ΜΟΛΑΟΙ. Μετά από απουσία 4 ετών λόγω της εξάπλωσης του covid επέστρεψε δυναμικά ο «Γύρος Μολάων». Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023, στην κατάμεστη κεντρική πλατεία των Μολάων, διεξήχθη για μία ακόμα φορά ο Γύρος Μολάων. Διοργανώθηκε από τον Προοδευτικό Σύλλογο Μολάων σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας. Η διοργάνωση ήταν άρτια με τη συνδρομή πλήθους εθελοντών κατά μήκος όλων των διαδρομών των αγώνων, για καθοδήγηση και βοήθεια των αθλητών.

Tρείς αγώνες

Η εκκίνηση δόθηκε από την κεντρική πλατεία των Μολάων και περιλάμβανε:

  • Αγώνα δρόμου 1km και δυναμικού βαδίσματος
  • Αγώνα δρόμου 4km
  • Αγώνα δρόμου 10km

Οι διαδρομές των αγώνων του Γύρου Μολάων είναι μελετημένες και καλοσχεδιασμένες. Οι αγώνες των 1km και 4km, αναπτύσσονται μέσα στην πόλη των Μολάων. Ο αγώνας των 10km αναπτύσσεται σε μια διαδρομή μέσα στην Πόλη των Μολάων, μέσα από τα Πάκια με κατεύθυνση προς Ελαία και αντίστροφα. Οι αγώνες των 4km και 10km είναι απαιτητικοί αν εστιάσει κανείς στην υψομετρία των διαδρομών.

Μήνυμα Ζωής

Στη γραμμή εκκίνησης βρισκόταν ο πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Μολάων Γιάννης Ζερβάκος και μαζί με το συμβούλιο έδινε την εκκίνηση με το σύνθημα «Δώσε Ζωή είναι στο Αίμα σου», προβάλλοντας με αυτό τον τρόπο και το κοινωνικό έργο που επιτελεί ο σύλλογος με την αιμοδοσία.

Ο Γύρος των Μολάων αποτελεί αθλητικό γεγονός, όπως κάθε αθλητική διοργάνωση και είναι όραμα των αθλητικών φορέων της πόλης. Είναι θεσμός για την πόλη των Μολάων. Γι’ αυτό και ως θεσμός οφείλει να ενταχθεί στο ετήσιο επίσημο καλεντάρι για να μπορούν να συμμετέχουν ακόμα περισσότεροι αθλητές από όλη την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Πηγή: monemvasianews.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις