Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη εποχή μικρών και μεγάλων. Η πόλη γεμίζει με φώτα και χριστουγεννιάτικα δέντρα https://www.epilegin.gr/xristougenniatika-dentra-c-1_66.html, οι τσάντες γεμίζουν με δώρα για τους αγαπημένους μας και όλοι έχουμε χαρούμενη διάθεση. Μια από τις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες αυτής της γιορτινής εποχής είναι η διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Και τα παιδιά σας είναι πολύ πιθανό να θέλουν να λάβουν μέρος στη διασκέδαση.

Ωστόσο, μπορεί να είστε κάπως διστακτικοί και να μην είστε σίγουροι αν θα ήταν καλή ιδέα να τα συμπεριλάβετε στη διαδικασία. Αλλά δεν πρέπει να σας ανησυχεί τόσο το τελικό αποτέλεσμα του στολισμού, αλλά το να διασκεδάσετε μαζί με τα παιδιά. Εξάλλου, αυτή η διαδικασία γίνεται περισσότερο για εκείνα.

Ας δούμε, λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε.

  1. Αφήστε τα να επιλέξουν στολίδια

Τα παιδιά θα χαρούν αν νιώθουν πως συνεισφέρουν με τα στολίδια που επέλεξαν εκείνα για το δέντρο. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια δική σας παράδοση και κάθε χρόνο να αγοράζετε από ένα καινούργιο στολίδι το οποίο θα είναι εκείνα υπεύθυνα να επιλέξουν. Το γούστο τους μπορεί πραγματικά να σας ξαφνιάσει ευχάριστα, αν τα εμπιστευθείτε.

  1. Χωρίστε το δέντρο

Μπορείτε να χωρίσετε το δέντρο σε δύο μέρη. Ψηλά να βρίσκεται το κομμάτι των ενηλίκων και πιο κοντά στη βάση το κομμάτι που θα στολίσουν τα παιδιά. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να έχετε επιλέξει από πριν τα στολίδια που θα τοποθετήσουν τα παιδιά στη βάση, ώστε να ταιριάζουν χρωματικά με την κορυφή του δέντρου. Ύστερα, μπορείτε να κάνετε μικρές παρεμβάσεις, αν υπάρχουν πολλά κενά στα κλαδιά που έχουν στολίσει τα παιδιά, για παράδειγμα. Αποφύγετε να τους λέτε πολλά «όχι» την ώρα που στολίζουν και κάντε διορθώσεις αργότερα. Εξάλλου, το ζητούμενο είναι να το διασκεδάσουν!

  1. Φτιάξτε μαζί τα στολίδια

Ένας πολύ δημιουργικός τρόπος για να τα συμπεριλάβετε στη διαδικασία είναι να τα βοηθήσετε να φτιάξουν τα δικά τους στολίδια για το δέντρο. Θα περάσετε χρόνο μαζί, εκείνα θα μπορέσουν να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους και κάθε χρόνο θα έχετε και από μερικά καινούργια αναμνηστικά.

  1. Αγοράστε τους ένα δικό τους δέντρο

Υπάρχουν χριστουγεννιάτικα δέντρα σε πολλά διαφορετικά μεγέθη. Μπορείτε, λοιπόν, να επιλέξετε ένα πιο μικρό δεντράκι το οποίο θα ανήκει στα παιδιά σας και θα μπορούν να το διακοσμήσουν όπως θέλουν. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να τους επιτρέψετε να επιλέξουν εκείνα όλα τα στολίδια, αλλά και το πώς θα τα τοποθετήσουν.

  1. Κρατήστε τα εύθραυστα στολίδια ασφαλή

Είναι πολύ σημαντικό να μην μπορούν τα παιδιά να φτάσουν τα πιο εύθραυστα στολίδια. Αντίστοιχα, όσα στολίδια είναι συναισθηματικής αξίας ή είναι αρκετά ακριβά. Μπορεί άθελά τους να τα ρίξουν ή, ακόμη χειρότερα, να τραυματιστούν τα ίδια.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις