ΣΠΑΡΤΗ. Το Spartan race δεν είναι απλώς ένας αγώνας. Είναι νοοτροπία και τρόπος ζωής. Το να γίνεις Σπαρτιάτης είναι ταυτόχρονα μια πρόκληση και μια ιεροτελεστία που περιλαμβάνει τεράστιες ποσότητες σκληρότητας, επιμονής και αποφασιστικότητας - εντός και εκτός του μαθήματος. Θαρραλέος. Ανθεκτικός. Παθιασμένος. Οι Σπαρτιάτες δεν είναι χαλαροί. Ξεπερνούν τα εμπόδια. Και ναι, οι Σπαρτιάτες αθλούνται.

Εδώ είναι εννέα χρήσιμοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αρχίσετε να ζείτε σαν Σπαρτιάτης στρατιώτης και να αρχίσετε να καρπώνεστε τα σωματικά και ψυχικά οφέλη του μεγαλείου.

1. Κάνε δύσκολα πράγματα

Δεν θα θυμάστε τις εύκολες στιγμές. Οι δύσκολες στιγμές είναι που σε καθορίζουν και δημιουργούν την ιστορία σου. Και όσο πιο δύσκολες είναι οι προκλήσεις σας, τόσο πιο ενδιαφέρουσα είναι η ιστορία σας.

2. Η ζωή είναι ένα μάθημα - μην το παραλείπετε

Η στάση και όχι η ικανότητά σας είναι αυτή που καθορίζει τα όρια σας. Εάν θέλετε να φτάσετε στα άκρα, αποφασίστε να το υιοθετήσετε σαν τρόπο ζωής. Κάθε μέρα, μάθετε και από κάτι νέο, που είναι χρήσιμο. Κάντε το δοκιμάζοντας νέα πράγματα, ειδικά τα πράγματα που φοβάστε περισσότερο. Μάθετε, κάνοντας δύσκολα πράγματα. Πάρτε τη μεγάλη διαδρομή, την πιο δύσβατη διαδρομή. Διαβάστε ότι μπορείτε, ειδικά βιογραφίες και ιστορία. Μάθετε από τους άλλους. Επιδιώξτε να τους κατανοήσετε μέσω της ενσυναίσθησης. Και πάνω από όλα, προσπάθησε να γνωρίσεις τον εαυτό σου.

Ο δημοσιογράφος Sydney J. Harris είπε: «Το 90 τοις εκατό της παγκόσμιας θλίψης προέρχεται από τους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τον εαυτό τους, τις ικανότητές τους, τις αδυναμίες τους, ακόμη και τις πραγματικές τους αρετές. Οι περισσότεροι από εμάς διανύουμε σχεδόν όλη τη ζωή ως εντελώς άγνωστοι με τον εαυτό μας».

Μην επιτρέψετε να συμβεί αυτό.

3. Αποφασίστε ποιος θέλετε να είστε

Αυτό είναι το σωστό. Εσείς πρέπει να αποφασίσετε, ειδικά όταν πρόκειται να ξεπεράσετε τις αντιξοότητες της ζωής! Αλλά η αλλαγή είναι δύσκολη. Πρέπει να καταβάλετε προσπάθεια για να αναγνωρίσετε τον σκοπό της ζωής σας, τον Αληθινό Βορρά σας. «Ο Αληθινός Βορράς σας είναι ένα σταθερό σημείο που ορίζεται από τις βαθιές πεποιθήσεις και τις αξίες σας», γράφει ο ιδρυτής του Spartan Race Τζο Ντε Σένα, στο The Spartan Way. «Ευθυγραμμιστείτε με αυτό και ο Αληθινός σας Βορράς θα λειτουργήσει ως τρένο υψηλής ταχύτητας που σας καθοδηγεί στη ζωή».

Όχι μόνο θα πετύχετε περισσότερο από ότι το 95% των ανθρώπων στον πλανήτη, αλλά το να έχετε έναν καλά καθορισμένο σκοπό στη ζωή σας πιθανότατα θα σας βοηθήσει να ζήσετε και περισσότερο. Μια μελέτη που διεξήχθη από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ, η οποία παρακολούθησε 6.000 ανθρώπους κατά τη διάρκεια 14 χρόνων, διαπίστωσε ότι όσοι έζησαν με σκοπό τη ζωή τους είχαν 15% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από εκείνους που δεν είχαν σκοπό.

Η ύπαρξη ισχυρού σκοπού στην ζωή σας έχει προστατευτική επίδραση που μπορεί επίσης να επεκταθεί στη καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου. Μια άλλη μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Rush στο Σικάγο σε σχεδόν 1.000 άτομα χωρίς ιδιαίτερο σκοπό στη ζωή τους διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που εξέφραζαν μεγαλύτερη αίσθηση σκοπού είχαν 2,4 φορές λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν Αλτσχάιμερ και είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν γνωστικά προβλήματα.

Ένας Σπαρτιάτης στρατιώτης ανοίγει το δρόμο του.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις