ΑΙΓΙΟ. Την Κυριακή 21 Ιανουάριου 2024 θα πραγματοποιηθεί ο 12ος Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας στο Αίγιο.

Πατήστε εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή

Αναλυτικά η προκήρυξη του αγώνα:

Ο Αθλητικός Σύλλογος Αιγίου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ», με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», διοργανώνει τον 12ο Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας, καθώς και παράλληλους αγώνες 5 και 1,5 χλμ.

Ημερομηνία Αγώνων: Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Περιγραφή διαδρομής Ημιμαραθωνίου:

Η καθιερωμένη και πιστοποιημένη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου ασφάλτινη, (εκτός από ένα μικρό τμήμα 300 μέτρων ομαλού χωματόδρομου) και είναι επίπεδη με ελάχιστη υψομετρική διαφορά.

Για να δείτε τη διαδρομή του αγώνα πατήστε ΕΔΩ

Μόνο για τον 12ο Ημιμαραθώνιο και επειδή εκτελούνται έργα αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες πλημμύρες, η διαδρομή θα αλλάξει ως προς το πρώτο μισό μέρος.

Έτσι η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου θα δοθεί στις 10.30 π.μ. από τον χώρο της παραλίας του Αιγίου και οι δρομείς θα πρέπει να κατευθυνθούν προς την κοινότητα Νικολαιίκων όπου θα κάνουν αναστροφή στο σημείο που είναι το μέσον της διαδρομής. Εκεί θα είναι τοποθετημένος ο ειδικός τάπητας ελέγχου και χρονομέτρησης του αγώνα. Μετά την αναστροφή με κατεύθυνση προς στην παραλία του Αιγίου, οι δρομείς θα τερματίσουν πριν από το παλαιό Λιμάνι Αιγίου, εκεί όπου βρίσκονται οι 12 Βρύσες και ιστορικός Πλάτανος του Παυσανία.

Περιγραφή διαδρομής 5χλμ: Η διαδρομή του αγώνα των 5 χλμ. είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου ασφάλτινη και επίπεδη.

Η εκκίνηση του Αγώνα των 5 χλμ. θα δοθεί στις 10.45 π.μ. από τον χώρο της παραλίας του Αιγίου. Η διαδρομή θα είναι εξ ολοκλήρου παραλιακή, με κατεύθυνση προς την Αλυκή Αιγίου όπου και στο τέρμα Αλυκής θα πραγματοποιηθεί αναστροφή. Μετά την αναστροφή με κατεύθυνση προς το Λιμάνι οι αθλητές θα επιστρέψουν για να τερματίσουν στο ίδιο σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν, (πριν από το παλαιό Λιμάνι Αιγίου, εκεί όπου βρίσκονται οι 12 Βρύσες και ιστορικός Πλάτανος του Παυσανία).

Περιγραφή διαδρομής 1,5χλμ : Η διαδρομή του αγώνα του 1,5 χλμ. είναι επίσης εξ ολοκλήρου ασφάλτινη και επίπεδη.

Η εκκίνηση του αγώνα του 1,5 χλμ. θα δοθεί στις 09:45 π.μ. επί της παραλιακής οδού, στο χώρο του πάρκινγκ που βρίσκεται στη δυτική πλευρά της λίμνης του υδροβιότοπου της Αλυκής.

Όλοι οι συμμετέχοντες μικροί αθλητές και αθλήτριες θα πρέπει είναι συγκεντρωμένοι στο χώρο της Αφετηρίας – Τερματισμού των αγώνων (Ιστορικός Πλάτανος του Παυσανία – 12 βρύσες), από όπου θα ξεκινήσουν, έως τις 09.30 π.μ., ώστε με τη συνοδεία των διοργανωτών να μεταβούν περπατώντας στο σημείο της εκκίνησης. Η διαδρομή θα είναι εξ ολοκλήρου παραλιακή με κατεύθυνση από τον υδροβιότοπο της Αλυκής προς την παραλία του Αιγίου και ο τερματισμός θα γίνει πριν από το παλαιό Λιμάνι Αιγίου, εκεί όπου βρίσκονται οι 12 Βρύσες και ιστορικός Πλάτανος του Παυσανία, κοινό σημείο τερματισμού για όλους τους αγώνες.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Στον αγώνα του Ημιμαραθωνίου δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, στον αγώνα των 5 χλμ όσοι είναι γεννημένοι έως και το έτος 2011 και στον αγώνα του 1,5 χλμ. όσοι είναι γεννημένοι τα έτη 2012,2013,2014 και 2015 (Γ΄ έως και ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου).

Οι ενήλικοι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των γονέων τους. ή των κηδεμόνων τους που έχουν τη νόμιμη επιμέλειά τους ,και θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε πρόσφατες ιατρικές εξετάσεις. Η δήλωση συμμετοχής κάθε ανήλικου αθλητή στους αγώνες, θα πρέπει να γίνεται από τον κηδεμόνα του και θα κατατίθεται ηλεκτρονικά.

Η συμμετοχή κάθε αθλητή στον αγώνα συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή εκ μέρους του όλων των όρων της προκήρυξης των αγώνων.

Κατηγορίες κάθε Αγώνα:
1) Γενική Κατηγορία Ανδρών.
2) Γενική Κατηγορία Γυναικών.

Έπαθλα

  1. Για τον Ημιμαραθώνιο: Στους τρεις πρώτους νικητές και στις τρεις πρώτες νικήτριες θα δοθούν κύπελλα και μετάλλια κατάταξης (1η ,2η και 3η θέση) και συλλεκτικά μετάλλια που εικονίζουν τη σημαία της επανάστασης του Ανδρέα Λόντου και την ημερομηνία έναρξης της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας.
  2. Για τον Αγώνα των 5 χλμ.: Στους τρεις πρώτους νικητές και στις τρεις πρώτες νικήτριες θα δοθούν κύπελλα και μετάλλια κατάταξης (1η ,2η και 3η θέση) και συλλεκτικά μετάλλια που εικονίζουν τη σημαία της επανάστασης του Ανδρέα Λόντου και την ημερομηνία έναρξης της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας.
  3. Για τον Αγώνα των 1,5 χλμ.: Στους τρεις πρώτους νικητές και στις τρεις πρώτες νικήτριες θα δοθούν κύπελλα και μετάλλια κατάταξης (1η , 2η και 3η θέση) και συλλεκτικά μετάλλια που εικονίζουν τη σημαία της επανάστασης του Ανδρέα Λόντου και την ημερομηνία έναρξης της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας.

Σε όλους όσους τερματίσουν, (και στους τρεις αγώνες), θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

Ιδιαίτερα στους τερματίσαντες του Ημιμαραθωνίου θα δοθούν συλλεκτικα αναμνηστικά μετάλλια που έχει σχεδιάσει ο Βασίλης Μανουηλίδης και αναπαριστούν το γεωγραφικό περίγραμμα της Αιγιάλειας, το αποτύπωμα της διαδρομής από το Διακοπτό στο Αίγιο, τα δύο εξέχοντα τοπικά προϊόντα τη σταφίδα και την ελιά, και εμφατικά την ημερομηνία της μυστικής συνέλευσης της Βοστίτσας και τη σημαία του Ανδρέα Λόντου που συμβολίζουν την καθοριστική προσφορά της Αιγιάλειας στην επιτυχή έκβαση της επανάστασης του 1821.

Σταθμοί ανεφοδιασμού: Για τον Ημιμαραθώνιο: στην αφετηρία, στον τερματισμό και κάθε 5 χλμ. θα υπάρχουν νερά και στον τερματισμό θα δοθούν επιπλέον χυμοί, σάντουιτς, μπανάνες και τοπικά προϊόντα.

Για τους αγώνες των 5 και του 1,5 χλμ., θα δοθούν νερά χυμοί, σάντουιτς, μπανάνες και τοπικά προϊόντα στον τερματισμό.

Υποστήριξη Δρομέων: Η διοργάνωση των αγώνων θα γίνει με την κάλυψη ασθενοφόρου, της Τροχαίας Αιγίου, καθώς και αρκετών εθελοντών και μέλη του Σωματείου μας που θα βρίσκονται κυρίως στις διασταυρώσεις της διαδρομής.

Οι συμμετέχοντες στους αγώνες μπορούν να αφήσουν τον ιματισμό τους, ο οποίος θα έχει αποθηκευτεί πλησίον του τερματισμού, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ο οποίος θα φυλάσσεται. Παρακαλούνται θερμά οι δρομείς πέρα από τα απολύτως απαραίτητα, να μη φέρουν μαζί τους και να μην αφήσουν χρήματα, τιμαλφή , κινητά τηλέφωνα και εν γένει αντικείμενα αξίας.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής πατώντας ΕΔΩ με τη συμπλήρωση της σχετικής φόρμας συμμετοχής, μέχρι την Τετάρτη 17/1/2024 εκτός αν έχει συμπληρωθεί νωρίτερα το ανώτατο όριο συμμετοχής δρομέων στον αντίστοιχο αγώνα. (Επισημαίνουμε ότι όσοι θα ήθελαν τυπωμένο το όνομά τους στον αριθμό συμμετοχής, θα πρέπει να έχουν κάνει εγγραφή μέχρι τη Δευτέρα 15/1/2024). Δε θα γίνει καμία εγγραφή στο χώρο της Γραμματείας την ημέρα του αγώνα.

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τον αγώνα ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ :15 ΕΥΡΩ

(Αφορά τις παροχές της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, της τροφοδοσίας κατά μήκος της διαδρομής και στον τερματισμό, της υγειονομικής κάλυψης, της φύλαξης προσωπικών αντικειμένων, του συλλεκτικού αναμνηστικού μεταλλίου, του ηλεκτρονικού διπλώματος συμμετοχής και του ειδικού αθλητικού t-shirt.)

