ΠΑΤΡΑ. Ο Προμηθέας, πραγματοποιώντας πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο «υπέταξε» τον Απόλλωνα στον «εμφύλιο» της Πάτρας για την 7η αγωνιστική της Basket League, φτάνοντας στη νίκη με το ευρύ 106-68.

Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο ο αγώνας να είχε αποκτήσει χαρακτήρα πραγματικού ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν «χέρι - χέρι» μέχρι και τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (28-27), ωστόσο ο Προμηθέας ανέβασε ρυθμούς και στο ημίχρονο είχε φτάσει ήδη στο 61-44. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με αυτόν τον ρυθμό και στο δεύτερο μισό, ανεβάζοντας διαρκώς τη διαφορά η οποία έφτασε στο τέλος της αναμέτρησης τους 38 πόντους, με το σκορ στο 106-68.

Προμηθέας - Απόλλων: Το ματς

Ο Απόλλωνας μπήκε δυνατά στον αγώνα και με «πρωτεργάτη» τον Βασίλη Μουράτο κατάφερε να παραμείνει σε πολύ κοντινή απόσταση από τον Προμηθέα. Ο Μουράτος ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο με 13 πόντους ενώ οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με 28-27.

Οι γηπεδούχοι, επέστρεψαν στο παρκέ και κατάφεραν να βρουν απάντηση στο ρυθμό του Απόλλωνα και με «οδηγό» τον Χέιλ, ο οποίος ηγήθηκε του σκοραρίσματος για τον Προμηθέα που βρήκε πολλές λύσεις στην επίθεση, ανέβασαν τη διαφορά. Με επί μέρους σκορ 23-17 υπέρ του Προμηθέα, το ημίχρονο έληξε 61-44.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Προμηθέας επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό και δεν άφησε τον Απόλλωνα να πλησιάσει, ανεβάζοντας παράλληλα συνεχώς τη διαφορά η οποία έφτασε στο τέλος της περιόδου τους 27 πόντους (82-55). Με αντίστοιχο τρόπο συνέχισαν και στα τελευταία λεπτά οι ομάδες, με τους γηπεδούχους στο τέλος να επικρατούν με το πολύ βαρύ για τον Απόλλωνα, 106-68, διαφορά δηλαδή 38 πόντων.

Τα δεκάλεπτα: 28-27, 61-44, 82-55, 106-68

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην γενικότερα καλύτερη επιθετική λειτουργία του Προμηθέα ο οποίος πήρε διψήφιο αριθμό πόντων από 6 διαφορετικούς παίκτες.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Χέιλ που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 25 πόντους, 4 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ, σε συνολικά 29:45 λεπτά συμμετοχής, ενώ ήταν και αυτός που ηγήθηκε της προσπάθειας της ομα΄δας του ώστε να ανοίξει η διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από τον Μπλέιλοκ που σε 19:55 λεπτά εντός παρκέ δεν σημείωσε ούτε έναν πόντο ενώ δεν είχε ούτε ασίστ, ούτε ριμπάουντ παρά μόνο ένα κλέψιμο και ένα ατομικό φάουλ.

ΠΗΓΕ... ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Γουάσιγκοτν που με 20 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του Απόλλωνα ενώ παράλληλα μάζεψε 1 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ: ο Κάουαν με 13 πόντους μαζί με τον Ρέινολντς που είχε 14, τους Κόφι και Κόνιαρη με 11 αλλά και ο Χρυσικόπουλος που ολοκλήρωσε το ματς με 10 πόντους.

ΤΟ ΣΤΑΤΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 26 ασίστ του Προμηθέα σε αντίθεση με τις 13 του Απόλλωνα.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Προμηθέας θα αντιμετωπίσει τον Άρη στην 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος το Σάββατο (25/11, 17:15) ενώ ο Απόλλωνας θα φιλοξενήσει την Κυριακή (26/11, 20:15) το Μαρούσι.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις