επιθυμεί ο καθένας για την οικογένεια του , αλλά και κάποιους από μας με λίγο περισσότερο μυαλό.



ΜΕ ΤΙΜΗ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Τσακωνάκος Παναγιώτης Καργάκος Γρηγόρης
»