Για τον αγώνα των 5 χλμ. :5 ΕΥΡΩ

(Αφορά τις παροχές της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, της τροφοδοσίας στον τερματισμό, της υγειονομικής κάλυψης, της φύλαξης προσωπικών αντικειμένων, του αναμνηστικού μεταλλίου και του ηλεκτρονικού διπλώματος συμμετοχής.)

Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα του 1,5 χλμ θα είναι ΔΩΡΕΑΝ

Το αντίτιμο μπορείτε να το καταβάλετε στο σύνδεσμο που παραπέμπει η φόρμα εγγραφής.

Σε κάθε περίπτωση, για να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή σας πρέπει να καταβληθεί το αντίτιμο.

ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ: ΕΔΩ

Η παρούσα προκήρυξη θα βρίσκεται αναρτημένη και στην ιστοσελίδα μας http://www.athinodoros.gr

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου είναι ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ (INTERNATIONAL MEASUREMENT CERTIFICATE). Τη μέτρησή της έκανε ο κ. Δούσης Γεώργιος, ο οποίος είναι πιστοποιημένος επιθεωρητής Α´ Επιπέδου της World Athletics. Η μέτρηση έγινε με βάση τα πολύ αυστηρά διεθνή πρότυπα μέτρησης επίσημων διαδρομών, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια πρωταθλήματα.

► Η χρονομέτρηση των αγώνων του Ημιμαραθωνίου και 5χλμ θα γίνει με σύστημα ηλεκτρονικής χρονομέτρησης RFID chip timing όπως ορίζουν οι κανονισμοί του ΣΕΓΑΣ και της παγκόσμιας ομοσπονδίας IAAF. Στο πίσω μέρος των αριθμών των αθλητών θα έχει τοποθετηθεί η ηλεκτρονική ταυτότητα του συμμετέχοντα.

► Για τον αγώνα του Ημιμαραθωνίου θα υπάρξει χρονομέτρηση κατά την έναρξη, στο μέσον της διαδρομής (σημείο αναστροφής) και στον τερματισμό.

► Για τον αγώνα των 5χλμ θα υπάρξει χρονομέτρηση κατά την έναρξη , στα 2,5χλμ (σημείο αναστροφής) και στον τερματισμό.

► Τα αποτελέσματα των αγώνων θα είναι LIVE σε σύνδεσμο που θα ανακοινωθεί στο site του συλλόγου www.athinodoros.gr

ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Ημιμαραθώνιος: 10.30 π.μ.

Αγώνας 5 χλμ: 10.45 π.μ.

Αγώνας 1,5 χλμ: 9:45 π.μ

Ανώτατο όριο συμμετοχής δρομέων:

1.για τον Ημιμαραθώνιο χίλιοι (1000) δρομείς,

2. για τον Αγώνα των 5 χλμ. πεντακόσιοι (500) δρομείς και

3. για τον αγώνα του 1,5χλμ διακόσιοι (200) δρομείς .

Παραλαβή των αριθμών συμμετοχής: Η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνεται πλησίον του χώρου τερματισμού (Πλάτανος του Παυσανία – 12 Βρύσες) και από τις 08.00 π.μ. έως τις 10.00 π.μ. Επίσης η παραλαβή μπορεί να γίνει και την παραμονή του αγώνα το Σάββατο 20/1/2024 στο Πολύκεντρο Πολιτιστικό Κέντρο στη Μυρτιά Αιγίου από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. όπου είναι προγραμματισμένη η ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων του συλλόγου.

Χρονικά όρια ολοκλήρωσης αγώνων: Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση του Ημιμαραθωνίου είναι οι τρεις (3) ώρες και συγκεκριμένα μέχρι τις 13:30μ.μ. και για τον αγώνα των 5 χλμ μια (1) ώρα και συγκεκριμένα μέχρι τις 11:45 π.μ.

● Οι δηλώσεις συμμετοχής για όλους τους αγώνες υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά. Καμία εγγραφή δε θα γίνεται στη Γραμματεία την ημέρα του αγώνα.

●ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: ο χώρος της Γραμματείας να μη χρησιμοποιείται καταχρηστικά, προκειμένου το έργο της να εκτελείται ανεμπόδιστα.

► ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Το σύνολο των εγγεγραμμένων δρομέων στη διοργάνωση θα ενημερωθεί πλήρως για όλες τις πτυχές της διοργάνωσης, τους κανονισμούς και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. Για την ενημέρωση των δρομέων θα χρησιμοποιηθεί: Ηλεκτρονική Επικοινωνία (προσωποποιημένη και γενική) ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η οποία θα είναι συχνότερη όσο πλησιάζουμε προς την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, ενώ συνεχής ενημέρωση θα υπάρχει στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου μας www.athinodoros.gr.

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν οποτεδήποτε τους όρους της παρούσας προκήρυξης, εάν αυτό απαιτηθεί για τις ανάγκες της άρτιας και ασφαλούς διοργάνωσης των αγώνων.

Για κάθε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικώς με τους Αργυριάδη Νεκτάριο (τηλ. Επικοινωνίας: 697 484 4183 )

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις