ΣΠΑΡΤΗ. Το Spartan race δεν είναι απλώς ένας αγώνας. Είναι νοοτροπία και τρόπος ζωής. Το να γίνεις Σπαρτιάτης είναι ταυτόχρονα μια πρόκληση και μια ιεροτελεστία που περιλαμβάνει τεράστιες ποσότητες σκληρότητας, επιμονής και αποφασιστικότητας - εντός και εκτός του μαθήματος. Θαρραλέος. Ανθεκτικός. Παθιασμένος. Οι Σπαρτιάτες δεν είναι χαλαροί. Ξεπερνούν τα εμπόδια. Και ναι, οι Σπαρτιάτες αθλούνται.

Εδώ είναι εννέα χρήσιμοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αρχίσετε να ζείτε σαν Σπαρτιάτης στρατιώτης και να αρχίσετε να καρπώνεστε τα σωματικά και ψυχικά οφέλη του μεγαλείου.

7. Τρώτε υγιεινά

Είστε αυτό που τρώτε. Εάν τρώτε χάλια, θα φαίνεστε, θα αισθάνεστε και θα αποδίδετε χάλια. Αν θέλετε να φαίνεστε υγιείς, να νιώθετε δυνατοί και να αποδίδετε σαν Σπαρτιάτης στρατιώτης, εστιάστε στα καύσιμα του σώματός σας. Ενσωματώστε την καλύτερη διατροφή σε κάθε γεύμα. Μερικοί τρόποι για να ξεκινήσετε:

Φάτε αυγά για πρωινό. Μια μελέτη στο Nutrition Research διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν πρωινό με βάση τα αυγά κατανάλωναν πολύ λιγότερες θερμίδες την υπόλοιπη ημέρα, σε σύγκριση με άτομα που έτρωγαν ένα πρωινό κουλούρι ίσων θερμίδων.

Βάλτε περισσότερα λαχανικά στη μέρα σας. Ρίξτε μια χούφτα σπανάκι σε ένα μπλέντερ. προσθέστε γάλα αμυγδάλου, κατεψυγμένα μούρα, βρώμη, λιναρόσπορους και μια κουταλία σκόνη πρωτεΐνης γάλακτος. Ανακατέψτε για ένα λεπτό. Δεν θα προσέξετε καν το σπανάκι.

Φάτε περισσότερες φυτικές ίνες. Λίγοι από εμάς χορταίνουμε με το φαγητό που τρώμε. Οι φυτικές ίνες επιβραδύνουν την απορρόφηση των σακχάρων στην κυκλοφορία του αίματος, κρατώντας την πείνα μακριά. Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες περιλαμβάνουν φρούτα και λαχανικά (φάτε τη φλούδα), φασόλια, φακές, ρεβίθια, βρώμη και ψωμί ολικής αλέσεως.

Τροφοδοτήστε την αποκατάσταση των μυών με πρωτεΐνη. Μια μελέτη στο American Journal of Physiology, Endocrinology and Metabolism διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που διπλασίασαν τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα πρωτεΐνης (περίπου 112 γραμμάρια για τους άνδρες και 92 γραμμάρια για τις γυναίκες) βελτίωσαν την ικανότητά τους να χτίζουν και να διατηρούν μυς και ενίσχυσαν τον μεταβολισμό τους.

Φάτε καλύτερα σνακ. Αντικαταστήστε τα πατατάκια με ποπ κορν. Περιέχει 15 φορές περισσότερα διατροφικά στοιχεία που καταπολεμούν τις ασθένειες από τα πατατάκια/τσιπς. Σνακ με καρύδια όπως μπάρες δημητριακών. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικά λιπαρά. Η κατανάλωση μισού φλιτζανιού καρυδιών κάθε μέρα μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, σύμφωνα με ερευνητές του Yale.

8. Προπονηθείτε καθημερινά

Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Δεν είναι αυτό που κάνεις, είναι αυτό που είσαι. Για εκείνες τις στιγμές που νιώθετε ότι δεν έχετε χρόνο, κάντε τουλάχιστον αυτό:

  • 10 κύκλους βραχιόνων δεξιόστροφα, 10 κύκλους βραχιόνων αριστερόστροφα
  • 20 καθίσματα με σωματικό βάρος με τα χέρια σας να είναι σηκωμένα προς τον ουρανό
  • 15 push-ups
  • 10 προβολές, δεξί πόδι εμπρός, 10 προβολές, αριστερό πόδι μπροστά
  • 30 burpees

Θα σας πάρει λιγότερο από 5 λεπτά. Έχετε λίγο παραπάνω χρόνο; Ξανακάντε το. Θα νιώσετε πολύ καλύτερα από ότι αν δεν κάνατε καμία άσκηση μέσα στην ημέρα.

9. Γίνε αθάνατος

Με άλλα λόγια, γίνε θαρραλέος. Το θάρρος είναι άπιαστο. Είναι κάτι που πρέπει να δουλεύεις σε όλη σου τη ζωή. Ως εκ τούτου, είναι το πιο δύσκολο χαρακτηριστικό του Σπαρτιάτη στρατιώτη και ένα από τα πιο ισχυρά. Όταν αντιμετωπίζετε τη μια αποτυχία μετά την άλλη και θέλετε να κλειστείτε σε μία τρύπα και να μην ξαναβγείτε ποτέ, το θάρρος είναι η επιμονή που σας αναγκάζει να ξαναβγείτε προς τα έξω για να καταφέρετε να κάνετε περισσότερα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις