ΣΠΑΡΤΗ. Οι ώρες μετρούν αντίστροφα μέχρι την έναρξη του Spartan Race, στις 3 Νοεμβρίου. Και ενώ η ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης έχει ήδη γίνει πανηγυρική, άντρες και γυναίκες, αθλητές και μη, έχουν ξεκινήσει να καταφθάνουν στη Σπάρτη, είτε για να συμμετέχουν είτε για να δουν ως θεατές αυτή την τεράστια διοργάνωση που είναι αφιερωμένη στον αθλητισμό.

Το πρόγραμμα του Spartan Race 2023είναι γεμάτο από επικά γεγονότα που αξίζει να δούμε από κοντά, καθώς πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση αγώνων με εμπόδια στον κόσμο. Με περισσότερους από 200 αγώνες που διοργανώνονται κάθε χρόνο σε 42 χώρες και στις 5 ηπείρους, η συμμετοχή ξεπερνά το 1.000.000 ανθρώπους μετατρέποντας το αθλητικό event σε ένα πραγματικό παγκόσμιο υπερθέαμα!

Το ελληνικό Spartan Race έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός για την πόλη της Σπάρτης, ενώ ο αγώνας που διεξάγεται στην πόλη μας θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς. Φέτος θα φιλοξενήσει το Trifecta World Championship, από το οποίο θα αναδειχθούν και οι παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Και ενώ σε λίγες ώρες θα σημάνει και επίσημα η έναρξη αυτής της πολύχρωμης και πολυπολιτισμικής γιορτής του αθλητισμού, το notospress.gr μίλησε με τον Χρήστο Βορβή, αρχηγό της ελληνικής αποστολής, ο οποίος και ανέλαβε να απαντήσει σε μερικές συχνές ερωτήσεις σχετικά με τον αγώνα.

1. Ποιος είναι ο Χρήστος Βορβής;

Ο Χρήστος Βορβής είναι πιστοποιημένος προπονητής SPARTAN RACE και αρχηγός ελληνικής αποστολής. Είναι επίσης ιδιοκτήτης και προπονητής του Spartan Cross Gym, ενός μοναδικού γυμναστηριακού περιβάλλοντος για τους λάτρεις του Crossfit και της κυκλικής προπόνησης

2. Ποιος είναι ο βαθμός δυσκολίας του Spartan Race;

Ο βαθμός δυσκολίας του Spartan Race θα μπορούσα να πω πως είναι λίγο πιο αυξημένος συγκριτικά με τους δρομικούς αγώνες βουνού, καθώς το έδαφος είναι πάνω κάτω το ίδιο αλλά με την βασική διαφορά πως υπάρχουν και εμπόδια.

3. Τι εμπόδια θα συναντήσω αν πάρω μέρος;

Τα εμπόδια που συναντάμε στον αγώνα είναι φυσικά και τεχνητά.

Φυσικά εμπόδια είναι το ποτάμι το βουνό κτλ.

Τα τεχνητά εμπόδια είναι διαφόρων ειδών όπως κουβάλημα αντικειμένων, κρεμάσματα σε διάφορα εμπόδια, στόχοι όπως ακόντιο, ισορροπία και διάφορα άλλα εμπόδια που χρειάζεται οι αθλητές να ανέβουν και να κατέβουν από την κάθε πλευρά.

4. Είμαι αρχάριος στη γυμναστική. Μπορώ να συμμετέχω;

Φυσικά και ένας αρχάριος μπορεί να συμμετέχει.

5. Τι συμβαίνει εάν δεν καταφέρω να ολοκληρώσω τις δοκιμασίες;

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι κάθε εμπόδιο που δεν μπορεί να περαστεί από τους αθλητές έχει κάποια ποινή την οποία όμως μπορούν όλοι να ακολουθήσουν -δηλαδή δεν έχει τεράστιο βαθμό δυσκολίας.

6. Πόσο καιρό πρέπει να προετοιμάζομαι για τον αγώνα;

Ανάλογα τους στόχους του καθενός εξαρτάται και η προετοιμασία που θα κάνει για έναν τέτοιον αγώνα.

7. Υπάρχουν συγκεκριμένες ασκήσεις που θα βοηθήσουν την καλύτερη απόδοσή μου;

Φυσικά υπάρχουν διάφορων ειδών ασκήσεις τις οποίες ακολουθεί ένας αθλητής αγώνων Spartan.

8. Το Spartan Race είναι ατομικός ή ομαδικός αγώνας;

Το Spartan Race είναι ατομικός αγώνας αλλά έχουμε δει πολλές φορές αθλητές διαφόρων κατηγοριών να βοηθάνε τους συναθλητές τους κατά τη διάρκεια του αγώνα.

9. Τι προετοιμασία κάνετε στο Spartan Cross Gym για το Spartan Race;

Η προετοιμασία που ακολουθεί κάθε αθλητής στο Spartan Cross Gym για να τρέξει τον αγώνα προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός και τους στόχους που έχει θέσει ο κάθε αθλητής.

10. Τι συμβουλή θα έδινες σε εκείνους που θέλουν να συμμετάσχουν αλλά ακόμη το σκέφτονται;

Εγώ θα συμβούλευα τον κάθε ένα, είτε αρχάριος είτε προχωρημένος αθλητής, να συμμετέχει σε έναν τέτοιον αγώνα, πρώτον για την εμπειρία και δεύτερον για να βάλει τον εαυτό του σε μια πρόκληση για κάτι το διαφορετικό και πιο δύσκολο από τα συνηθισμένα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις