ΕΛΛΑΔΑ. Για μία ακόμη φορά το ίδρυμα “Παύλος Γιαννακόπουλος” πρωτοπορεί και εγκαινίασε ένα νέο γήπεδο μπάσκετ στην Αστυπάλαια, δωρίζοντας μία μπάλα σε κάθε κάτοικο του νησιού. Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γιαννακόπουλος μέσω του ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος» προχώρησε στα εγκαίνια ενός γηπέδου στην Αστυπάλαια, ενώ παράλληλα χάρισε από μία μπάλα μπάσκετ σε κάθε έναν από τους 1.376 κατοίκους του νησιού.

Στις δηλώσεις του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε πως το συγκεκριμένο ίδρυμα προωθεί το ιδεώδες του αθλητισμού και τη διάθεση για σωματική αγωγή και στόχος του είναι να συμβάλει στην αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολόκληρης της χώρας, έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στην ακριτική και νησιωτική Ελλάδα. Παράλληλα, στάθηκε στο γεγονός πως από την Αστυπάλαια είναι η καταγωγή του Αργύρη Καμπούρη, του ανθρώπου που με τις δυο του βολές στον τελικό του Ευρωμπάσκετ το 1987 κόντρα στην ΕΣΣΔ χάρισε στην Ελλάδα τη νίκη και μαζί το χρυσό μετάλλιο. Όπως είναι εύλογο δεν έλειψαν τα χαμόγελα και η Αστυπάλαια απέκτησε ένα σύγχρονο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ.

Βεβαίως η πατρίδα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η Σπάρτη, δεν έχει βρει ακόμα τον τρόπο να εμπνεύσει τη στήριξή του Ιδρύματος σε υποδομές αθλητισμού.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις