ΕΛΛΑΔΑ. Τσουχτερό παραμένει το κρύο, ειδικότερα τις πρώτες πρωινές ώρες την Πέμπτη (25/01) σε όλη τη χώρα, ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν θα είναι ήπιες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, στην ηπειρωτική χώρα σημειώνεται παγετός. Σε Κάτω Νευροκόπι, Φλώρινα και Τρίπολη ο υδράργυρος είναι υπό του μηδέν. Προς το Καστελόριζο καταγράφονται οι μεγαλύτερες θερμοκρασιακές τιμές. Όπως υπογραμμίζει στην πρόγνωσή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, «Η ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σήμερα στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα, με λίγες αραιές συννεφιές. Όμως προς το βράδυ, τα σύννεφα στο ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με ισχυρές εντάσεις, τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο, ενώ ο υδράργυρος αναμένεται να σημειωθεί στους 15-17 βαθμούς, αργά το μεσημέρι, σε αρκετές περιοχές της χώρας».

«Χειμερινή φωτοβολίδα»

Προς την περιοχή της δυτικής και κεντρικής Μεσογείου έχει υψωθεί ένα «ατμοσφαιρικό βουνό». Οι ψυχρές αέριες μάζες που περνούν γύρω από αυτό επηρεάζουν τη χώρα μας, η οποία θα παραμείνει σε χειμωνιάτικο «κλοιό» και τις επόμενες ημέρες, με χαμηλές θερμοκρασίες ιδιαίτερα από την Κυριακή (28/1), μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Την Δευτέρα (29/01) και την Τρίτη (30/01), παράλληλα, δεν αποκλείεται να βλέπουμε χιονοπτώσεις και σε πιο χαμηλά υψόμετρα, στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο. Η ψυχρή μεταβολή θα αφορά τις περιοχές από την Πίνδο και ανατολικότερα.

Την Παρασκευή (26/01) αναμένονται λίγες βροχές στο ανατολικό Αιγαίο. Όμως Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα, αναμένεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές που βρέχονται από το Αιγαίο και χιονόνερο στα χαμηλότερα υψόμετρα. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης περιγράφει το σκηνικό του καιρού από την Κυριακή έως και την Τετάρτη, ως «χειμερινή φωτοβολίδα». Οι Αλκυονίδες θα έρθουν, επιτέλους, τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου, όταν και θα σημειωθούν υψηλότερες θερμοκρασίες και ομαλοποίηση των καιρικών φαινομένων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις