ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός του 31χρονου Μπάμπη από το Μεσολόγγι, θα συνεχιστούν σήμερα, Τρίτη (23/1), οι έρευνες των Αρχών, με την Αστυνομία να έχει αποκλείσει την περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος είχε εξαφανιστεί από τις 4 Ιανουαρίου και μόλις χτες, Δευτέρα (22/1), 17 ημέρες μετά, εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του σε βαλτώδη περιοχή στον Κάμπο Ευηνοχωρίου.

Όπως όλα δείχνουν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως έφερε πολλαπλούς πυροβολισμούς από κυνηγετικό όπλο στον κορμό και τα πόδια. Εκ πρώτης όψεως, το θύμα φαίνεται να καταδιώχθηκε και να πυροβολήθηκε πισώπλατα, καταλήγοντας έτσι στο σημείο που βρέθηκε, ωστόσο σήμερα θα μελετηθεί ακόμα καλύτερα ο χώρος για τυχόν ίχνη σύρσης, που σε πρώτη φάση δεν φάνηκαν.

Σήμερα οι Αρχές θα διεξάγουν έρευνες πέριξ της βαλτώδους περιοχής προκειμένου, να βρουν το πιθανό όπλο, κινητό τηλέφωνο καθώς και άλλα προσωπικά αντικείμενα, από τα οποία μπορεί να προκύψουν στοιχεία για την αξιολόγηση της υπόθεσης, ενώ θα εξεταστεί εκ νέου το βιντεοληπτικό υλικό, που έχει στην διάθεσή της η Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το σημείο δεν απέχει πάρα πολύ από εκείνο του εθνικού οδικού δικτύου, όπου κάμερα έχει εντοπίσει το επίμαχο διάστημα να κινείται το αυτοκίνητο του 50χρονου κρεοπώλη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έχει βρεθεί στο επίκεντρο των ερευνών.

Σήμερα το πόρισμα της ιατροδικαστικής

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα διενεργηθεί σήμερα θα προσδιορίσει οριστικά αν ο θάνατος του άνδρα επήλθε από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε, ή από πνιγμό μετά τους πυροβολισμούς. Συγκεκριμένα, θα ξεκαθαριστεί αν ο άνδρας πυροβολήθηκε εκεί που βρέθηκε νεκρός, ή σε άλλο σημείο και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην βαλτώδη περιοχή, που εντοπίστηκε η σορός του.

Όσον αφορά στην επίσημη ταυτοποίηση της σορού, αυτή αναμένεται να γίνει στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Πάτρας, τόσο μέσω της αναγνώρισης από συγγενικά πρόσωπα, όσο και από την εξέταση γενετικού υλικού.

Από την εξαφάνιση στη σύλληψη του κρεοπώλη – Το χρονικό

Ο 31χρονος αγνοείτο από τις 4 Ιανουαρίου. Από την έναρξη των ερευνών, το ενδιαφέρον των Αρχών έχει «κλειδώσει» στον 50χρονο κρεοπώλη, οι ισχυρισμοί του οποίου, δεν ταίριαζαν με τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί.

Ο 50χρονος ήταν το τελευταίο άτομο που τον συνάντηση, καθώς, ισχυριζόταν ότι τον μετέφερε κάπου προκειμένου να πάει για κυνήγι. Εκεί ο 31χρονος υποτίθεται ότι θα συναντούσε έναν άλλο φίλο, σύμφωνα με τον κρεοπώλη, τον οποίο όμως δεν ήταν σε θέση να κατονομάσει. Έκτοτε, τα ίχνη του αγνοούνται.

Σημαντικό στοιχείο στο οποίο είχαν εστιάσει οι Αρχές είναι το ότι ο 31χρονος φέρεται να του χρωστούσε μεγάλο χρηματικό ποσό. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τον είχε ξεπληρώσει ωστόσο κάτι τέτοιο δεν το επιβεβαιώνει κανείς από τον στενό κύκλο του αγνοούμενου.

Από την Αστυνομία, μεταφέρθηκε το αυτοκίνητο, το μαχαίρι και το κινητό του στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα. Το τελευταίο σήμα μάλιστα της κινητής τηλεφωνίας που εξέπεμψε προς το κινητό του είναι σε αντίθετη απόσταση από το σημείο που ισχυρίστηκε ότι τον άφησε και τον είδε τελευταία φορά ο 50χρονος, όπως και τα βιντεοληπτικά υλικά που είχαν στην διάθεσή τους οι αστυνομικοί.

Με τις ημέρες να περνούν και τις έρευνες να συνεχίζονται, 14 ημέρες μετά την εξαφάνισή του 31χρονου, οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 50χρονου κρεοπώλη. Κι αυτό διότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε ζωντανό και θεωρείτο ο βασικός ύποπτος για την υπόθεση. Ο 50χρονος κρεοπώλης, όμως, μέχρι και την Δευτέρα (22/01) που απολογήθηκε, δεν ομολόγησε τη δολοφονία του 31χρονου.

Αξίζει να σημειωθεί πως προηγουμένως, η αστυνομία προχώρησε σε συνολικά τέσσερις προσαγωγές, δύο άνδρες και δύο γυναίκες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις