ΑΘΗΝΑ. Το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» διακόπηκε οριστικά, όπως ενημέρωσαν οι αρμόδιοι φορείς ομάδες και ΜΜΕ περίπου στις 23:00.

Το παιχνίδι διεκόπη ύστερα από ό,τι συνέβη με τον τραυματισμό του Χουάνκαρ από κροτίδα που έσκασε δίπλα του, ενώ ο Ισπανός μπακ μαζί με συμπαίκτες του έκανε ζέσταμα στο 50ό λεπτό.

Ο παίκτης του τριφυλλιού μεταφέρθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου με φορείο, ενώ αποχώρησαν και οι παίκτες του Παναθηναϊκού.

Μετά από περίπου μία ώρα, οι παίκτες του Ολυμπιακού βγήκαν για να κάνουν προθέρμανση, ωστόσο οι αντίστοιχοι του Παναθηναϊκού δεν βγήκαν ποτέ, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να μην επανεκκινήσει. Πλέον η τύχη του αγώνα θα κριθεί από την αθλητική δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα, εκτός των γραμμών του γηπέδου, οι δύο ομάδες τοποθετήθηκαν για όσα συνέβαιναν στα αποδυτήρια. Ο Ολυμπιακός, όπως μετέδωσε η Cosmote TV, υποστήριξε ότι "δεν έπεσε κάτι στην αντίληψη του διαιτητή και γι' αυτό πρέπει να συνεχιστεί το ματς, αν ο Παναθηναϊκός εμμένει να μην βγει είναι θέμα δικό του".

Ο Παναθηναϊκός, ξανά όπως μετέδωσε το συνδρομητικό κανάλι, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι "ο γιατρός του αγώνα άλλαξε την αρχική διάγνωση για τον Χουάνκαρ". Σημείωσε δε ότι "τη θέλουμε εγγράφως για να κινηθούμε εναντίον του".

Όσα συνέβησαν στο ντέρμπι μέχρι και το γκολ του Μαντί Καμαρά

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Αλεξανδρόπουλο στη θέση του Έσε στον άξονα, ο οποίος έμεινε εκτός 20άδας, με τους Ποντένσε - Φορτούνη στα επιθετικά άκρα να πλαισιώνουν τους Μασούρα και Ελ Κααμπί. Από την πλευρά του Παναθηναϊκού ο Παλάσιος εκκίνησε στο αριστερό "φτερό" της επίθεσης, ώστε να βοηθάει και ανασταλτικά, ενώ ο Αράο ήταν ο τελευταίος παίκτης της πράσινης άμυνας.

Τα πρώτα λεπτά πέρασαν χωρίς κάτι σπουδαίο με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε μονομαχίες στη μεσαία γραμμή, φάουλ και καμία ενέργεια στην περιοχή.

Η πρώτη τελική έγινε από τον Ολυμπιακό στο 8', με τον Ποντένσε από τα δεξιά, να ψάχνει χώρο, κάνει το σουτ εκτός περιοχής, αλλά να αστοχεί. Ο Παναθηναϊκός γινόταν πολύ επικίνδυνος μέσω των αντεπιθέσεων του. Στο 10' ο Ιωαννίδης κουβάλησε την μπάλα, η άμυνα του Ολυμπιακού έκοψε, αλλά ο Τσέριν έπιασε έναν κεραυνό, με τον Πασχαλάκη να διώχνει σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, το τριφύλλι είχε νέα καλή στιγμή με τελική του Μπερνάρ μέσα από την περιοχή.

Οι πράσινοι εξακολουθούσαν να είναι επικίνδυνοι στην κόντρα επίθεση. Στο 17' ο Μπερνάρ έδωσε στον Παλάσιος που έκανε την πάσα στον Τζούριτσιτς, αυτός από πλάγια γύρισε προς τον Ιωαννίδη με τον Πασχαλάκη να έχει βγει να τον κλείσει και τον Ντόη να διώχνει προ του Ιωαννίδη. Λίγο αργότερα ο Παναθηναϊκός πάτησε ξανά στην ερυθρόλευκη περιοχή, οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν ωραία την μπάλα, με τον Τζούριτσιτς να αστοχεί με σουτ από τα αριστερά.

Ο Ολυμπιακός έκανε ξανά αισθητή την παρουσία του στο 20' με κεφαλιά του Μαντί και στο 25' με σουτ του Φορτούνη από τα αριστερά εκτός περιοχής, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Ο πιο επικίνδυνος Παναθηναϊκός πήρε "κεφάλι" στο σκορ στο 28ο λεπτό. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, ο Βαγιαννίδης τσίμπησε την μπάλα, η άμυνα των ερυθρόλευκων δεν έδιωξε και εκείνος την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-0 του τριφυλλιού..

Αμέσως μετά ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει. Ο Μασούρας πήρε την κατοχή, μετά από βαθιά μπαλιά, υπό τη πίεση του Σένκεφελντ έπεσε στο έδαφος, αλλά τροφοδότησε τον Ελ Κααμπί, ο οποίος κόπηκε από τον Μπρινιόλι. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR, αλλά δόθηκε συνέχεια.

Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που είχε το μομέντουμ. Είχε αδρανοποιήσει τους ερυθρόλευκους, ο οποίος βασιζόταν κυρίως στην ατομική ποιότητα του Ποντένσε και στο 33' έφτασε κοντά σε νέο γκολ. Ο Τζούριτσιτς τροφοδότησε τον Βαγιαννίδη, ο οποίος από δύσκολη γωνία στα δεξιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πασχαλάκη. Στο 37' ο επικίνδυνος Τζούριτσιτς βρέθηκε στην περιοχή, έκανε το φαλτσαριστό σουτ από τα αριστερά, όμως αστόχησε για λίγο.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να έχει πάρει την κατοχή, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Μπρινιόλι, εν αντιθέσει με τον Παναθηναϊκό που σκόραρε και "πονοκεφάλιασε" την ερυθρόλευκη άμυνα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πάρα πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 48'. Ο Αράο έδωσε προς τον Μλαντένοβιτς που προσπάθησε να αποφύγει τον Καμαρά, αυτός τον έκοψε, η μπάλα έφτασε στον Ποντένσε ο οποίος την πέρασε με τη μία στον Μαντί που με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μπρινιόλι για το 1-1.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις