ΕΛΛΑΔΑ. Μετά την Ισπανία, ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό, με την ονομασία “Λέανδρος”, έφερε στα μέσα Ιανουαρίου έντονες χιονοπτώσεις στην Ελλάδα, καλύπτοντας μεγάλο μέρος της χώρας με χιόνι.
Δριμύ ψύχος επικράτησε στην ηπειρωτική Ελλάδα και ιδιαίτερα σε περιοχές της Μακεδονίας, με τον υδράργυρο να πέφτει κάτω από τους -19 βαθμούς Κελσίου.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες, που καταγράφηκαν στην Ελλάδα από τους αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr το πρωί της Δευτέρας 18/1, ήταν στο Μεσόβουνο Κοζάνης (-19,3°C), στην Κοιλάδα Κοζάνης (-19,3°C), στην Κιτρίνη Λίμνη Κοζάνης (-17,6°C), στο Νευροκόπι (- 15.7°C) και στη Φλώρινα (-15.5°C).

Οι θερμοκρασίες παρέμειναν χαμηλές και το πρωί της Τρίτης 19/1, στην Κοιλάδα Κοζάνης (-18,9 °C), στον Νέο Καύκασο (-17,7°C), στη Βλάστη Κοζάνης (-17,1°C), στην Κίτρινη Λίμνη Κοζάνης (-16,9 °C), στο Μεσόβουνο Κοζάνης (-16,6°C) και στη Φλώρινα (-15,7°C).

Η παρακάτω εικόνα, η οποία έχει ληφθεί από έναν από τους δορυφόρους Copernicus Sentinel-2 στις 18 Ιανουαρίου, δείχνει τμήματα της Μακεδονίας καλυμμένα με χιόνι.



Η χιονοκάλυψη είναι σημαντικός παράγοντας πολλών οικολογικών, κλιματικών και υδρολογικών διεργασιών σε ορεινές περιοχές και περιοχές μεγάλου γεωγραφικού πλάτους.

Δείτε περισσότερα: https://www.copernicus.eu/.../storm-leandros-blanketing...

Ειδήσεις σήμερα:

Ο αντιδήμαρχος σε απαγορευμένο κυνήγι και ο Δήμαρχος τον… συγχαίρει!

Σημάδια αναθέρμανσης δείχνουν οι αγορές ελαιολάδου

500.000€ στον Δήμο Μεγαλόπολης για καταφύγιο αδέσποτων ζώων!

Δείτε τα σημερινά κρούσματα στην Πελοπόννησο

«Η μάχη του Λεωνίδα Γρηγοράκου»

Νοσοκομείο Σπάρτης: Περιμένοντας την Αναγέννηση του 2025