ΖΑΚΥΝΘΟΣ. H δημοτική αρχή κατέθεσε το απόγευμα του Σαββάτου αίτημα να κηρυχθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο νησί. Την Δευτέρα (15/1) ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ είχαν ραντεβού με τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, με την πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και με τον αν.Υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο. Η μήνυση κατά αγνώστων υπεβλήθει για ρύπανση κοινόχρηστου χώρου και πρόκληση ζημίας στο δίκτυο ύδρευσης και επίσης, προχώρησε στη Διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι εισροής πετρελαίου στον αγωγό ύδρευσης.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑ Ζακύνθου ανέφερε πως οι διαδικασίες καθαρισμού και χλωρίωσης του δικτύου που εισχώρησε πετρέλαιο έχουν ολοκληρωθεί, ενώ οι κάτοικοι της πόλης χρειάστηκε να προμηθευτούν νερό από υδροφόρες του Δήμου αλλά και ιδιωτών. «Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα της ρύπανσης του δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Ζακύνθου κινήσαμε κάθε απαιτούμενη διαδικασία διαχείρισης του προβλήματος και προστασίας των πολιτών. Ευχαριστώ τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου για την αμεσότητα και υπευθυνότητα που αντιμετώπισε το αίτημα που υποβλήθηκε από την δημοτική αρχή.

Με αυτή του την απόφαση μας δίνει την δυνατότητα να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατό μέσο προς την κατεύθυνση όχι απλά και μόνο της αποκατάστασης του προβλήματος αλλά και συνολικά κάθε παθογένειας που όλα τα προηγούμενα χρόνια ουδείς μπήκε σε διαδικασία να ασχοληθεί», ανέφερε από την πλευρά του σε σχετική ανακοίνωση του ο δήμαρχος Ζακύνθου κ. Γιώργος Στασινόπουλος. Επισημαίνεται πως τόσο ο δήμαρχος Ζακύνθου όσο και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Διονύσης Τουρκάκης βρέθηκαν στην Αθήνα όπου πραγματοποίησαν συνεχείς συναντήσεις στα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να δουν τις περαιτέρω κινήσεις που μπορούν να γίνουν.




Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις