ΣΠΑΡΤΗ. Αυτοί οι αγώνες διεξάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχουν παραχωρηθεί σε 30 χώρες, όπως ο Καναδάς, η Νότια Κορέα, η Αυστραλία, οι Φιλιππίνες και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Η σειρά περιλαμβάνει το Spartan Sprint, το Spartan Super, το Spartan Beast και το Spartan Ultra. Το Spartan Race έχει επίσης μια στρατιωτική σειρά, που φιλοξενείται σε στρατιωτικές βάσεις. Το Spartan πραγματοποιεί επίσης χειμερινές και ομαδικές εκδηλώσεις.

Ιστορία

Το Spartan Race ξεκίνησε ως spin-off του "Death Race", ενός αγώνα αντοχής 48 ωρών που ιδρύθηκε το 2007. Το Spartan ιδρύθηκε από τον De Sena, με σκοπό να είναι ένας πιο διαχειρίσιμος αγώνας αντοχής για ένα ευρύτερο κοινό. Η πρώτη εκδήλωση Spartan Race πραγματοποιήθηκε το 2010 στο Catamount Outdoor Centre στο Williston του Βερμόντ και αντιπροσώπευε την πόλη Burlington, Vermont. Περίπου 500 αγωνιζόμενοι έπρεπε να «τρέξουν, να σέρνουν, να πηδήξουν και να κολυμπήσουν» και να ξεπεράσουν διάφορα εμπόδια. Όλοι οι τερματίσαντες έλαβαν μετάλλιο και απονεμήθηκαν έπαθλα στους κορυφαίους αθλητές.

Το 2012 η Raptor Consumer Partners επένδυσε στην εταιρεία Spartan Race. Το 2013 η Reebok έγινε ο χορηγός τίτλου της εκδήλωσης και οι αγώνες μετονομάστηκαν σε "Reebok Spartan Race Series". Στις 7 Δεκεμβρίου 2013, η Universal Sports μετέδωσε μια ειδική εκπομπή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Spartan Race 2013. Τον Αύγουστο του 2015, το μητρικό δίκτυο NBC ενέκρινε στη συνέχεια μια τηλεοπτική σειρά με βάση τη Σπάρτη, Spartan: Ultimate Team Challenge, με επικεφαλής τους παραγωγούς της συναδέλφου σειράς του NBC American Ninja Warrior.

Αργότερα, το 2015, η Spartan Race ίδρυσε την «Spartan Agoge» η οποία περιγράφεται ως μια εκδήλωση «60 ωρών φυσικής, τακτικής, νοητικής και ομαδικής εκπαίδευσης και δοκιμής», που θα πραγματοποιείται στο Βερμόντ δύο φορές το χρόνο. Το ESPN περιγράφει τη Σπαρτιατική Φυλή ως «μια αληθινή δοκιμή θέλησης».

Η Spartan Race απέκτησε την Tough Mudder, η οποία είχε αναγκαστεί σε ακούσια διαδικασία πτώχευσης, τον Φεβρουάριο του 2020. Αγόρασε περιουσιακά στοιχεία της Tough Mudder για 700.000 $ και την ανάληψη χρεών, συμπεριλαμβανομένων των προπληρωμένων εισιτηρίων, η οποία εγκρίθηκε από το πτωχευτικό δικαστήριο της Περιφέρειας του Ντέλαγουερ. Το Tough Mudder αναμένεται να συνεχίσει τους αγώνες του και η σεζόν του 2020 ξεκινά στις 17 Απριλίου στο Βόρειο Λονδίνο.

Αγώνας με εμπόδια

Συναγωνιστής Spartan Race

Τα κύρια γεγονότα του Spartan Race περιλαμβάνουν το Spartan Sprint (3+ μίλια αγώνων με εμπόδια, 20+ εμπόδια), το Spartan Super (6+ μίλια, 25+ εμπόδια), το Spartan Beast (13+ μίλια, 30+ εμπόδια) και το Spartan Ultra (30+ μίλια, 60+ εμπόδια). Τα ίδια τα εμπόδια διαφέρουν επίσης από αγώνα σε αγώνα.

Τα εμπόδια που παρουσιάζονται συχνά μπορεί να περιλαμβάνουν ένα άλμα με φωτιά, αναρρίχηση κάτω από συρματοπλέγματα, αναρρίχηση τοίχου, σέρνεται λάσπη, το "over-under-through" (μια σειρά από εμπόδια στα οποία οι δρομείς πρέπει πρώτα να σκαρφαλώσουν πάνω από έναν τοίχο και μετά κάτω από έναν τοίχο , μετά από μια τετράγωνη τρύπα τοποθετημένη σε τοίχο), ρίψη δόρατος, αναρρίχηση με σχοινί, μεταφορά βαρέων αντικειμένων, «Herculean Hoist», «Τυρολέζικη τραβέρσα», ράβδοι μαϊμού, Traversal Wall (παρόμοιος με τοίχο bouldering), Hobie Hop (ένα παχύ λάστιχο τοποθετείται γύρω από τους αστραγάλους και οι συμμετέχοντες περνούν από διαδοχικά ελαστικά), Slip Wall (ένας τοίχος χτισμένος σε κλίση, περίπου καλυμμένος με γράσο), ένα ζιγκ-ζαγκ άλμα από κορμούς, απότομες αναρριχήσεις λάσπης (κύλιση λάσπης), έλξεις τρακτέρ, υποβρύχια βύθιση κάτω από τοίχους (τοίχοι dunk), μεταφορές Atlas, ανατροπές ελαστικών, ισορροπίες κολοβωμάτων (πήδηση σε κούτσουρα κατά μήκος μιας λίμνης), αιώρηση με σχοινί, και η πλέον καταργημένη Gladiator Arena.

Η αποτυχία να ολοκληρώσουν πλήρως τυχόν εμπόδια έχει ως αποτέλεσμα μια ποινή 30 Burpee (ή σε ορισμένες περιπτώσεις, έναν βρόχο ποινής) που ολοκληρώνουν οι δρομείς πριν συνεχίσουν τον αγώνα τους. Ένας συμμετέχων μπορεί να αποκτήσει ένα μετάλλιο Trifecta αφού ολοκληρώσει ένα Spartan Sprint (ή Spartan Stadion), ένα Spartan Super και ένα Spartan Beast σε ένα ημερολογιακό έτος.

Από τη σεζόν 2016, το μετάλλιο τερματισμού περιλαμβάνει τόσο το παραδοσιακό κυκλικό μετάλλιο όσο και μια σφήνα – το ένα τρίτο ενός μεγαλύτερου μεταλλίου Trifecta. Κάθε αγώνας Spartan παρέχει επίσης αγώνες για παιδιά ηλικίας 4 έως 13 ετών: αγώνες μισού μιλίου για ηλικίες 4–8 ετών και αγώνες ενός μιλίου για παιδιά ηλικίας άνω των 8 ετών.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Spartan διεξάγεται κάθε χρόνο και για να προκριθούν στη διοργάνωση, οι άνδρες και οι γυναίκες πρέπει να τερματίσουν στην πρώτη 5άδα σε μια διοργάνωση της σειράς πρωταθλήματος των ΗΠΑ ή σε ένα περιφερειακό πρωτάθλημα στην αντίστοιχη κατηγορία τους.

Το πρώτο Spartan Gym άνοιξε το 2016, στο 1 Hotel στο Μαϊάμι. Επιπλέον, το Spartan Strong είναι ένα ομαδικό μάθημα γυμναστικής που προσφέρεται αποκλειστικά στο Life Time Fitness.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις