ΣΠΑΡΤΗ. Ο νέος ρέκορντμαν του αγώνα αντοχής «Σπάρταθλον», Φώτης Ζησιμόπουλος, μίλησε στην ΕΡΤ για τη μεγάλη νίκη που σημείωσε αλλά και την κατάρριψη ενός ιστορικού ρεκόρ. «Ο στόχος επιτεύχθη» δήλωσε ο 41χρονος αθλητής από τη Σπάρτη όπου βρίσκεται. Δύο μέρες μετά την εκπληκτική του εμφάνιση ο δρομέας μεγάλων αποστάσεων αναφέρθηκε στον γύρο του θριάμβου που έκανε κουβαλώντας την ελληνική σημαία στην πλάτη και στην εντυπωσιακή υποδοχή που είχε από τον κόσμο την στιγμή του τερματισμού.

«Όπως πάντα στη Σπάρτη είναι τρομερή η ατμόσφαιρα. Κάθε φορά το ζω και διαφορετικά. Αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Δεν περίμενα τόσο πολύ κόσμο και στα χωριά γινόταν γινόταν χαμός. Ήταν πάρα πολύ ωραία. Η ατμόσφαιρα ήταν πάρα πολύ ζεστή» δήλωσε ο εν ενεργεία αστυνομικός.

Ερωτηθείς για το πώς βίωσε αυτή τη νέα του συμμετοχή και την τρίτη σερί νίκη ο ίδιος δήλωσε ότι είναι μια επίπονη διαδικασία και πρέπει να το θέλεις πάρα πολύ για να το πετύχεις. «Πρέπει να “κλειδώσεις” στον στόχο και να είσαι συγκεντρωμένος. Θέλει πάρα πολύ σκληρή προπόνηση, πολλές ώρες και λίγο τρέλα», πρόσθεσε.

Μιλώντας για το ρεκόρ του Κούρου που κατέρριψε μετά από 19 χρόνια δήλωσε ότι ο ίδιος το επιδίωξε. «Είχα πιστέψει ότι μπορώ να κατέβω κάτω από 20 ώρες και 25 λεπτά. Όσο έκανα προπονήσεις έβλεπα ότι μπορώ και κάτω από 20 ώρες», είπε ο Έλληνας δρομέας μεγάλων αποστάσεων. Ο υπεραμαραθωνοδρόμος εμφανίστηκε ιδιαίτερα μετρημένος λέγοντας ότι πλέον η τεχνολογία έχει εξελιχθεί, γεγονός που τον βοήθησε να καταρρίψει το στοιχειωμένο ρεκόρ του Γιάννη Κούρου.

Ο κόσμος με έσπρωχνε στη νίκη και το ρεκόρ

«Έβαλα στοίχημα με τον εαυτό μου να κατεβάσω τον χρόνο. Ήθελα να βγω πρώτος. Αυτό που με ενδιέφερε ήταν να βγω πρώτος και μετά είτε να κυνηγήσω τον χρόνο», σημείωσε ο Έλληνας υπεαθλητής που τερμάτισε στις 03:00 τα ξημερώματα με επίδοση 19 ώρες, 55 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα.

«Το (μετάλλιο) το αφιερώνω στον κόσμο που ήταν εκεί όλο το βράδυ και συνεχώς με έσπρωχνε προς τη νίκη και να κάνω έναν πολύ δυνατό χρόνο» δήλωσε ο κ. Ζησιμόπουλος.

Θέλοντας να περάσει ένα μήνυμα προς τα παιδιά ο υπερμαραθωνοδρόμος δήλωσε ότι «ο αθλητισμός είναι υγεία. Ο πρωταθλητισμός θέλει πάρα πολλές θυσίες. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στον στόχο. Πρέπει να στερηθείς πάρα πολλά πράγματα. Να κάνουμε αυτό που τα ευχαριστεί και να μην το βάζουν κάτω εύκολα. Όλα στη ζωή δύσκολα. Να αφήνουν πίσω την όποια δυσκολία και να τραβάνε μπροστά».

Με χρόνο 19:55:02 διένυσε 245,3 χιλιομέτρα

Το 41ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ μήκους 245,3 χιλιομέτρων ξεκίνησε στις 7:00πμ του Σαββάτου 30/9/2023, από την Διονυσίου Αεροπαγίτου, με φόντο την Ακρόπολη, όπου πήραν εκκίνηση 380 δρομείς από 50 χώρες του κόσμου. Ο Φώτης Ζησιμόπουλος με την 3η συνεχόμενη νίκη του, έγραψε με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας του ιστορικού αγώνα το όνομά του, καθώς κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 20 ωρών, διαγράφοντας τον εκπληκτικό χρόνο 19:55:02! Το ιστορικό ρεκόρ κατείχε ο Υπερμαραθωνοδρόμος Γιάννης Κούρος από το 1984 με χρόνο 20:25:00. Σε όλα τα χωριά που διέσχισε, οι κάτοικοι τον ανέμεναν προκειμένου να δώσουν κουράγιο στην υπερπροσπάθεια που κατέβαλε, και ήταν αυτή που τον οδήγησε στον μεγάλο Θρίαμβο!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις