ΕΛΛΑΔΑ. Εξοργιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τη δράση του πασίγνωστου YouTuber και TikToker Hayate, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι. Δύο χαρακτηριστικά βίντεο περιλαμβάνουν εξευτελιστικές συμπεριφορές απέναντι σε άτομα με αναπηρία αλλά και γυναίκες.

Χιλιάδες ήταν οι followers του, που πλήρωναν μάλιστα για να παρακολουθούν αυτά τα βίντεο της ντροπής.

Σημειώνεται πως το πιο πρόσφατο live βίντεο του εντοπίστηκε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (5/2) προς Τρίτη (6/2), όταν προέβη σε ζωντανή μετάδοση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok, σε πράξεις όμοιες με αυτές της δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος του.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ρατσιστικής Βίας μετέβηκαν στην οικία του, στην οποία πραγματοποιήθηκε έρευνα κατά την οποία κατασχέθηκαν 7 σκληροί δίσκοι και 4 συσκευές κινητών τηλεφώνων, ενώ ο ίδιος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. κατά τη σύλληψη του κατηγορουμένου στο σπίτι του εντοπίστηκαν δύο άτομα με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης τα οποία, κατόπιν προηγούμενης εντολής Εισαγγελέα, οδηγήθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Ο 35χρονος, γνωστός με δύο ψευδώνυμα στο διαδίκτυο, κατηγορείται ότι για περισσότερο από ένα χρόνο προέβαινε κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές που περιελάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, σε βάρος ατόμων με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης και στη μετάδοση αυτών σε πραγματικό χρόνο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος YouTuber και TikToker αποκόμιζε σημαντικά χρηματικά ποσά, αναγκάζοντας τα άτομα αυτά να πραγματοποιούν διάφορες προκλήσεις που έθεταν θεατές πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο.

Δύο από τα θύματα του YouTuber μίλησαν με τον ρεπόρτερ του ΑΝΤ1, Λάζο Μαντικό, σε απευθείας σύνδεση στην καθημερινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη. «Μας είχε εκμεταλλευτεί και με το παραπάνω. Εμένα προσωπικά με χτυπούσε άσχημα με μπουνιές, φτύσιμο και χτυπήματα στο σώμα. Έβλεπαν πολλοί συνδρομητές online, έκαναν… “δωρεές με παραγγελία” (π.χ. “καταβάλλω 10 ευρώ και ζητώ να τον δω να χαστουκίζεται, να τραγουδά, να χορεύει” κ.ο.κ.) και πρέπει να διωχθούν και αυτοί. Το χειρότερο είναι ότι πότιζε αλκοόλ κορίτσια 15 έως 17 ετών και μετά τις πήγαινε σηκωτές σε άλλο δωμάτιο», σημείωσε ο ένας από τους δύο άνδρες.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις